Dit zijn de voordelen van een vloerkleed in huis

Dit zijn de voordelen van een vloerkleed in huis

Dit zijn de voordelen van een vloerkleed in huisHet toevoegen van een vloerkleed als woonaccessoire is de laatste jaren enorm populair geworden. Vloerkleden bieden dan ook een hoop voordelen voor jouw interieur. Zo zorgen ze niet alleen voor een mooier uiterlijk vertoon van de ruimte, maar bieden kleden op de vloer ook een hoop praktische voordelen.

Verschillende soorten voordelen van vloerkleden

Wanneer we kijken naar alle voordelen van vloerkleden, kunnen we deze opdelen in twee verschillende functies en effecten op jouw interieur, namelijk:
-         De visuele voordelen
-         De praktische voordelen
Deze woonaccessoire is dus in te zetten voor verschillende redenen. Hoe je hier het beste mee om kunt aan en zorgt voor een prachtige aanvulling op jouw interieur lees je verder in dit artikel. We behandelen verschillende soorten voordelen en het effect hiervan op jouw woning.

Een vloerkleed geeft een frisse uitstraling

Het meest voor de hand liggend en visueel voordeel is natuurlijk dat een vloerkleed een gezellige en knusse uitstraling aan een ruimte geeft. Of je nu een mooi tapijt in de woonkamer, slaapkamer, hal of buiten wilt neerleggen; deze woonaccessoire kan hét detail zijn waar je naar zocht.
Voor een goede match kun je kijken naar de vormen en kleuren die op dit moment al in de ruimte gebruikt worden. Kijk dus rond naar een aspect dat jouw aanspreekt. Hierbij is het een kwestie van smaak welke bijpassende stijlen je mooi vindt. Ga je liever voor een effen exemplaar of één met een kleurrijk patroon? Er zijn tegenwoordig duizenden verschillende kleden voor op de vloer te verkrijgen.

Een kleed beschermt de vloer

Wanneer we kijken naar een praktisch voordeel van een karpet zal je merken dat dit de vloer beschermt. Zeker wanneer je deze plaatst in een ruimte waar veel verkeersruimte is, kan een tapijt de vloer langere tijd beschermen. Wanneer het kleed is afgelopen is deze een stuk makkelijker te vervangen dan de gehele vloer in de ruimte.
Ook kan een exemplaar zoals een keukenloper de vloer beschermen tegen vuil of harde materialen die een keer kunnen vallen. Het kleed op de grond dempt de val en is gemakkelijk te reinigen. Er zijn tegenwoordig talloze wasbare exemplaren verkrijgbaar die gewoon in de wasmachine kunnen. Na een wasje is jouw vloerkleed weer als nieuw!

Tapijt zorgt voor betere akoestiek

Tapijt dempt niet alleen de val van voorwerpen, het dempt ook het geluid in een ruimte. Hierdoor kan er een veel betere akoestiek ontstaan. Zeker in grote ruimtes met een hoog plafond heeft geluid een hoop ruimte om in lange geluidsgolven te weerkaatsen. Dit zorgt voor een echo en veel ruis in de kamer.
Wanneer je vaak visite over de vloer hebt, of kinderen in huis, kan het best zijn dat je veel onrust en ruis ervaart. Wanneer je een ruimte vult met kleden op de vloer worden de geluidsgolven geabsorbeerd, waardoor de echo en ruis zal afnemen. Hierbij geldt hoe groter het formaat en hoe hoger de polen van een tapijt, hoe meer geluid er kan worden opgenomen. Dit praktische voordeel kun je dus op maat inzetten op basis van jouw woning.

De vloer lijkt ruimtelijker

Een ander optisch voordeel van een tapijt is dat de vloer en kamer ruimtelijker zal aanvoelen. Je kunt hiermee namelijk heel goed een deel van de ruimte afbakenen, waardoor je verschillende functies en plekken kunt creëren. Hierdoor lijkt het optisch groter en ervaar je praktisch ook meer voordeel uit één ruimte.


