bankstel tussen planten

Bankstel kopen, aandachtspunten

bankstel tussen plantenAls je kiest voor het kopen van een bankstel, dan is het van belang dat je op een aantal punten gaat letten als je veel plezier wilt beleven aan je bankstel. In dit artikel geven we je daar meer informatie over. Een bankstel kopen gaat namelijk niet vanzelf. Let daarom op deze aandachtspunten en dan kun je een bankstel kopen wat aan jouw wensen voldoet.

Nieuw bankstel kopen

Ben je van plan om een nieuw bankstel te gaan kopen dan moet je beginnen met jezelf een paar vragen te stellen. Wil je een bank waar je diep in zit, wil je een bank met een hoge leuning, wil je een bank die modern is of wil je een plofbank? Je moet er ook aan denken als je een nieuwe bank wil gaan kopen dat je een van de belangrijkste meubelstukken gaat kopen die in huis zal staan. Het zal ook zeker niet zo zijn dat je elk jaar een nieuwe bank gaat kopen dus het is belangrijk dat je voor een bank kiest die van een goede kwaliteit is en tegen een stootje kan zowel wat betreft materiaal als ook wat betreft de kleur.

Nieuw bankstel bekijken

Ga je een nieuw bankstel kopen dan zou je als eerste jezelf af kunnen vragen hoe jij het bankstel zou willen gebruiken. Wat je meestal ziet is dat de man op het bankstel zit en de vrouw er naast of in een aparte fauteuil met haar benen op de bank. Als je een nieuw bankstel wil gaan kopen moet je eerst uit proberen hoe het bankstel zit. Je moet een nieuw bankstel niet uitproberen door kaarsrecht met je jas nog aan op het bankstel te gaan zitten. Bij een nieuw bankstel uit proberen doe je alsof je thuis bent, je moet zo op het bankstel gaan zitten zoals je dat thuis ook zou doen, doe net alsof je televisie zit te kijken, of doe alsof je de krant zit te lezen.

Je zou er voor kunnen kiezen om een bankstel te nemen met ronde, diepe hoeken omdat de man in de meeste gevallen langer is. De meeste mensen gebruiken hun bankstel om lekker op te hangen of om op te liggen. Ben je in een winkel om een nieuw bankstel te kopen dan moet je dit ook als zodanig uit proberen. Kun je met je benen de grond raken als je zit te lezen bijvoorbeeld? Dit is ook een van de dingen waarmee je rekening dient te houden voor een goede zithouding. De ene heeft langere benen dan de andere. De zithoogte van het bankstel is van belang en de diepte.

Grootte bankstel

Dan heb je nog de vraag hoe groot moet/mag mijn bankstel zijn, wat moeten de afmetingen worden? Het is nog altijd zo geweest dat als je in de winkel bent het bankstel veel kleiner lijkt dan in je huiskamer. Als je een nieuw bankstel wil gaan kopen moet je een plattegrond van je huiskamer maken. Je moet de meubels de ruimte geven die ze nodig hebben. Het is helemaal nog niet zo'n slecht idee om NIET alles in één keer te kopen.

Je kunt bijvoorbeeld eerst de bank van het bankstel kopen en kijken hoeveel ruimte je dan nog over hebt om een fauteuil te kunnen plaatsen. Als je later ook nog een fauteuil hebt geplaatst zie je vanzelf of je nog genoeg ruimte over hebt om een tafeltje te plaatsen. Je moet ook rekening houden met de afmetingen van jezelf als je een nieuw bankstel gaat kopen. Teveel meubels in je woonkamer zorgt ervoor dat geen enkel meubelstuk goed tot zijn recht komt. Niet elke centimeter hoeft gevuld te worden, speel met de ruimte.

Soorten bankstellen

Er zijn bankstellen die erg laag zijn en een diep zitvlak hebben, ben je niet zo groot dan zal het nodig zijn dat je je benen op moet trekken om een beetje behoorlijk te kunnen zitten. Om zeker te weten dat je een bankstel koopt wat niet te hoog of te laag is moet je recht op het bankstel gaan zitten. Zit je goed en je voeten raken de grond niet dan is de zitting van het bankstel te hoog. De hoogte van de armleuningen van een bankstel is per persoon verschillend. Wil je graag op het bankstel gaan liggen dan moet je kiezen voor een lage en een beetje een ronde armleuning. Heb je gekozen voor een bankstel dat geen ronde en lage armleuning heeft en je wil er toch graag op gaan liggen dan moet je een bankstel kopen wat langer is dan de lichaamslengte of je gebruikt kussens.

