Je slaapkamer omtoveren tot een droomslaapkamer

Je slaapkamer omtoveren tot een droomslaapkamer

Je slaapkamer omtoveren tot een droomslaapkamerMet een heerlijke slaapkamer is het heerlijk om goed te slapen en ook om er tijd door te brengen. Het is verstandig om de slaapkamer goed te stylen. Hoe doe je dat als een professional? We helpen je graag op weg. Laten we snel van start gaan met het delen van tips om je slaapkamer om te toveren tot een droomslaapkamer. Een plek om lekker te dromen en om dromen uit te laten komen.

Een goed begin van de dag

Wanneer je in een mooie slaapkamer wakker wordt begint je dag direct goed. Het is heerlijk om in een goede omgeving te ontwaken. Het is heerlijk om de mogelijkheden te zien hoe je ook jouw eigen slaapkamer een metamorfose kunt geven om er heerlijk van te genieten. Het is mooi om de verschillende aanpassingen door te voeren om ook een droomslaapkamer te krijgen. Laten we starten met het geven van de tips.

De juiste kleuren

In een slaapkamer zijn de kleuren van groot belang. Het is belangrijk om een goed neutraal palet van kleuren te gebruiken. Het is vaak eenvoudig om ze te combineren en daarnaast is het heerlijk rustig. Wit en crème wordt veel gebruikt. Er is echter zoveel meer. Het is belangrijk om de juiste kleuren te kiezen om zo een mooie sfeer te krijgen in je slaapkamer. Denk eens aan poederroze, donkere tinten als chocolade, houtskool of wat nootmuskaat. Het is beter om voor rustige kleuren te kiezen om de felle kleuren in de accessoires terug te laten komen of de kussens.

Keep it simple!

Doe niet te moeilijk. Het inrichten van een slaapkamer gaat vooral om het creëren van rust. Het is belangrijk om een mooie uitstraling te krijgen. Wanneer het te vol zit en er teveel kleuren zijn is het te druk. Het is dan niet echt mooi. Houdt ook een afstand van je grote meubels van negentig centimeter tot je er weer wat anders neerzet. De meubels welke je in de slaapkamer plaatst zijn natuurlijk het bed, de kast, stoelen en mogelijk ook een spiegel. Afhankelijk van de grootte van de slaapkamer kan er ook nog een grotere stoel in staan en wat bijzettafeltjes. Het is echter goed om niet teveel in de slaapkamer te zetten. Less is more.

Lekker opgeruimd

Het is belangrijk om je slaapkamer altijd netjes op te ruimen. Het is zo mogelijk om een veel overzichtelijker slaapkamer te krijgen. Berg de spullen netjes op in de kast, de nachtkastjes en maak het bed mooi op. Je zal er volop van genieten. Het is mooi om zo een leuke en schone slaapkamer te hebben. Heb je veel om op te ruimen? Dan is het goed om ook voor opbergruimte onder het bed te kiezen.

Licht is je vriend

Het is belangrijk om de juiste verlichting in je slaapkamer te hebben. Het is belangrijk om volop licht te hebben en daarnaast ook nog extra licht door andere lampen. Een nachtlampje naast je bed om nog wat te lezen is natuurlijk een prettig idee. Het is ook mooi. Kies ook voor mooie sfeerverlichting. Je zal er volop van genieten.


Voor welke sfeer kies jij?

We bespreken graag een aantal sferen welke je kunt meenemen naar je eigen droomslaapkamer. Het is goed om volop inspiratie op te doen om vervolgens je eigen slaapkamer om te toveren naar een droomkamer. Een plek waar je altijd wilt zijn. Laten we zes voorbeelden met je doornemen.

Maak een vijfsterren kamer van je slaapkamer

Wanneer je veel reist dan zal je altijd volop genieten van de meest mooie hotelkamers en suites in de wereld. Uiteindelijk gaat er niets boven je eigen bed. Zeker wanneer je heel erg moe bent. Het is prettig om echter die hele sfeer en die luxe van de hotelkamer mee te nemen naar je eigen stekkie. Het kan natuurlijk door de trends en de looks te kopiëren van de vijf sterren kamer naar jouw kamer. De uitstraling is vaak geweldig, het licht is geweldig afgestemd en het ontwerp is voortreffelijk. Je kunt de kracht van de professional meenemen naar je eigen slaapkamer.

Lekker tropisch  

Ben je al eens op een tropisch eiland geweest of in een tropisch land? Dan is het natuurlijk heerlijk om van het strand en de palmbomen te genieten. Natuurlijk hoef je jouw slaapkamer niet in te richten als een tropisch eiland. He is echter wel mooi om elementen van verre reizen mee te nemen naar je slaapkamer. Kies voor een grote schatkist, doe een klamboe over je hemelbed of hang een lekkere hangmat in je slaapkamer. Het is heerlijk om te zien wat er allemaal mogelijk is in de slaapkamer. Voel de tropische bries als je wakker wordt. Je slaapkamer zal nooit meer koud aanvoelen. Kies voor blauwe kleuren en gooit wat bamboe in de slaapkamer om het helemaal af te maken. Neem je ook een tropische cocktail voor het slapen gaan?

Een moderne kamer

Houd je meer van strakke lijnen, designer meubels en een goed uitzicht? Dan kun je het beste voor een moderne slaapkamer kiezen. Het is mooi om de juiste schilderijen op te hangen. Ook een trendy hipster stadskaart past natuurlijk bij het ontwerp. De meubels moeten mooi bij elkaar passen en mogen best een industrieel ontwerp hebben. Het is belangrijk om met eyecatchers te werken. Binnen no-time zal je slaapkamer een droomslaapkamer zijn!

Een klassieke bruidssuite

Romantisch. Klassiek is romantisch. Toch? Het is mooi om een geweldige kroonluchter in je slaapkamer te hebben (als dat past), oude meubels en natuurlijk wat gouden lijstjes. Het heeft wel wat. Mooie rode velours gordijnen om de hele kamer te verduisteren. Het is heerlijk na een lange reis. Je bed is uitgerust met een mooi dekbed of zelfs met een sprei. Het is genieten. Je zal je een royalty voelen in je eigen droomslaapkamer.

De Scandinavische look

Natuurlijk moeten we hier niet direct de Ikea look van maken. Het is toch even wat anders. Het is namelijk een interieur wat wat simpeler is, strakker en stijlvoller. Het is belangrijk om veel natuurmaterialen te gebruiken om je woning zo in te richten. Denk aan hout en steen. De kleuren zijn vaak wit, grijs en lichtblauw. Mooie natuurfoto’s maken het helemaal af en ook kun je een plant in de slaapkamer zetten. Het is heerlijk om zo “in de natuur” wakker te worden.

Wacht niet langer en maak van je slaapkamer een droomslaapkamer. Het is belangrijk om iedere nacht en ochtend te genieten van een heerlijk bed in een geweldige slaapkamer.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 3381x
Toegevoegd: 08-05-2019 12:08
Gewijzigd: 11-05-2019 15:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!