Jouw woonkamer wordt weer van jou!

Jouw woonkamer wordt weer van jou!

Jouw woonkamer wordt weer van jou!Pardon? Dat was ‘ie toch al? Ja, in theorie natuurlijk wel, maar wanneer je er in de praktijk niet meer van kunt genieten, zou die net zo goed van iemand anders kunnen zijn.

En dat kan natuurlijk niet door de beugel. Jouw woonkamer is de plek waar jij je thuis hoort te voelen en waar je tot rust komt, geniet van in je eentje zitten of een gezellig samenzijn. En dat juist omdat deze omgeving helemaal overeenkomt met hoe jij jezelf ziet. Tenminste, zo zou het moeten zijn. Een ruimte die qua sfeer helemaal naar jou persoonlijk terug te leiden moet zijn. Dat gaat nogal moeilijk wanneer je jezelf in jouw eigen huis niet meer herkent. Zodra je merkt dat dit het geval is, is het hoog tijd om de schouders eronder te zetten.

Wat moet er dan precies gebeuren? Tja, dat is helemaal aan jouzelf. Misschien is er één specifiek element dat jou een doorn in het oog is, ofwel is het een combinatie van meerdere factoren. Wij kunnen uiteraard niet in jouw hoofd kijken dus het enige dat wij kunnen doen is jou advies geven. Ga daarom eens grondig na wat die doorn in jouw oog precies is, als het er al niet meerdere zijn. Het kan aan de invulling van de kamer liggen of aan de ruimte zelf. Mocht je het niet helemaal zeker weten, bedenk je dan in hoe je het graag wilt hebben.

Wij gaan jou helpen om aan dit dilemma een einde te breien. Stap voor stap komen we samen tot het ultieme ontwerp voor jouw woonkamer waar je nog jarenlang van zult genieten… totdat je jezelf dermate verder hebt ontwikkeld dat een nieuwe metamorfose onontkomelijk is! Maar dan heb je gelukkig nog dit artikel om naar terug te grijpen.

De basis

Heel misschien moet niet datgene in de ruimte plaats maken voor iets anders. Nou ja, wellicht ook wel, maar kijk ook eens naar de elementen van de kamer zelf. Zoals de wanden, plafond en de vloer. En verder deuren, deurposten en raamkozijnen. Allemaal kunnen ze worden vervangen of aangepast om aan jouw idealen te voldoen. Het kan betekenen dat je ze een nieuw kleurtje geeft of dat je ze in hun algemeenheid losbreekt om er nieuwe exemplaren voor in de plaats te zetten. En die hebben dan uiteraard de door jou zo gewenste texturen, vormen en kleuren.

Dit betekent dus wel dat je je meubilair telkens moet verschuiven naar een veilige plek of het liefste de kamer helemaal leeghaalt. Zo heb je de minste kans dat er iets beschadigt of vervuild raakt. Denk aan verfspetters, houtsplinters of een dikke laag stof. Nee, al wat je in je kamer hebt staan en liggen kun je maar beter veiligstellen voordat je aan je metamorfose begint. Dat betekent dus dat je flink wat plek in je woning over moet hebben om dit allemaal te stallen. Een andere manier om dit logistieke probleem op te lossen is het huren van een speciale container waar je al je spullen heel gemakkelijk in op kunt slaan. Hier zijn ze net zolang als nodig is gevrijwaard van schade, stof en ander vuil totdat je kamer klaar is om de inboedel weer terug te zetten.

De invulling

Is de ruimte zelf helemaal gereed en opgeknapt op basis van jouw voorkeuren? Jottem! Dan wordt het nu tijd om je meubels weer terug op hun plek te zetten. Hoewel, klopt dat eigenlijk? Want misschien wordt het ook wel eens tijd om daar afscheid van te nemen. Althans, van die tafels, stoelen, banken en kasten die niet meer goed bij je passen. Daar is niks raars aan, wat de voorgeschiedenis ook is. Daarmee bedoelen we de momenten dat je ze kocht of van wie je ze kreeg. Dat hoort echter geen reden te zijn om ze niet te vervangen. Wanneer jij je om wat voor reden dan ook ongelukkig voelt met je huidige opstelling, is het aan jou om ervoor te kiezen welke elementen je wel of niet terugbrengt.

Zodra je besluit om één of meerdere meubels niet meer in je interieur op te nemen, kun je ze verkopen of weggeven aan iemand in je directe omgeving - of daarbuiten - die daar wel oren en ogen naar heeft. Bovendien is er vast wel een kringloopwinkel of -boulevard bij jou in de buurt die er een mooi centje van kan opstrijken. Dat zou al helemaal mooi zijn, aangezien veel van dit soort ondernemingen zich liëren aan allerlei goede doelen! Mocht je financieel niet heel breed zitten, dan kun je hier direct even een kijkje nemen en zoeken naar gebruikte meubelen. Sommigen zien er namelijk vaak nog als nieuw uit. Zo niet, dan past dat misschien wel heel goed in jouw plaatje, zeker wanneer je juist een wat industriële uitstraling wilt samenstellen!

De details

Nou ja, wat je ‘details’ noemt. Het gaat hier om de zaken die het uiterlijk van jouw woonruimte bepalen. Oftewel, versieringen. Nu je een heleboel zaken hebt aangepast, kan het goed zijn dat sommige van deze decoraties aanvoelen als een vreemde eend in de bijt. Die krijgen dus een plekje elders in huis of verdwijnen überhaupt. Anderen hebben misschien juist wel de kleur, vorm, textuur, uitstraling of andere eigenschappen die helemaal bij je vernieuwde interieur passen. Wat een speciaal plekje in jouw hart heeft, gooi je natuurlijk niet weg.

Maar aan de muur en op jouw kasten en op andere plekken in je woonkamer komen alleen de elementen die perfect passen bij de kleurstelling die het resultaat is van jouw metamorfose. tenzij een bepaald contrast jou juist best welkom is: het fijne is dat die keuze helemaal bij jezelf ligt. Misschien is de indeling nu wel zo dat een bepaalde foto of schilderij die je al jarenlang in opslag had staan nu eindelijk perfect tot zijn recht komt! Wellicht is dat zelfs onderdeel geweest van de reden om tot vernieuwing van je interieur over te gaan.

Hoe het ook zij, je kunt een vooropgesteld plan hebben of lekker gaan experimenteren nu de rest van je kamer zo goed als af is. Daarna mag je gaan genieten van een prachtig en compleet persoonlijk eindresultaat. En daar wensen we je dan ook heel veel plezier en succes mee!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: hansrensebrink
Aantal keer gelezen: 292x
Toegevoegd: 11-05-2021 14:14
Gewijzigd: 12-05-2021 07:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2972 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!