Smartphone kopen - waarop letten?

Smartphone kopen - waarop letten?

Smartphone kopen - waarop letten?Wil je een nieuwe smartphone kopen? Met deze koopgids kom je alles te weten over dat wat met smartphones te maken heeft. Een smartphone is een mobiele telefoon waarmee je net iets meer kunt dan bellen en sms’en.

De steeds grotere variatie aan smartphones maakt het er niet gemakkelijker op om de juiste smartphone te kiezen. Op deze pagina wordt je geholpen om de juiste smartphone te vinden. Je leert welke verschillen er bestaan, op welke zaken je moet letten en we bespreken ook zaken als het besturingssysteem, de opslagcapaciteit, de eigenschappen van een fotocamera en nog veel meer relevante zaken.

Bellen, sms’en en internet

Veel gebruikers zoeken een smartphone waarmee het mogelijk is om de belangrijkste functies te gebruiken. Het is tegenwoordig met vrijwel alle smartphones mogelijk om deze basisfuncties snel en goed te gebruiken. Wanneer je een smartphone uit de doos haalt en de simkaart in het toestel stopt kun je direct van start.

Films kijken en muziek luisteren

Voor het kijken van films en het beluisteren van muziek is er vaak een iets geavanceerdere smartphone nodig. Wanneer je bijvoorbeeld op YouTube wilt en Spotify wilt gebruiken is het belangrijk om een databundel te gebruiken. Gebruik bij voorkeur een snelle 4G-verbinding om zonder haperingen van muziek of video te genieten. Wanneer je alleen thuis of op kantoor van video’s en muziek wilt genieten kun je eventueel ook een Wi-Fi-verbinding gebruiken.

Foto’s en video maken

Het maken van foto’s en video is met steeds meer smartphones mogelijk. Helaas is de kwaliteit niet altijd optimaal en wanneer je naar kwaliteit zoekt is het wel zo prettig als de foto’s ook scherp zijn en mooi van kleur. Het is belangrijk om te letten op het aantal megapixels van een camera, de opslagcapaciteit van een smartphone en eventueel heb je een camera aan de voorkant nodig om foto’s of video’s van jezelf te maken.

Games spelen

Lijkt het je leuk om ook games te spelen op de smartphone? Dan heb je hier een smartphone voor nodig waarmee dit mogelijk is. Om op een prettige manier games te spelen heb je minimaal het volgende nodig:

  • Hoge beeldkwaliteit om alles haarscherp te zien.
  • Snelle processoren waarmee je zonder hapering kunt gamen.
  • Minimaal 2 GB werkgeheugen.

Elke game vereist een ander soort besturingssysteem en zeker wanneer je een liefhebber bent van specifieke games is het zinvol om hiermee rekening te houden. Op Android kun je veruit de meest games vinden en zeker door de lage controle van Google zijn er meer games dan op IOS beschikbaar. Via de winkel van apps van Apple zijn er minder games beschikbaar door de stevige controle. Apple controleer streng op kwaliteit en originaliteit van content. Op deze manier weet je als gebruiker zeker dat een game volwaardig functioneert, maar anderzijds is het lastig om goedkopere varianten van een specifieke game te vinden.

Accessoires bij een smartphone

Accessoires nemen een steeds belangrijkere rol in. De levensduur van je smartphone kun je aanzienlijk verlengen wanneer je deze beschermt met een hoesje of een screenprotector. Tegenwoordig zoekt iedereen een mooie hoes voor de smartphone om deze tegen beschadigingen te beschermen. Op deze manier is de kans een stuk kleiner dat je krassen of scheuren op het scherm krijgt. Je kunt in een telefoonhoesje vaak ook geld of bankpasjes stoppen. Kijk bij een telefoonhoesjes zowel naar de veiligheid als het uiterlijk van de hoes. Natuurlijk is het verleidelijk om voor de meest elegante hoes te kiezen, maar tegelijk wil je beschadigingen voorkomen. Vind je een telefoonhoesje te groot of past een telefoon met hoes niet lekker in je zak? Dan kun je eventueel kiezen voor een screenprotector.

Met een screenprotector ben je minder goed beschermd dan met een telefoonhoes, maar als het niet anders kan is een screenprotector een prima vervanger van de telefoonhoes.Bij elke smartphone wordt een bijpassende lader geleverd. Helaas is één lader vaak niet genoeg en wil je op meer locaties dan alleen thuis de smartphone opladen. Op tal van locaties vind je tegenwoordig laders voor thuis of in andere situaties. Heb je af en toe geen stroom en wil je toch je smartphone laden?

