De Boerboel, over het ras

De Boerboel, over het ras

De Boerboel, over het ras Wil je graag een Boerboel in huis nemen? Zorg er dan voor dat je genoeg over dit hondenras weet. In dit artikel kom je meer te weten over de geschiedenis, het karakter en de opvoeding van het hondenras, de Boerboel.

Boerboel geschiedenis

Wil je iets over de geschiedenis weten van de Boerboel dan zul je terug moeten naar het jaar 1600. Rond het jaar 1600 heeft een Nederlander de Boerboel uit Afrika meegenomen, toen noemde men de hond de Bullebijter. Dus als je dit weet dan weet je ook dat de Boerboel oorspronkelijk uit Afrika komt. Je moest wachten tot 1800 voordat de Britten de langbenige mastiffachtige honden gingen importeren naar Europa. De hondenrassen inclusief de Bullebijter werden toen gekruist met een inheemse hond, en daardoor kreeg je dan de Boerboel.

Boerboel karakter

Kijk je naar de Boerboel dan zie je een hond met een sterk karakter, wil je deze hond gaan opvoeden dan vraagt dit ras van zijn baas dat hij consequent en eerlijk is en dit ook blijft. Je moet er rekening mee houden als je een Boerboel wilt gaan kopen dat dit geen hond is die je zomaar in elk gezin kunt hebben. Wil je een Boerboel gaan kopen dan moet je ervoor zorgen dat elk lid van het gezin op dezelfde lijn zit, als dit zo is dan heb je met een Boerboel een hond die alles zal doen voor het gezin. Heb je eenmaal een Boerboel in huis dan zal deze vlekkeloos aanvoelen of dat je een gast bent of dat je een indringer bent. Een Boerbul heeft het snel door als zijn baas of gezin bijvoorbeeld wordt bedreigd of als men ergens bang voor is. Als het zover is dat je bedreigd wordt dan zal de Boerboel met een zwaar grommend geluid duidelijk maken dat hij zijn familie zal verdedigen. Met een Boerboel heb je een rustige hond, hij zal alles toelaten wat de kinderen van zijn baasje met hem doen en zal altijd voor zijn familie klaar staan als dat van hem wordt verwacht. Je zult een Boerboel het meest op zijn gemak stellen als je hem het recht geeft om in te staan voor de verdediging van huis en haard. Je kunt met een Boerboel in huis maar het beste de Boerboel deel laten uitmaken van je familie, de Boerboel is een hond die je niet moet buiten sluiten. Hij is een lid van het gezin, dat respect verdient.

Boerboel in huis nemen

Als je een Boerboel in huis hebt dan heb je een intelligente maar ook een zelfredzame hond in huis. Wanneer je als baasje een fout maakt zal de Boerboel zijn intelligentie ook uitspelen, het maakt dan niet uit of je de fout bewust of onbewust hebt gemaakt. Als je samen met je familie hebt besloten om een Boerboel in huis te nemen moet je er wel rekening mee houden dat opvoeding van een Boerboel veel inzet, doorzettingsvermogen en aandacht van je zal vragen, je hebt hier wel te maken met een harde hond. Voed je een Boerboel consequent op dan zal dit zorgen voor wederzijds respect, wel moet je ervoor zorgen dat je met de familie altijd hoger in rang blijft. Als je een Boerboel consequent en eerlijk opvoedt, zal deze het leiderschap van zijn baasje altijd respecteren, maar ook accepteren.

Boerboel verzorging

Het zal je opvallen dat het onderhoud van een Boerboel erg mee zal vallen. Je hoeft een Boerboel maar één keer per week te borstelen, ook is het nodig dat je regelmatig zijn ogen en oren controleert. De specifieke kenmerken en eigenschappen die je bij een Boerboel hebt zijn de volgende: hij is standvastig, de Boerboel is betrouwbaar, hij is erg gehoorzaam en intelligent. Wil je een boerboel gaan aanschaffen dan is het wel erg fijn voor je als je al wat ervaring hebt met grote honden.

Boerboel en opvoeding

Goede voeding voor je hond helpt je hond om gezond te blijven. Je kunt voeding ook zien als een belangrijk onderdeel van de verzorging voor een Boerboel. Hoeveel voeding je nodig hebt voor een Boerboel kun je alleen maar vaststellen op basis van de activiteit van de hond. De keuze die je maakt voor wat voor voer je de hond wilt geven is belangrijk. Hoe beter de voeding zal zijn hoe gezonder de hond zal zijn. De voedingsbehoefte is niet bij ieder hond hetzelfde, ook moet je deze behoefte bij elke levensfase bijstellen. Ook bij de Boerboel hoef je er maar voor te zorgen dat hij bepaalde minimumhoeveelheden van een groot aantal voedselstoffen te eten krijgt. Een Boerboel dien je niet alleen vlees te voeren. Met vlees krijgt hij wel voldoende eiwitten, vlees mag je maar voor de helft van het menu uit laten maken. Vlees voor je hond is natuurlijk wel goed, het bevat ook vet en essentiële vetzuren die een Boerboel nodig heeft voor een aantal levensfuncties. Als je een Boerboel ook nog wat hondenbrokken geeft krijgt hij de rest van de calorieën en koolhydraten die hij nodig heeft ook nog binnen. Je moet een beetje oppassen met het geven van goedkope hondenbrokken. Veel van deze brokken bevatten namelijk meer plantaardige eiwitten, die van een lage kwaliteit zijn.

