moderne woonkamer styling

Woonkamer tips vind je hier

moderne woonkamer stylingBen je op zoek naar woonkamer tips? Bekijk dan nu wat de mogelijkheden zijn en je ziet snel in wat de voordelen zijn! Een kleine of grote woonkamer, er is zoveel mogelijk. Met deze woonkamer tips kun je snel aan de slag en laat je maar eens inspireren!

De trendy woonkamer

Ben je uitgekeken op je huidige woonkamer? Kom in actie! Maak een plan van aanpak. Wat wil je veranderen? Hoe ga je dat doen? Ga je het zelf doen of zet je de hulptroepen in? Wat is je budget? Wanneer staat de metamorfose op de agenda? Allemaal vragen die jij je eerst moet stellen en moet kunnen beantwoorden voordat je een start gaat maken om de woonkamer trendy te maken. 

Sfeervol en gezellig wonen

Een huis moet een plek zijn waar je graag bent, waar jij je thuis voelt en kunt zijn wie je bent. Om dat voor elkaar te krijgen moet jij je persoonlijke smaak in je interieur duidelijk laten zien. Maak bijzondere combinaties van opgeknapte oude meubels, die een speciale betekenis voor je hebben, met moderne nieuwe spullen. Je zult geen enkel interieur tegenkomen dat lijkt op jouw interieur, hoe leuk is dat!

Inspiratie nodig?

Vind jij het moeilijk om je woonkamer opnieuw of anders in te richten? Zorg dan dat je wat inspiratie krijgt door woon- en huizenprogramma's te bekijken, boeken over wonen te lezen en vooral te bekijken, showrooms te bezoeken ook online en bij vrienden, kennissen en familie die zaken te onthouden die jij kunt gebruiken bij je eigen indeling. Met deze ideeën in je hoofd kun jij jouw paleisje opnieuw inrichten.                                      

Ik vind mijn woonkamer knus, maar wel erg klein

  • Om de woonkamer groter te maken kun je een aanbouw of uitbouw overwegen. Dit wordt een behoorlijke verbouwing en wellicht kun je daarvoor een aannemer in de arm nemen. Hij kan je vertellen wat er mogelijk is en wat niet. Je hebt namelijk rekening te houden met draagmuren, de afvoer van het regenwater, lichtinval, wellicht verschillen in hoogte die op een of andere manier opgevangen dienen te worden. De vakman weet raad! Vind jij een verbouwing een te grote ingreep, of wordt dat te duur en ga je ruim boven je budget, dan kun je andere dingen bekijken om de woonkamer wat groter te laten lijken of ook groter te maken door bijvoorbeeld de bar die de kamer van de keuken scheidt te verwijderen.
  • Je kunt ook een grote spiegelwand maken, waardoor de kamer niet echt groter wordt, maar wel groter lijkt. Ook een grote poster aan de wand, waarop de zee is te zien, of een poster van het zonnestelsel scheppen voor het oog ruimte (letterlijk en figuurlijk). Je kunt de dichte massieve deur naar de hal vervangen door een glazen deur.
  • Breng een grote schuifpui aan die het terras bij de kamer betrekt. Zet niet teveel frutsels in de woonkamer, maar bijvoorbeeld één grote plant en kies niet voor 10 kleine stekjes. Zware overgordijnen maken de woonkamer lekker knus, maar ook kleiner. Zo ook een lamp die laag boven de eethoek hangt. Hang de lamp tegen/aan het plafond.
  • Donkere muren maak je licht en op een donkere vloer die je er liever niet uit wilt hakken leg je een groot licht gekleurd vloerkleed of je kiest voor de hele vloer een lichte kleur laminaat, die je over de donkere vloer heen laat leggen. Kijk even hoe je de vloer moet (laten) leggen in de lengte of in de breedte?
  • Lichte meubels scheppen ook meer ruimte dan de donkere eiken meubels of het donkere leren bankstel. Plaats geen eethoek voor zes personen als een eethoek voor vier personen voldoende is. Neem een tafel waar de stoelen goed onder geplaatst kunnen worden, het scheelt je in loopruimte, of zet de eethoek tegen de wand.
  • Zet niet teveel kleine accessoires neer, plaats een wandkast die de hele muur bedekt en waar je veel spullen in kwijt kunt. Een lange wandkast zorgt voor lengte in de kamer, een grote schuifpui zorgt voor een breder ogende kamer. Er zijn dus genoeg zaken die je kunt proberen om de woonkamer groter te maken of groter te laten lijken. Veel succes en uiteraard veel plezier bij het uitvoeren van je plannen. Al doende kom je vanzelf tot nog meer ideeën.

Voldoende opbergruimte

Je houdt van een opgeruimd huis, maar je wilt niet constant over de grond kruipen om dat te realiseren. Zorg dat je voldoende opbergruimte hebt in de woonkamer. Denk daarbij aan een ruime wandkast, aan een ladenkast, een salontafel met een lade, een lectuurbak, of mand enz. Wanneer er voldoende plaats is om de boel meteen na gebruik op te ruimen kan het voor iedereen uit het gezin een gewoonte worden om de woonkamer netjes te houden. Voor de allerkleinsten zijn er leuke, vrolijk gekleurde opbergbakken te koop. Op die manier leren ook de jongste kinderen uit het gezin wat opruimen is, hoe je het in huis netjes houdt en ook dat jij je spullen weer terug kunt vinden als je deze nodig hebt. Een vaste plek voor je spullen, de afstandsbediening, het adressenboekje, de cd's, de tijdschriften enz.

Aparte hoeken in de woonkamer

Je kunt je woonkamer indelen in hoeken waarbij elke hoek voor iets anders wordt gebruikt. Denk aan de leeshoek, de speelhoek voor de kleinsten, de spelletjeshoek voor de sjoelbak en het voetbalspel en de tv hoek. Uiteraard kun jij voor jezelf bedenken wat jij in een bepaalde hoek wilt doen, een hobby uitoefenen misschien, een meditatie hoek en vul het zelf maar verder in. Door bijvoorbeeld een boekenkast te plaatsen kun jij een hoek afschermen, wanneer je bijvoorbeeld een rustige plek in huis wilt waar je ongestoord kunt lezen (misschien toch nog een koptelefoon nodig?).

Voor de jongste kinderen in huis is een speelhoek erg prettig. Dit is hun hoekje, zij richten het zelf gezellig in en ruimen de boel zelf op (zorg voor genoeg opbergbakken, dan wordt opruimen een spel). Ook een grote plantenbak kan als scheiding dienen tussen de verschillende plekken in de woonkamer, maar ook een gordijn zorgt voor een knusse ruimte.

Heb je een open haard, ook deze kun je afschermen, waardoor ook de warmte beter en langer blijft hangen. Hoe je een woonkamer ook indeelt, zorg er steeds voor dat alle plekken gemakkelijk te bereiken zijn en dat er voldoende ruimte is om te lopen. Ben je helemaal niet tevreden over de manier van leven en wonen zoals je nu doet, overweeg dan om te verhuizen naar een huis dat aan je wensen voldoet. Er zijn namelijk zoveel prachtige huizen te koop, ook jouw droomhuis zit daarbij. Dus geen zin om te verbouwen of om de boel grondig aan te pakken en helemaal niet tevreden over de manier waarop je nu woont, zoek dan een ander huis. Woongenot is namelijk erg belangrijk in je leven. Tip: wacht niet totdat jij je te oud voelt om grote stappen te zetten, maar doe het nu!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 9176x
Toegevoegd: 30-04-2016 13:00
Gewijzigd: 24-06-2016 14:55

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!