Mogelijk biedt een powerbank dan de oplossing. Een powerbank is een accu waarmee je een smartphone direct kunt laden. Zorg dat de powerbank helemaal vol is en gebruik hem op het moment dat de accu van je smartphone leeg is. Sommige laadstations zitten verstopt in de hoes van een telefoon en heb je op deze manier altijd bij de hand.
In het eerste deel heb je ontdekt met welke zaken je rekening dient te houden voor het kiezen van een smartphone. Wanneer het je lukt om de juiste keuze te maken is deze uitleg in principe voldoende. Ga je liever iets dieper in op de materie? Lees dan snel verder en ontdek tussen welke specifieke onderdelen er verschillen bestaan. De grootste verschillen nemen we uitgebreid onder de loep als:

  • Accuduur
  • Besturingssysteem
  • Opslagruimte
  • Foto en video
  • Verbindingssnelheid
  • Scherm
  • Processor

Accuduur

De accuduur wordt steeds belangrijker door de toenemende hoeveelheid energie die een smartphone nodig heeft. In de regel wordt de capaciteit gemeten in mAh en ontdek je naderhand van deze waarde hoelang je een smartphone kunt gebruiken. Wanneer er sprake is van meer capaciteit zien we dit echter niet altijd terug in de accuduur of standbytijd. Wanneer een smartphone zuiniger is kan deze langer functioneren of blijft deze langer standby.
Momenteel varieert de capaciteit van een smartphone ongeveer tussen de 1200 mAh en 4000 mAh. Veel fabrikanten hebben moeite met het vergoten van de accu door de vraag naar steeds dunnere smartphones. Over het algemeen beschikt een smartphone met betere prestaties over een grotere accu. De meeste toestellen gaan ongeveer een dag of een halve dag mee en wanneer je een high-end toestel zoekt moet je deze dagelijks opladen. Ben je tevreden met een smartphone met mindere prestaties en een grotere accu? Dan kun je met sommige toestellen twee tot drie dagen voort.

Besturingssysteem

Tegenwoordig overheerst zowel Android als IOS. Het marktaandeel van Android en IOS ligt gezamenlijk op 80%. In sommige gevallen wordt Windows Phone gebruikt en verder doen er nog een aantal kleine besturingssystemen als Blackberry mee.
Android is een besturingssysteem van Google dat in verschillende varianten gebruikt wordt. Het staat fabrikanten vrij om het besturingssysteem aan te passen en het systeem is voor in principe iedere fabrikant toegankelijk. Veel telefoons zijn voor Android geoptimaliseerd en dat maakt het gebruik een stuk prettiger. Via Android kun je de smartphone vanuit een thuisscherm besturen en op deze manier zijn alle processen toegankelijk. Het systeem krijgt regelmatig een nieuwe update en dat zorgt ervoor dat je helemaal klaar voor de toekomst bent. Software kun je eenvoudig via Google Play downloaden en kun je gratis of tegen geringe kosten gebruiken.

IOS is een systeem dat alleen op de iPhone gebruikt wordt. Het systeem wordt gebruikt door Apple en werk feilloos met het toestel samen. Wanneer je bekend bent met IOS werkt het zeer gebruiksvriendelijk en snel. Apps kun je downloaden via de App Store en zijn vaak gratis of tegen een klein bedrag downloadbaar. Alle apps in de App Store worden gekeurd door Apple en voldoen aan allerlei kwaliteitsstandaarden. Apple is soms streng en laat zeker niet alle apps toe. Wanneer een app niet origineel genoeg is wordt deze geweigerd via de App Store. Regelmatig krijgt IOS een update om weer helemaal bij de tijd te zijn.
Windows Phone is een systeem apart en niet te vergelijken met IOS of Android. De Windows Phone kun je het best vergelijken met het besturingssysteem van Windows 8. Windows 8 wordt steeds minder gebruikt en lijkt het af te leggen tegen IOS en Android. Weinig apps worden uitgebracht via Windows 8 en dat maakt de functionaliteiten van dit besturingssysteem uiterst beperkt.

