Alle voordelen van een woonblog

Alle voordelen van een woonblog

Alle voordelen van een woonblogAls je geïnteresseerd bent in alles wat met wonen en je interieur te maken heeft, dan is het interessant om een of meerdere woonblogs te volgen of om er wellicht zelf één te beginnen.

Door het volgen van een woonblog blijf je op de hoogte van de trends en krijg je tips om bepaalde zaken heel anders aan te pakken. Door een of meerdere blogs te volgen, kun je zelfs geld besparen. En een ding scheelt; er is volop keuze want het aantal woonblogs is ondertussen al; lag niet meer te tellen. Kies die woonblogs die jou aanspreken en word, als dat kan althans, lid van de nieuwsbrief. Dan vergeet je de woonblogs niet en zit het laatste nieuws gewoon in je mailbox. Daar hoef je dus helemaal niets voor te doen

Linkbuilding maar ook personal branding

Veel mensen en bedrijven beginnen een blog. Bedrijfsmatig heeft een blog ook gewoon veel voordelen. Een blog is de perfecte plek om jouw eigen, originele content te delen. Door goede teksten gaat je bedrijf opvallen en gaan mensen vaker zoeken naar jouw woonblog.  Houd je als ondernemer een blog bij, dan doe je aan personal branding. En daar word je niet minder van. Mensen gaan er na het lezen van de blogs vanuit dat je een specialist bent en dat kan je nieuwe klanten opleveren. Met een blog kun je boven dien prima aan linkbuilding doen. Je site wordt zo beter vindbaar en dat betekent meer bezoekers op je website en een verwachte omzetstijging. En hoe je het ook wendt of keert, daar draait het natuurlijk om. 

Dragen bij aan interieur

Door het volgen en het veelvuldig lezen van een woonblog ontgaat niets je nog op het gebied van wonen en het interieur. Zo lees je er over de nieuwste trends en lees je er over de lichte houtsoorten die je dit jaar terugziet in het luxe interieur. Je leest dat licht eikenhout trendy is net als het werken met lichte MDF platen. Het lezen van een woonblog zorgt ervoor dat je eigen interieur steeds de toets der kritiek kan doorstaan. Van de trends filter je die dingen er uit die passen binnen jouw interieur en die aansluiten bij wat jij leuk vindt. Het mooie is dat je er meteen ook leest waarom bepaalde zaken zo trendy zijn. Leuk om te lezen vaak, die achtergrondinformatie. 

Creatieve tips

Op de woonblogs lees je alles als eerste en de blogs overtreffen elkaar in originaliteit. Leuk zijn de creatieve tips die je er leest. Heb je er wel eens aan gedacht om je kookeiland te bekleden met lego steentjes bijvoorbeeld? Het geeft een prachtig, kleurrijk effect. Ook een tip is om vooral de loze ruimtes te benutten als opbergplekken; laat een kast op maat maken bijvoorbeeld. Het is ook helemaal hip om creatief om te gaan met afval. Neem een oude badkuip, daar kun je heel erg veel leuke dingen mee doen binnen je interieur. Wat je ook wel ziet is een stoel die bekleedt is met krantenpapier in plaats van stof, terwijl het ook voor jou een uitdaging zal zijn om van oude schuiven een nieuwe kast te maken. Het zal je wat tijd en energie kosten, maar dat moet jij kunnen.

Budget ideeën

Nee, het is niet zo dat op de woonblogs alleen aandacht is voor glitter en glamour. Integendeel zelfs. Ook als je een zo goed als lege portemonnee hebt is het lezen van de woonblogs meer dan de moeite waard. Je vindt volop budget ideeën op de blogs. Voorbeelden? Als je nou geen geld hebt voor kunst aan de muur, creëer dan gewoon je eigen persoonlijke fotomuur. De kunstuitleen is ook een optie, heb je steeds wisselende kunstwerken aan de wand. Heb je geen geld om een nieuwe bank aan te schaffen? Koop dan gewoon nieuwe grote sierkussens voor op de bank. Ze geven de bank en meteen ook heel je interieur meteen een frisse en andere uitstraling. En iedereen weet dat nieuwe kussens goedkoper zijn dan het kopen van een nieuwe bank. Wat je ook kunt doen om je interieur een boost te geven zonder allerlei nieuwe spullen te kopen is de muren van een nieuwe kleur voorzien. Ook op die manier kun je prima een interieur een heel ander uiterlijk geven, zonder dat het duur wordt.

DIY gebruiksaanwijzingen

Als je nou zoekt naar gebruiksaanwijzingen van wat oudere apparaten, dan vind je die in negen van de tien gevallen wel ergens op een woonblog. Niets is vervelender dan dat je niet weet hoe een apparaat precies werkt en ook de gebruiksaanwijzing zoek is. Het is vaak te riskant om dan zomaar wat te proberen. Voor hetzelfde geld gaat het mis. Dat zou zonde zijn en kan ook voor onherstelbare schade zorgen aan je interieur. Zoek je dus naar gebruiksaanwijzingen, zoek het dan voorop op de woonblogs. Alleen daarom al hebben ze hun waarde dubbel en dwars bewezen. Want wat kun je blij zijn met een gebruiksaanwijzing op bepaalde momenten.

Met de tijd mee

Wil je wel meegaan met de nieuwste trends- al waren het alleen maar accenten- maar heb je werkelijk geen idee wat dan trendy en hip is, dan bieden woonblogs uitkomst. Zoals gezegd lees je er altijd de meeste actuele ontwikkelingen rondom het interieur. Vervolgens filter je precies die elementen er uit die jou aanspreken en die inpasbaar zijn binnen jouw interieur. Je hoeft beslist niet altijd alles over te nemen. Integendeel. De inrichting moet iets van jezelf zijn. Door echter het nieuws te volgen op de woonblogs en er steeds die dingen uit te halen die je aanspreken, ga je met de tijd mee.

Ook ruimte voor de meer luchtige onderwerpen

Geen gek idee dus om vandaag nog eens te zoeken naar woonblogs die je aanspreken. Er zijn er in elk geval meer dan voldoende beschikbaar. Als je slim bent dan word je – als dat mogelijk is- abonnee van de nieuwsbrieven van de woonblogs. Zo rolt het laatste interieurnieuws steeds zomaar je mailbox in en vergeet je niet om zo nu en dan eens te toetsen of jouw interieur nog wel van deze tijd is. En vaak zijn de woonblogs nog leuk geschreven ook en worden ook de luchtigere zaken over wonen en je interieur niet vergeten. Gewoon heel erg leuk dus, om een aantal woonblogs te volgen!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hypewatcher
Aantal keer gelezen: 2238x
Toegevoegd: 21-05-2021 01:44
Gewijzigd: 21-05-2021 08:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!