Een visum voor India aanvragen

Een visum voor India aanvragen

Een visum voor India aanvragenWie naar India wil vliegen, heeft daarvoor toestemming nodig. Alle Nederlanders en Belgen zijn verplicht toestemming te vragen aan de overheid in India, alvorens het land te betreden. Het is niet toegestaan zonder visum naar India te reizen. Met dit artikel maken we je duidelijk hoe u een visum India kunt aanvragen.

Een e-visum voor India aanvragen

Wie naar India wil vliegen, heeft daarvoor toestemming nodig. Alle Nederlanders en Belgen zijn verplicht toestemming te vragen aan de overheid in India, alvorens het land te betreden. Het is niet toegestaan zonder visum naar India te reizen.

Om toestemming te vragen voor het inreizen, dient men een visum aan te vragen. Dit kan op twee manieren: via het papieren visum of door een e-visum voor India aan te vragen. De laatste methode is het goedkoopst en is eenvoudig achter de computer uit te voeren. Een e-visum heeft een kortere levertijd dan de papieren versie. Aan de aanvraag voor een e-visum India zijn verschillende voorwaarden verbonden.

Wat is een e-visum voor India?

Iedereen die India in wil reizen en in Nederland of België woont, heeft toestemming van de overheid in India nodig om in te reizen. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en baby’s. Een e-visum voor India kost 84,95 euro per persoon. Het visum India online aanvragen gaat erg gemakkelijk. Een e-visum is de snelste en makkelijkste manier, mede omdat alle informatie van het paspoort of de identiteitskaart overgenomen kan worden en er een korte levertijd aan een e-visum voor India verbonden is.

Iedereen die naar India reist is verplicht over een visum te beschikken. Dit kan het papieren visum of het e-visum zijn. Voor India zijn er drie verschillende soorten e-visa aan te vragen. Het is belangrijk dat de reiziger het juiste visum voor het juiste doel kiest. De meeste toeristen volstaan met een eTourist Visa, wie op zakenreis gaat heeft een eBusiness Visa nodig. Voor medische behandelingen is er een eMedical Visa beschikbaar. Ze zijn geldig voor toerisme, zakenreizen en medische reizen. Om die reden moet de aanvrager een reden voor de aanvraag geven bij het aanvraagproces.

Een e-visum voor India is geboden aan verschillende (strenge) voorwaarden. Zorg er dus voor dat alle gegevens bij de aanvraag kloppen. Zonder geldige informatie is het visum niet geldig en kan de reiziger het land niet in.

De voorwaarden van een India e-visum

India heeft een aantal voorwaarden aan een e-visum voor India verbonden. Alle Nederlanders en Belgen hebben een visum nodig alvorens naar India te reizen. Voorheen was het mogelijk het visum aan te vragen bij aankomst op de luchthaven, maar dit is niet meer het geval. Men dient van tevoren een visum aan te vragen.Een e-visum moet aan verschillende eisen voldoen. Zo moet men een recente pasfoto uploaden. Daarnaast dient men het paspoort te scannen en deze in het aanvraagproces te verwerken. Bij aankomst in India moet het paspoort nog ten minste zes maanden geldig zijn. Belangrijk is dat het paspoort nog tenminste twee lege pagina’s voor de stempels dient te hebben.

Na uitgifte van het e-visum dient de reiziger het e-visum te printen en mee te nemen naar India. Dit als bewijs dat de aanvrager echt beschikt over een geldig visum. In India wil de overheid graag weten wie de reiziger precies is. Daarom worden er diverse biometrische gegevens afgenomen. Verder is belangrijk dat men weet wanneer hij of zij India weer verlaat. Bewaar het paspoort en het e-visum bij elkaar. Op die manier is de kans op kwijtraken het kleinst.

Belangrijk: het e-visum is niet geldig voor aankomst via land. Het e-visum is dus alleen geschikt voor reizigers die op een luchthaven aan komen. Verder mag iedere reiziger gebruikmaken van de Immigration Check Posts (ICP’s). Er mogen maximaal twee e-visa per kalenderjaar worden aangevraagd.


Sommige gebieden in India zijn verklaard tot beschermde gebieden of cantonmentgebieden. Voor dergelijke gebieden geldt dat het e-visum niet geldig is. Het visum dient tenminste vier dagen van tevoren worden aangevraagd. Het e-visum is geldig op een aantal luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum en Varanasi en de zeepoorten Cochin, Goa en Mangalore.

Belangrijk om te weten is dat het visum in sommige gebieden niet geldig is. Het gaat hier om het oosten van India, ten noorden en oosten van Bangladesh. Hiervoor dient men eerst schriftelijke toestemming te vragen van de ambassade van India. Het gaat hier om de gebieden: Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland en Sikkim.

Verder zijn er per visum een aantal afwijkende voorwaarden. Zo bestaan er: eTourist Visa, een eBusiness Visa en een eMedical Visa. Bij het eTourist visum is het visum slechts 120 dagen geldig. Binnen die periode mag men naar India reizen. Men mag maximaal 60 dagen in India verblijven. Het is mogelijk India twee keer in te reizen binnen deze 120 dagen. Vaker is niet toegestaan. Dit noemt men: double entry. Het tweede inreismoment dient binnen 60 dagen na het eerste inreismoment te zijn.