Opslagruimte

Opslagruimte wordt op een smartphone steeds minder belangrijk. In de regel is er alleen opslagruimte nodig voor foto’s, video’s en apps. Muziek kun je eenvoudig streamen via het internet en allerlei andere informatie wordt in de cloud opgeslagen. In de toekomst wordt dit waarschijnlijk verder doorgezet en heeft een smartphone steeds minder opslagruimte nodig. Intern geheugen is meestal ingebouwd in een smartphone of via MicroSD. Wanneer je een smartphone hebt met MicroSD is het vrij gemakkelijk om het geheugen uit te breiden. Sla je bestanden op in de cloud? Dan heb je in principe een oneindige hoeveelheid aan opslagruimte. Voor normaal gebruik is 8 GB tot 128 GB de norm als het om intern geheugen of MicroSD gaat. Sla je foto’s en video’s via de cloud op? Dan heb je waarschijnlijk aan 8 GB al voldoende voor de belangrijkste apps en browsergegevens die je smartphone opslaat. Kies voor meer opslagcapaciteit als je jouw bestanden het liefst in eigen beheer houdt. Ben je bang dat je de gegevens op jouw smartphone een keer kwijtraakt? Uiteraard kan dat gebeuren! Maak een back-up van het belangrijkste materiaal om niets kwijt te raken.

Foto en video

Het maken van foto’s en video draait niet altijd om het aantal megapixels. De kwaliteit van een camera is ook afhankelijk van de lens, beeldsensor en gebruikte software. Wanneer je een smartphone met goede camera zoekt is het belangrijk om vooral naar het resultaat te kijken. Verzamel beeldmateriaal dat gemaakt is met een smartphone en ontdek op deze manier wat de kwaliteit precies is. Video’s kun je steeds vaker filmen in Full HD en ook de fotocamera is steeds vaker van een uitstekende kwaliteit. Vind je het maken van foto’s en het opnemen van video’s minder belangrijk? Dan kun je soms behoorlijk besparen door een simpelere smartphone te kiezen.

Verbindingssnelheid

De meeste smartphones beschikken tegenwoordig over een 3G of 4G verbinding. Uiteraard behoor je een databundel af te sluiten om überhaupt verbinding met het internet te maken. Een smartphone accepteert vaak verschillende verbindingen en bij de koop kun je al zien of er alleen 3G of ook 4G mogelijk is. 4G is over het algemeen een stuk sneller dan 4G en zeker voor het streamen van muziek en video is een snelle verbinding belangrijk. 3G staat voor de derde generatie van een mobiele verbinding en 4G staat voor de vierde generatie. In de toekomst kunnen we een verbinding van de vijfde generatie vinden die nog sneller zal zijn. Wanneer je smartphone geen snelle verbinding vindt zal deze overschakelen op een andere verbinding om geen contact met het internet te verliezen. Op dit moment is nog niet heel Nederland gedekt met 4G en door afgesloten ruimtes en verlaten locaties zal dit een volledig dekking nooit mogelijk zijn. Controleer zo goed als je kunt of een 4G verbinding ook daadwerkelijk 4G is. Sommige varianten ronden het getal af en doen alsof een 3G verbinding zo snel als 4G is.

Wanneer je af en toe e-mails verstuurd, internet gebruikt, foto’s verstuurd of social media gebruikt is 3G in principe al voldoende. De snelheid van 3G ligt over het algemeen tussen de 100 KB en 10 MB per seconde. Wanneer de verbinding tot 10 MB seconden komt merk je vaak geen verschil met 4G. Wanneer de verbinding onstabiel is merk je dat het verschil groter wordt.

Wil je meer snelheid via het internet? Gebruik dan een 4G verbinding waarmee snelheden tussen de 100 MB en 1 GB per seconde mogelijk zijn. 4G heeft op dit moment geen landelijke dekking en zal overschakelen op 3G wanneer de snellere variant nog niet beschikbaar is.

Scherm

De schermen van smartphones worden tegenwoordig steeds groter, scherper en krijgen een verbeterde helderheid. Op elke smartphone zit een ander scherm en dat maakt het interessant om dit onderdeel mee te nemen wanneer je een smartphone koopt. Wanneer je graag video’s kijkt of games speelt kan een groter scherm handig zijn. Gebruik je een telefoon om mee te bellen of speel je af en toe een spelletje? Dan is een normaal scherm waarschijnlijk al voldoende.

