Tips voor het stijlen van je huis

Tips voor het stijlen van je huis

Tips voor het stijlen van je huisHet hebben van een huis is vaak erg leuk en maar het bedenken van de inrichting kan soms nog best lastig zijn. Zo zijn er namelijk verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Er zijn zoveel stijlen die namelijk in een huis passen. Het is dus goed om na te denken over welke stijl en sfeer je in je huis wil creŽren. Lees hier nu snel verder voor veel tips!

Stijl

Allereerst is het belangrijk om met jou partner of huisgenoten te kijken welke stijl jullie mooi vinden, maar wat ook bij het huis past. Zo zijn er veel verschillende stijlen waaruit je kan kiezen. Een van de bekendste stijlen is de moderne stijl. De stijl past vrijwel in elk huis en is makkelijk toe te passen. De moderne stijl staat bekend om strakke dingen in het huis. Hier staan kleuren zoals wit en zwart centraal. 

Een andere stijl wat vaak te zien is in huizen is de Scandinavische stijl. Deze stijl heeft veel zachte contouren, rustige kleuren en natuurlijke materialen. De meeste Scandinavische interieurs bestaan uit de kleuren wit, grijs, zwart en hout.

Daarnaast heb je ook nog een industriële stijl. Hier denk je vaak aan stoer en robuust. Grove materialen, zoals bakstenen, hout en metaal die je dan ook vaak. Het heeft vaak een donkere uitstraling, maar er zit ook een lichte kant aan. Want vaak hebben deze huizen grote ramen dus veel natuurlijk licht.

Kleuren

Kleur in huis is vaak lastig te kiezen. Jij en jouw partner of huisgenoten hebben hier vaak ook een bepaalde mening over. Wil je toch graag kleur in huis, maar dat het niet te veel opvalt kun je ervoor kiezen om te beginnen met kaarsen in een kleur. Of de kussen van de bank in kleuren te doen die goed bij elkaar passen. Zo ziet je snel welke kleuren het goed doen in een huis en welke kleur jullie beide mooi vinden. Een tip: de kleuren groen en blauw doen het vaak goed! 

Bij een bepaalde stijl horen dan ook bepaalde kleuren. Zo kun je voor des stijlen zoals hierboven besproken bij een industriële stijl denken aan de kleuren grijs en zwart. Kies je voor een vrolijke energieke stijl dan kun je gebruik maken van enkele felle kleuren. Ook is het vaak leuk om één bepaalde muur in je huis een afwijkende kleur te geven die binnen de stijl past. Bijvoorbeeld een bruine muur bij een landelijke sfeer. 

Voor een moderne uitstraling doen de kleuren groen of roze het ook heel goed. Om er voor te zorgen dat het niet veel te druk wordt met allemaal kleuren door elkaar, kan je het beste een kleurenpalet maken. Hiermee kan je alvast goed kijken welke kleuren bij elkaar passen. Daarnaast kan je natuurlijk de slaapkamer muur een kleur geven. 

Mocht je zit too much vinden kan je ook denken aan kaarsen in een kleur, het dekbed of juist een deken erover heen in een kleur. Maar je kan er ook voor kiezen om een groot schilderij boven het bed op te hangen of juist manden in een kleur te nemen. Meubels

Heel leuk zo’n huis maar het inrichten is nog al een hele klus. Waar begin je? Het is belangrijk om te weten welke sfeer je wilt creëren in je huis. Kies je voor bijvoorbeeld landelijk, modern of industrieel. Als je de stijl hebt bepaald kun je kijken naar meubels die bij deze stijl passen. 

Mocht je een ‘klein’ starters huisje hebben onthoud dan goed dat less is more. Door juist veel meubels in een kamer te zetten kan je huis veel kleiner zijn dan dat het eigenlijk is. 

In een woonkamer past dan vaak ook veel beter een rechte bank dan een hoekbank. Door een hoekbank lijkt jou huis namelijk kleiner omdat er een hoek in zit wat voor ruimte weg neemt. Hierdoor krijg je vaak het gevoel dat het kleiner is. 

Hoge kasten doen het vaak ook goed in een kleiner huis. Door juist de hoogte in te gaan lijkt het huis namelijk groter en omdat het niet vol staat met kasten oogt het ook ruimer. 

Als je een gezinswoning hebt heb je vaak meer oppervlakte waardoor er dus veel in past. Zo kun je juist uitpakken met meubels. Een mooi keukeneiland of een bar waar je aan kan zitten!! Hoe gaaf klinkt dat. 

Kies in een huis een bepaalde kleur uit, bijvoorbeeld groen, en laat dat zo veel mogelijk in elke kamer terug komen. Zo creëer je namelijk een geheel in het huis. Van een groene muur, naar groene kaarsen of juist een mooie plant. 

Planten überhaupt doen het goed in huizen. Als je ruimte over hebt staat het vaak heel leuk om hier een plant neer te zetten. Je kan hier natuurlijk gaan voor een echte plant, maar een nep plant is ook ideaal. Zeker als je vergeet om de planten water te geven en vaak lijken zij net echt. 

Kamers

Nu je je eigen huis hebt heb je waarschijnlijk veel meer kamers om in te richten. Hoe leuk om alles nu hoe jij het wilt in te gaan richten. Maar kijk eerst nog eens wat je allemaal hebt. Kan hier iets van hergebruikt worden of wil je alles anders. Je kan natuurlijk alles weg gooien, maar het doorverkopen is ook een goede optie. Dan houd je nog wat geld over om weer nieuwe spullen te kopen. Bij het indelen van alle kamers moet je natuurlijk rekening houden met het feit dat het gezin uitgebreid kan gaan worden of dat er mensen komen logeren. Daarom is het ook handig om altijd extra stoelen aan de tafels te hebben, maar ook extra handdoeken. 

Deuren

Je huis afstijlen kan je ook doen met mooi en bijpassend deurbeslag. Dit kun je voor zowel de binnen- als buitendeur uitkiezen. Het wordt ook wel de finishing touch van de deur genoemd. Goed deurbeslag toont oog voor detail. Je hebt verschillende kleuren en materialen deurbeslag. Zo kun je voor een landelijke sfeer gaan door houden deurbeslag te plaatsen. Hou je liever van modern en industrieel, dan kun je ervoor kiezen om mat zwart deurbeslag te nemen. 

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een goed plan hoe je gaat beginnen met jouw nieuwe huisje in te richten. En vergeet niet, niet alles hoeft in een keer af te zijn. Het duurt vaak even voordat jouw huisje helemaal compleet is en als een echt thuis voelt. Heel veel succes en plezier met het inrichten van jouw huis!! 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Noel
Aantal keer gelezen: 132x
Toegevoegd: 17-12-2020 16:02
Gewijzigd: 30-12-2020 13:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2938 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!