Boerboel heeft ruimte nodig

Je moet een Boerboel niet aan gaan schaffen als je op een flat of appartement woont. Dit ras is van oorsprong een hond voor op het erf. De Boerboel is een hond die je moet laten bewegen om zich uit te kunnen leven. Laat je de Boerboel te weinig bewegen dan heb je de kans dat hij gezondheidsproblemen en gedragsproblemen krijgt. Wil je graag een Boerboel gaan kopen dan moet je ervoor zorgen dat je een tuin hebt van minstens 100 vierkante meter waar hij zijn energie kwijt kan. Gaat de Boerboel je tuin vernielen dan zal dit hoogstwaarschijnlijk komen, omdat hij gefrustreerd is of omdat hij zich verveelt. Een Boerboel kun je het beste drie keer per dag 30 minuten uitlaten, je kunt dan met de hond gaan wandelen, fietsen of laat hem een stuk zwemmen. Als je een Boerboel op deze manier uitlaat zal je er geen kind aan hebben, na het uitlaten zul je zien dat hij lekker en tevreden gaat slapen.

Boerboel kopen

Koop je een Boerboel als puppy dan moet je het bewegen van de hond goed doseren. Het is zeker niet verstandig als je in de groeifase te veel en te lang met je hond gaat wandelen. Ook is het niet gezond als je met de puppy gaat spelen met een bal of door een stok weg te gooien. Als je dit niet goed in de gaten houdt dan heb je kans dat je de kwetsbare gewrichten, de botten en pezen van de puppy te zwaar gaat belasten, hier kun je later problemen mee krijgen.

Boerboel puppy kopen

Koop je een Boerboel als puppy dan moet je de overgang van het nest naar zijn nieuwe omgeving soepel laten verlopen. Je kunt de puppy dan het beste eerst laten wennen aan de tuin waar hij in de toekomst rond gaat lopen. Heeft de puppy de tuin goed verkend, dan kun je hem binnen alles laten ruiken en besnuffelen. Als je de Boerboel puppy in een bencht wil leggen kun je er het beste een lapje stof uit het nest bij leggen. Je kunt met een Boerboel puppy al snel op cursus gaan, de puppy zal het prachtig vinden tussen al die andere puppy’s. Tijdens de cursus kun je de Boerboel puppy belonen met kleine stukjes kippennek. Als je met een puppy op cursus gaat, is het wel de bedoeling dat je er allebei plezier aan beleeft. Om een Boerboel puppy goed te laten socialiseren kun je hem of haar het beste overal mee naar toe nemen, hier heb je later veel plezier van. Als je een Boerboel goed behandelt, dan zul je er voor het leven een goede en betrouwbare hond aan hebben.

Boerboel trainen

De Boerboel is een stabiele hond met een rustig karakter, maar hij heeft ook een sterk waakinstinct. Daarom zal hij zijn eigen roedel ook goed beschermen. Hij ontwikkelt een sterke band met zijn baasje en het gezin. Hij zal dan ook afstandelijk zijn en wantrouwend naar vreemden. Trainen met de Boerboel is zeker aan te raden. Je kunt het beste een sterke band opbouwen met het ras door rechtvaardig met de hond om te gaan. Veel belonen is belangrijk en werkt goed bij de Boerboel, weinig straffen is het beste. Om de Boerboel te trainen heb je niet zoveel nodig, maar met veel liefde, oprechtheid en inzicht in de denkwereld van de hond zullen jullie het trainen allebei als prettig ervaren.

Over de Boerboel

De Boerboel is een intelligente hond. De hond heeft een groot en sterk hoofd, een sterke bovenkaak en is breed aan de achterkant. Er is dan een kleine versmalling naar voren toe. De lippen van de Boerboel moeten los zijn en wat vlezig. De lippen van de Boerboel mogen niet grof zijn en dik. De honden hebben een korte vacht. De kleur kan verschillen van brindle, geel, grijs, roodbruin of bruin. Witte tekeningen bij de Boerboel zijn ook toegestaan. De ogen zijn geelbruin, donkerbruin of lichtbruin. Wil je een hond? Denk er bij elk ras goed over na, of je voldoende tijd aan het dier kunt besteden. Een hond kwijnt weg als hij de hele dag alleen thuis zit.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: E.
Aantal keer gelezen: 9927x
Toegevoegd: 27-05-2015 10:53
Gewijzigd: 22-08-2015 12:09

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3729 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!