In de basis bestaan schermen voor smartphones er in varianten vanaf 2 inch tot en met 5 inch en soms zelfs iets groter. Wanneer je alleen belt of sms’t is maximaal 4 inch al ruim voldoende. Gebruik je vaker internet, social media en kijk je af en toe een korte video? Dan is een scherm tussen de 4 en 5 inch ideaal. Wanneer je gek bent op gamen, het kijken van series of films is een scherm van 5 inch of iets groter het gemakkelijkst. Op deze manier weet je zeker dat je de smartphone optimaal kunt gebruiken en ontgaat je helemaal niets.

Tegenwoordig zijn smartphones steeds beter bestand tegen krassen. Zo bestaan er schermen waarbij de kans op krassen en scheuren kleiner is. Uiteraard is een screenprotector of telefoonhoesjes ook een mooie oplossing, maar vaak belemmert dit het gebruik. Wil je geen risico lopen? Dan kun je de smartphone eventueel laten verzekeren. Als je telefoon bekrast raakt of als er scheuren in het scherm ontstaan wordt hiervoor de schade vergoed. Op dit moment zijn de belangrijkste merken druk bezig om een scherm te ontwikkelen waarop krassen of scheuren onmogelijk ontstaan. Uit de eerste bevindingen bleek het te duur om een dergelijk scherm te ontwikkelen of lukte het niet om een dergelijk product te benaderen.

Tot slot bespreken we de resolutie. Tegenwoordig werken de grootste merken minimaal met Full-HD en vaak zelfs nog beter dan dat. 4K en 5K retinaschermen laten de kleinste details zien. Wanneer je de kwaliteit van een scherm beoordeelt is het belangrijk dit met je eigen ogen te bekijken. Bij de kwaliteit van het scherm gaat het immers ook om het onderliggende systeem en is het scherm zelf niet altijd het belangrijkst voor de juiste kwaliteit.

Processor

Een smartphone lijkt wat dat betreft op een desktop of laptop. Onderdelen zoals de processor zijn bij een smartphone minstens zo van belang als bij een laptop of computer.
De processor geeft de snelheid van de smartphone aan en deze wordt vaak in GHz uitgedrukt. Wanneer het aantal GHz zal een processor over het algemeen sneller zijn. Veel smartphones beschikken over meerdere processors waardoor er nog sneller gewerkt wordt. Denk aan een smartphone met dual core-processor of een systeem met quad core-processor. Bij een quad core-processor werken er vier processoren tegelijk en bij een dual core-processor zijn dat er twee.
Gebruik je een smartphone voor de basisfuncties als bellen en het versturen van berichtjes? Dan is dual core-processor voldoende en kan je in principe ook toe met één processor. Ben je vaak met de camera bezig of af en toe actief via social media en het internet? Dan heb je een quad core-processor nodig. De hogere snelheid maakt het mogelijk om meer tegelijk te doen en sneller te werken.

Wanneer je de smartphone gebruikt om te gamen of wanneer je meerdere functies gebruikt is het raadzaam om voor een krachtige quad core-processor te kiezen. Op deze manier heb je nooit last van haperingen en werkt de smartphone feilloos.

Zakelijke gebruikers en particulieren

Een zakelijke gebruiker houdt er andere wensen op na dan een particuliere gebruiker. In sommige gevallen gebruikt men een telefoon voor het werk en privéleven. In andere gevallen is er geen onderscheid en wordt er één telefoon voor allerlei doeleinden gebruikt. Zakelijke gebruikers kiezen vaker voor merken als Apple en Blackberry, terwijl particulieren sneller voor een Samsung of HTC kiezen. Wanneer je een high-end telefoon wenst is het raadzaam om één telefoon zowel zakelijk als privé te gebruiken. Op deze manier bespaar je kosten in tegenstelling tot twee toestellen en/of twee abonnementen. Eventueel kun je ’s avonds en in het weekend de mailfunctie uitschakelen of gebruik je een smartphone met meerdere simkaarten. Wanneer je WhatsApp volledig privé houdt kun je gemakkelijker switchen tussen zakelijk en privé en word je ’s avonds en in het weekend minder gestoord. De meeste werkgevers staan het toe om een zakelijke telefoon ook privé te gebruiken en daardoor is de combinatie van zakelijk en privégebruik het meest gebruikelijk.