Voor een e-Business visum India gelden andere voorwaarden. Ook hier is het e-visum 120 dagen geldig. De inreismomenten gelden op dezelfde manier als bij het toeristenvisum. Afwijkend is, dat men na het indienen van de aanvraag een bericht krijgt met het verzoek om een visitekaartje in te leveren. Op het visitekaartje dienen de adresgegevens te staan van het bedrijf van de aanvrager. Daarnaast moet het visitekaartje van het bedrijf dat men gaat bezoeken worden ingeleverd. Het e-visum voor India is uitdrukkelijk niet geldig voor bezoek aan congressen of journalistieke werkzaamheden.

Ten slotte is er het medische visum. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als bij het toeristenvisum. Na het indienen van de aanvraag moet men een bevestigingsbrief van het ziekenhuis in India inleveren. 

Moet ik een e-visum voor India hebben?

Het is niet verplicht om een e-visum aan te vragen. Wel is het verplicht in het bezit te zijn van een visum voor India. Dit mag ook het papieren visum zijn. Houd er rekening mee dat de aanvraag van het papieren visum langer duurt. Daarom raden we een e-visum voor India aan. Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een visum nodig voor toeristische en zakelijke doeleinden.

Heet aanvragen gaat als volgt: houd het paspoort bij de hand. De gegevens die ingevoerd worden op de aanvraag, moeten exact overeenkomen met de gegevens op het paspoort.

Vul het aanvraagformulier in. Controleer nogmaals of de gegevens overeenkomen. Na het invullen van de aanvraag is het namelijk niet meer mogelijk de gegevens nog te wijzigen. Als de gegevens niet correct zijn, is het visum ongeldig! Kies bij de aanvraag ook de reden van de reis. Daarbij kan de aanvrager het reisdoel en het type visum aanklikken. Vervolgens is een scan van het paspoort en de pasfoto benodigd.

Indien men een zakenvisum aanvraagt, upload dan ook de scan van het visitekaartje van het bedrijf van de aanvrager en het bedrijf dat de aanvrager gaat bezoeken. Het is mogelijk om voor meerdere personen tegelijk een e-visum India aan te vragen. Klik dan op ‘reiziger toevoegen’. Wel moet er per persoon worden afgerekend.

Na het afronden van de aanvraag stuurt VisumBuitenland een e-mail met een bevestiging. De scans en de aanvraag worden vervolgens gecontroleerd. Als de aanvraag correct is, wordt deze ingediend bij de overheid in India. Het duurt maximaal 72 uur om het e-visum te verstrekken. Deze wordt verstrekt per e-mail en dient te worden geprint en meegenomen op reis. Eenmaal in India dient men biometrische gegevens af te staan. Dit proces is niet pijnlijk. Het gaat hier om zaken als vingerafdrukken en een irisscan.

Belangrijk: de gegevens op het paspoort dienen overeen te komen met de gegevens op het visum! Anders is het e-visum niet geldig en kan de aanvrager er niet mee naar India reizen.

E-visum afrekenen

Het afrekenen van het e-visum India kan gemakkelijk online. Na aanvraag van het visum kan men afrekenen via iDEAL, BanContact of Mister Cash. Het e-visum kost 84,95 per visum India. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en baby’s moet een dergelijk visum worden aangevraagd.

Het visum is maximaal 60 dagen geldig. Meestal duurt het twee dagen voordat het visum geleverd wordt. De levertijd van het e-visum India is maximaal 4 dagen.

Spoedvisum voor India

Men dient tenminste vier dagen voor vertrek naar India een e-visum aan te vragen. Het is aangeraden niet tot het laatste moment te wachten, maar het visum van tevoren aan te vragen. Dit in verband met de levertijd. Het is mogelijk om een spoedaanvraag voor het e-visum India te doen. Wie met spoed een visum voor India nodig heeft, kan een spoedaanvraag gebruiken. Gebruik hiervoor het normale aanvraagformulier. Bij het formulier dient de aanvrager ‘spoed’ aan te vinken. Vervolgens gaat VisumBuitenland onmiddellijk aan de slag met de aanvraag. Het gebeurt dagelijks dat er spoedaanvragen worden gedaan. Voor een spoedaanvraag dient extra betaald te worden. Door het grote aantal spoedaanvragen voor een e-visum in India, is het niet mogelijk een garantie te geven op de levertijd voor een dergelijk visum. Dit geldt ook voor spoedgevallen.

Reizen met kinderen

Wie reist met minderjarige kinderen, heeft rekening te houden met een aantal extra voorwaarden. Alle kinderen dienen een eigen reisdocument te hebben. Het bijschrijven op het paspoort van de ouders is tegenwoordig niet meer mogelijk. Op deze manier wil de Koninklijke Marechaussee de kans op ontvoeringen verkleinen. De Marechaussee houdt strenge en uitgebreide controles hierop. Wanneer een kind naar het buitenland reist, dient de ouder die het gezag heeft mee te gaan. In andere gevallen moet de gezaghebbende ouder een speciaal formulier invullen. Daarin geeft hij uitdrukkelijke toestemming om naar het buitenland te reizen. Houd rekening met deze procedure bij de aanvraag voor het e-visum India.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: leichim
Aantal keer gelezen: 70x
Toegevoegd: 21-12-2017 12:54
Gewijzigd: 11-01-2018 11:18

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2154 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!