Hoe beginnen als belegger op de beurs?

Hoe beginnen als belegger op de beurs?

Hoe beginnen als belegger op de beurs?Vrijwel iedereen heeft wel eens over aandelen gehoord of kent wel iemand die in aandelen handelt. De ene persoon in het laatste geval wat succesvoller dan de andere. Logisch, want mocht iedereen succesvol zijn, dan was er niet veel geld op de beurs te verdienen.

Wanneer je zelf in aandelen wilt handelen zul je eerst het één ander moeten leren. Voor de mensen die interesse in aandelen hebben, is er veel informatie te vinden.

Hoe beginnen als belegger?

Wanneer je weinig weet van beleggen is het credo al doende leert men niet het beste credo. Bij diverse dingen in het leven is dat misschien wel het geval, maar door zonder kennis te beginnen met beleggen heb je op beurzen zoals de AEX index grote kans dat je veel geld zult verliezen. Je moet weten wat je doet en zeker niet grote risico’s nemen, zonder dat je weet wat deze risico’s inhouden. Laat je ook niet verleiden door buitenstaanders om zo maar ergens veel geld in te investeren. Dit is bij veel mensen een veel gemaakte fout geweest.

 

Wat vooral verstandig is, als het om beleggen gaat, is dat je als beginner eerst diverse boeken voor beginners koopt. Zorg er voor dat je de basisbegrippen onder de knie krijgt en een beetje zicht krijgt op hoe een beurs werkt en hoe je bepaalde patronen kunt doorzien. Kijk ook naar real time koersen van effectenbeurzen zoals de AEX Index, Dow Jones Index of de Nikkei Index. Daarnaast is het vooral een kwestie van het volgen van beursnieuws. Als je weet wanneer je een aandeel op het juiste moment moet kopen of juist verkopen, kun je veel geld verdienen.

Gouden bergen

Verwacht niet dat je direct veel geld gaat verdienen. De effectenbeurzen hebben zware klappen gekregen door de crisis. Door de crisis hebben veel mensen die in aandelen handelen / handelde veel geld verloren. In feite zullen aandelen altijd blijven fluctueren, waardoor de kans dat je geld verliest tijdens het verhandelen van aandelen zal blijven bestaan. Je kunt de kans hiervan wel verkleinen door je huiswerk goed te doen. Daarnaast is het belangrijk dat je aan risicospreiding doet. Dit kun je doen door je geld over verschillende aandelen te spreiden. Hierdoor heb je minder kans dat je in één keer een groot deel van je ingelegde geld verliest. Naast de nadelen heb je ook voordelen wanneer je in aandelen handelt. Wanneer je verstand van zaken hebt kun je veel geld verdienen met het verhandelen van aandelen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: sitenieuws
Aantal keer gelezen: 6524x
Toegevoegd: 15-05-2014 16:13
Gewijzigd: 12-05-2015 21:19

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!