Het kaderen van bepaalde delen kun je het beste doen door en karpet te verbinden met meubelstukken in de ruimte. Zet de stoel of bank op het kleed in plaats van ernaast. Hierdoor creëer je een eenheid en gevoel van rust, wat ook weer de ruimtelijkheid ten goede komt. Door dit op meerdere plekken te doen zoals bij de eetkamer, zithoek of speelhoek zul je verschillende stukken van de ruimte kunnen benadrukken.

Je creëert meer warmte: letterlijk en figuurlijk

Je hebt vast wel eens mensen horen zeggen dat een vloerkleed in huis voor meer warmte zorgt. Hiermee wordt vaak bedoeld dat dit voor meer sfeer zorgt. Maar een kleed kan ook letterlijk voor meer warmte zorgen door de isolerende eigenschappen.
Zo voelt een lekker zacht tapijt op de vloer al een stuk warmer aan dan koude tegels of karpet. Hierdoor heb je gegarandeerd een stuk warmere voetjes. Dat is aangenaam uit bed of vanaf de bank stappen. Dit warme gevoel zal zich door vertalen naar de rest van de ruimte.
Heb je al vloerverwarming in jouw huis? Dan zijn er ook een heleboel tapijten die geschikt zijn om hier overheen te leggen. Hierbij moet je letten op een exemplaar met een open onderkant, zodat de warmte goed kan geleiden en er geen statische lading ontstaat.

Kleden zijn makkelijk te reinigen

Vaak denken mensen dat een vloerkleed reinigen een enorme klus is, maar dit valt in de praktijk alles mee. Wel hangt het af van het soort tapijt dat je in huis hebt liggen. Een hoogpolige variant vergt nu eenmaal iets meer onderhoud dan de variant met lage polen. De lange haren van het kleed trekken nu eenmaal sneller vuil aan.
Je kunt de meeste tapijten prima onderhouden met een stofzuiger. Voor hardnekkige vlekken zijn er speciale tapijtreinigers beschikbaar, maar vaak voldoet deppen met water ook. Ook zijn er talloze exemplaren verkrijgbaar welke je met een gerust hart in de wasmachine kunt gooien.
Wil je een variant die nauwelijks vies kan worden en vuil of vocht makkelijk afstoot? Dan moet je kiezen voor speciale buitenkleden met synthetische vezels. Voor een onderhoudsvrij exemplaar zijn deze natuurlijk ook prima binnen te gebruiken.

Toon jouw persoonlijke stijl

Omdat er ongelooflijk veel keus is tussen verschillende kleuren, formaten, stijlen en afwerkingen kun je met een vloerkleed écht jouw persoonlijke stijl laten zien. Zeker wanneer je de ruimte vrij basic hebt ingericht kun je met een mooi kleed een echte eyecatcher in huis halen.
Of je nu kiest voor een licht, zacht en effen exemplaar of een variant met opvallend patroon en gekke vorm. Door de grote keuze kun je met dit detail een stuk makkelijker jouw persoonlijkheid naar voren halen. Misschien kies je hiermee wel de woonaccessoire die jouw huis een echt thuis zal maken.

Geef jouw vloer een nieuwe uitstraling

Doordat een kleed ook een groot deel van een vloer bedekt kun je de ondergrond maskeren. Dit is ideaal als je vloer niet meer in de beste staat is, door bijvoorbeeld een beschadiging. Hierbij kan een tapijt een welkome bedekking zijn en het geheel weer als nieuw maken.
Om alle pluspunten optimaal te benutten is het belangrijk dat je voor goede kwaliteit van deze woonaccessoire kiest. Hierdoor zul je langdurig profiteren van een mooi uiterlijk zonder een platte vorming van looppaden of versnelde vervuiling van een kleed. Hierbij kan goedkoop duurkoop betekenen. Investeer daarom in een mooi exemplaar van gespecialiseerde vloerkledenwinkels. Zo weet je zeker dat het langst van deze vloerkleed voordelen kunt genieten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: henkkarpet
Aantal keer gelezen: 59x
Toegevoegd: 17-01-2023 15:49
Gewijzigd: 18-01-2023 10:14

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3305 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!