Interieur ideeën

Interieur ideeën

Interieur ideeënBent u een beetje uitgekeken op uw interieur en wilt u online nieuwe interieur ideeën opdoen, lees dan snel dit artikel verder. We zetten hier de meest populaire interieur stijlen op een rij zodat u er achter komt wat u wilt en snel kan beginnen aan het inrichten van uw droom woonkamer. De onderstaande stijlen zijn ook prima te gebruiken in andere kamers, zoals de slaapkamer, gangpad of douche.

Interieur idee Basic

Basic is een woon interieur die alles behalve saai is. Het is een strakke interieur vanwege rechte vormen in meubilair en banken. Hierdoor komt het best mannelijk over. Vooral jonge stellen kiezen hiervoor. Het is heel makkelijk in te richten en het kan bijna niet fout gaan. Het idee achter een basic interieur is dat het rust uitstraalt. Daarom wordt er bij dit interieur idee weinig accessoires gebruikt, zoals kussentjes op de banken, oftewel non-nonsense. Jonge gezinnen met kinderen kiezen ook vaak voor basic. Nadeel is alleen dat speelgoed rust kan storen in de woonkamer. Het is handig om speelgoed dan makkelijk en snel te kunnen opbergen in bijvoorbeeld grote dozen die tegelijkertijd ook als bankje kunnen dienen.

 

Bij deze woon interieur horen natuurtinten, zoals wit, grijs, bruin en zwart. Meubilair heeft rechte lijnen, hoeken en geen grafische printjes. Door een eigen twist te geven aan je woon interieur kan je de basic stijl combineren met accenten uit andere stijlen. Wat ook heel mooi is om te zien is een kunst object of iets romantisch in een basic ingerichte woonkamer. Hierdoor springt het eruit en kan je makkelijk het accent leggen op voorwerpen die je graag wilt laten zien.

Interieur idee Scandinavisch

Een woonstijl die veel lijkt op basic maar toch heel eigen is, is de Scandinavische interieur. Zoals de naam al zegt komt deze stijl oorspronkelijk uit Scandinavische landen waar ze gek zijn op dierlijke vachten, eenvoud en licht. Een typisch Scandinavische woonkamer heeft witte muren meubels en vloer. Meubilair heeft sobere of eenvoudige vormen. Wat kenmerkend is voor deze stijl is het gebruiken van duurzame voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een houten zijtafels en eettafel. Grijstinten en natuurtinten hebben voorkeur. Om toch een eigen draai te geven aan een Scandinavische woonkamer is het leuk om een stukje design in je woonkamer te zetten in de vorm van een stoel of schilderij. Een wollen kleed op de vloer geeft het geheel een warmte en comfort.

Interieur idee Klassiek

Vaak lopen mensen weg voor klassieke meubilair omdat ze bang zijn dat het snel oubollig overkomt. Wat mensen vaak vergeten is dat je klassiek heel goed kan combineren met moderne voorwerpen, waardoor je een unieke eigen stijl creëert. Deze stijl bestaat al heel lang en is beïnvloedt door de rijke woonideeën van de Grieken en Romeinen. De kroonluchter is natuurlijk onmisbaar in een klassieke woonkamer. Echter zien we in woon-boulevards steeds meer dat klassieke kroonluchters gecombineerd worden met andere stijlen, bijvoorbeeld door stalen of houten lampen.

 

De volgende materialen worden gebruikt bij een klassieke woonstijl: satijn, leer, hout en textiel. Eigenlijk kunnen alle materialen gebruikt worden zolang voorwerpen sierlijke en ranke vorm hebben.

Modern vloerkleed kopen? Bekijk de moderne vloerkleden op Vloerkledenwebshop.nlInterieur idee Landelijk

Dit is de meest populaire woonstijl in Nederland. Het is een woonstijl die veel nostalgie en gezelligheid uitstraalt. Dit is ook wat wij Nederlanders over het algemeen heel mooi vinden. Deze stijl is overgewaaid uit Engeland Het bevat veel met de hand bewerkte voorwerpen zoals blikjes, spiegeltjes en vaasjes. Dit benadrukt het ambachtelijke van een landelijke stijl. Grote manden met dekentjes en kussens zien we vaak terug. Wat ook vooral belangrijk is comfortabele bank waar je lekker op neer kan ploffen en waar veel kussens op zit. In een landelijke interieur wordt er veel gebruikt gemaakt van wol, hout , katoen en linnen. Vormen van voorwerpen kunnen erg verschillen. Eigenlijk maakt het niet heel veel uit welke voorwerpen en materialen je gebruikt.

Meer interieur ideeën opdoen

Je kan om nog meer inspiratie op te doen voor het inrichten van uw woonkamer gebruik make van verschillende sites, zoals Pinterest, Ikea.nl, en vtwonen.nl die ook een eigen programma heeft. Het fijne van Pinterest is dat je op bepaalde zoekwoorden allerlei afbeeldingen krijgt te zien. De leukste afbeeldingen kan je vast pinnen aan je een bord. Zo kan je al je leuke ideetjes voor je woonkamer bij elkaar rapen en een mindmap maken om de interieur van je dromen te bedenken.

 

Ook kan je langs de Ikea gaan om de vele ingerichte woonkamers te bekijken. Dit is een echte walhalla voor mensen die hun woonkamer een nieuw leven in willen blazen.

Bronnen:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: coen85
Aantal keer gelezen: 23517x
Toegevoegd: 03-06-2015 16:24
Gewijzigd: 26-04-2016 15:10

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!