Tegenwoordig spreken we niet meer van telefoons die je specifiek voor zakelijke doeleinden gebruikt. Vroeger gebruikte men een PDA, maar tegenwoordig valt eigenlijk alles onder de categorie smartphones. Uiteraard sluit dit niet uit om voor een bepaald merk of type te kiezen. Mogelijk heb je voor je werk een waterbestendige telefoon nodig, een telefoon waarmee je eenvoudig e-mails kunt versturen of voel je jezelf prettig bij een telefoon die automatisch met thuis synchroniseert. Nog steeds verschilt de behoefte van een zakelijke gebruiker van een consument en dat is iets dat fabrikanten soms uit het oog lijken te verliezen. Anderzijds kun je een smartphone op basis van de software eenvoudig aanpassen en daardoor volstaan veel telefoons zowel voor privé als zakelijk gebruik.

Belangrijke merken op een rij

Heb je een idee welke telefoon je ongeveer nodig hebt? In dit onderdeel van de koopgids bespreken we de belangrijkste smartphone-merken. Je krijgt op deze manier een idee welk merk het best bij je past en op basis daarvan wordt het een stuk eenvoudiger om de juiste smartphone te kiezen.
Apple: Apple is het merk dat nog steeds de trend zet als het gaat om smartphones. De telefoons zijn snel en door de uitgebreide App store zijn er tal van mogelijkheden die je bij geen enkel ander toestel hebt. De iPhone is de enige smartphone van Apple en is in verschillende generaties verschenen.
Blackberry: Voor zakelijke gebruikers is Blackberry nog steeds één van de populairste merken. Wanneer je een smartphone van Blackberry gebruikt wordt alle belangrijke informatie versleuteld en kun je in principe communiceren wat je wilt. In de zakenwereld is de Blackberry een populaire smartphone en zeker in branches waar veel gevoelige informatie wordt gecommuniceerd.
Samsung: Op wereldniveau is Samsung het grootste en meest populaire merk op het gebied van smartphones. Het prijsniveau in relatie tot de kwaliteit van deze tostellen is uitstekend. Over het algemeen zijn de schermen van Samsung scherp, zit er een uitstekende camera op het toestel en kun je vanuit de App store van Google gratis en betaalde apps downloaden.
HTC: HTC is een merk zoals het eigenlijk met niets te vergelijken is. HTC heeft inmiddels al tal van succesvolle toestellen uitgebreid en innoveert nog steeds. Met name het design van de HTC, de beeldkwaliteit en accuduur zijn opvallend. HTC werkt op basis van Android en heeft een geoptimaliseerd besturingssysteem voor allerlei modellen.
Nokia: Nokia heeft de laatste jaren behoorlijk ingeleverd op marktaandeel. De veranderende markt maakt het voor Nokia waarschijnlijk nooit meer mogelijk om bij de top te horen. Nokia kan de concurrentie nog nauwelijks aan en mogelijk verdwijnt het merk de komende jaren van het toneel.
Sony: Sony heeft flink ingezet op het verbeteren van de accuduur. Het is Sony gelukt om een smartphone te ontwikkelen met een accuduur van ongeveer 48 uur. Sony wordt elke lancering iets beter en lijkt terug te komen van de achteruitgang op haar concurrentie.
LG: LG is een merk dat nog steeds mooie smartphones op de markt brengt, maar een beetje in de vergetelheid geraakt is. De toestellen van LG worden nog goed verkocht en zeker in het lagere segment worden er goede zaken gedaan.

Abonnement of los toestel kopen

Het is niet altijd even gemakkelijk om de juiste beslissing te maken en zeker wanneer je geen idee hebt welke bundel je nodig hebt of welk toestel bij je past. Wanneer je een abonnement afsluit zit je er meestal voor een periode van één of twee jaar vast. Het is van belang op basis van je vorige smartphone de juiste beslissing te nemen. Was je snel uitgekeken op je telefoon en wil je steeds het nieuwste van het nieuwste? Dan is het verstandig om voor een abonnement van één jaar of een los toestel te kiezen. Je hebt op dit moment de vrijheid om iets nieuws te kiezen en je blijft flexibel.