Overzicht van eettafel banken

Kleur bankstel

Natuurlijk zul je ook moeten kiezen voor een kleur als je een nieuw bankstel wil gaan kopen. Ga je een nieuw bankstel kopen dan moet je altijd voor de kleur kiezen die je zelf mooi vindt, dit hoeft helemaal niet de kleur te zijn die op het moment in de mode is. De meeste verkopers zullen je adviseren om voor een neutrale kleur van het bankstel te kiezen, je kunt voor de bijpassende fauteuil of de kussens die er eventueel bij komen wel voor een modekleur kiezen. Verder is het zo als je voor een donker bankstel kiest je er minder op zult zien als op een lichte kleur bankstel. Ook kun je er op letten als je een nieuw bankstel gaat kopen dat het bankstel ongeveer een centimeter of tien van de grond staat, dit is dan een stuk gemakkelijker om te stofzuigen. Kies je eventueel toch nog voor een bankstel dat erg licht is van kleur dan moet je overwegen om er losse hoezen bij te kopen die je kunt wassen.

Materiaal nieuw bankstel

  • Ga je een nieuw bankstel kopen dan moet je ook weten van welk materiaal het bankstel gemaakt is dat je wil hebben. Tegenwoordig zie je dat veel mensen kiezen voor kussens met ganzendons, het nadeel hiervan is als je een beetje op gewicht bent je na een paar maanden al op de vering moet zitten. Je ziet snel de afdruk van het zitten in de kussens.
  • De allerbeste keuze die je kunt maken voor de vulling van de kussens is het zogenaamde koud schuim. In koud schuim zitten cellen die hun veerkracht voor een lange tijd behouden.
  • Wat betreft de bekleding kun je voor een bankstel het beste kiezen voor goede kunststofmaterialen of leer, deze zijn sterk en gemakkelijk in het onderhoud.
  • Kies je voor het mooiste en duurste soort leer het zogenaamde anilineleer, dan kies je ook meteen voor het meest kwetsbare leer.
  • Voor een nieuw bankstel kun je het best voor Madras kiezen als leersoort, dit leer heeft een zwaardere beschermlaag en is minder gevoelig voor vocht, voor transpiratie en vet.
  • Ga je een nieuw bankstel kopen en je kiest voor kwaliteit dan moet je een bankstel kopen waarvan het frame is gemaakt van een goed soort beukenhout of metaal. Koop je een goedkoop bankstel dan is de kans groot dat je er een frame in hebt zitten van gevlokt hout.

Vering nieuw bankstel

Je moet bij het kopen van een nieuw bankstel ook goed letten op wat voor vering er in het bankstel is gebruikt. Je kunt kiezen voor vering die niet in elkaar zakt, je kunt voor singels kiezen als vering en voor box spring, dit is een dubbele vering. Kies je voor dubbele vering in de kussens en de zitting dan heb je in de meeste gevallen gekozen voor een klassiek bankstel. In de meeste bankstellen die je tegenwoordig koopt worden singels als vering geplaatst. Heb je singels in je bankstel dan zijn dit elastieken banden die over de lengte van de bank lopen.  Voordat je het bankstel koopt kun je aan de verkoper vragen wat voor vering de bank die je wil kopen heeft.

Aandachtspunten nieuw bankstel kopen

  • Je zit vaak op de bank, vaak in de avonduren. Daarom is een goede opstelling van belang. Hoe kan iedereen in het gezin goed zitten en ook tv kijken?
  • Is een hoekbank een goede optie of toch een twee of drie zits?
  • Zitcomfort is bij de bank ook van belang, wil je weg kunnen zakken in de bank of wil je wat harder zitten met meer steun?

Een goed bankstel zal voor iedereen anders zijn. De samenstelling van je gezin zal veel invloed hebben op de keuze van je nieuwe bankstel. Een wat ouder echtpaar zal liever op een bank zitten met een stevige zit, zodat ze wat eenvoudiger op kunnen staan en niet wegzakken in de kussens. Een gezin met kleine kinderen is gebaat met een bankstel dat goed en eenvoudig schoon te houden is. Dat geldt ook voor een huishouden met pubers. Zorg in dat laatste geval dat je genoeg zitplaatsen hebt, want de ene puber zal heerlijk languit op de bank willen liggen. Dus wil je niet voortdurend ruzie om een goede plek voor de tv zorg dan voor genoeg zitplaatsen. In plaats van een driezitsbank en een fauteuil kun je ook kiezen voor twee tweezitsbanken en een fauteuil. Kijk eens hoe jij je kamer zo efficiënt mogelijk in kunt delen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 8360x
Toegevoegd: 14-12-2015 12:03
Gewijzigd: 04-01-2016 21:58

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!