Wil je het liefst niet in één keer een groot bedrag betalen en toch een high-end toestel ontvangen? Sluit op dat moment een abonnement voor een periode van twee jaar af. Wanneer je bent uitgekeken op je smartphone kun je eventueel een los toestel kopen en deze koppelen aan het abonnement dat je voor twee jaar hebt afgesloten. Houd er bij een abonnement rekening mee dat je betaalt voor zowel het toestel als bellen en internet. Je kunt in deze periode niet van het abonnement af. Wanneer je een los toestel koopt kun je een abonnement afsluiten dat flexibel is. Wanneer bellen, sms’en en internet goedkoper wordt kun je hiervan profiteren en kun je eenvoudig naar een ander abonnement toe. Vind je de kosten op maandelijkse basis te hoog? Dan kun je soms een deel van het toestel afbetalen wanneer het abonnement begint.

Belangrijke tips bij het kopen van een smartphone

We sluiten deze pagina af met een aantal belangrijke tips waardoor de kans op een miskoop tot het minimum beperkt wordt. Wanneer je deze tips gebruikt is de kans klein dat het kopen van een smartphone verkeerd afloopt:

  • Let op de prijs wanneer je een telefoon koopt of wanneer je een abonnement afsluit.

Wanneer je een dure smartphone koopt wil dit zeker niet zeggen dat deze ook aan de verwachting voldoet. Steek enige energie in de verschillende merken en bijbehorende functionaliteiten om het juiste vergelijk te doen. Er zijn allerlei budgettoestellen waarmee je de belangrijkste zaken kunt doen. Zo bestaan er telefoons van onder andere LG en Sony waarmee je de basisfunctionaliteiten doet en waarvoor je nog geen €200,- betaalt. Heb je de behoefte aan een hogere snelheid, betere beeldkwaliteit en een hogere accuduur? Dan kun je altijd nog voor een duurdere smartphone kiezen.

  • Kijk ook naar het formaat en het gewicht.

Als je dagelijks een smartphone gebruik is het wel zo prettig als deze lekker in de hand ligt. Wanneer je online een smartphone bestelt vergeet je al snel om ook naar het formaat of gewicht van een smartphone te kijken. Sommige telefoons zijn zo groot dat deze niet in je broekzak zullen passen. Houd rekening met het praktische gebruik van een smartphone om een miskoop te voorkomen. Ook het gewicht speelt een rol en zeker wanneer je boven de 5 inch komt wordt een telefoon aanzienlijk zwaarder. Als het formaat toeneemt is er immers ook een grotere accu en meer materiaal nodig.

  • Test een telefoon bij voorkeur eens uit.

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en het is dan ook zeker geen schande om deze eens uit te testen. Vraag aan een gebruiker of je de smartphone even mag bekijken en test hem bij voorkeur eens uit. Vraag of iemand te spreken is over de prestaties en doe hetzelfde bij een aantal andere toestellen. Wil je het liefst een aantal smartphones in de winkel proberen? Stap dan een telefoonwinkel in en vraag welke toestellen er zoal beschikbaar zijn. Je hebt al snel een idee welke smartphone het best bij je past en vervolgens is de koop snel gedaan.

  • Beveiliging van data.

Het wordt voor veel fabrikanten steeds lastiger om data te beveiligen. Wanneer je te maken hebt met gevoelige informatie is het belangrijk om bij het kopen van een smartphone ook op de beveiliging van data te focussen. Wanneer je smartphone in verkeerde handen komt kan dat namelijk nare gevolgen hebben. Gebruik de beveiligingsfuncties van IOS, Android of kies voor een toestel van Blackberry wanneer je voor het maximale beveiligingsniveau kiest.

  • Focus je op wat je gebruikt.

Een smartphone heeft tegenwoordig allerlei verschillende functies en daardoor vergeten we soms waarvoor de smartphone gebruikt wordt. Denk eens aan de activiteiten die je op je vorige telefoon hebt gedaan. Was je vaak te vinden op social media? Deed je af en toe een spelletje? Of gebruik je de smartphone slechts om te bellen? Het is onverstandig om voor functies te kiezen waar je toch niets mee doet en zeker wanneer het om een dure smartphone gaat is dit zonde.
Is het je gelukt om naar aanleiding van dit artikel voor een nieuwe smartphone te kiezen? Ik hoop het en wens je er bovenal veel succes mee!






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jos Huizinga
Aantal keer gelezen: 8058x
Toegevoegd: 22-06-2015 15:56
Gewijzigd: 22-08-2015 12:50

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3734 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!