Jouw interieur in 2019 het jaar van

Jouw interieur in 2019: het jaar van…?

Jouw interieur in 2019 het jaar vanAls er één tak van sport is waarin men alle recht heeft om op de zaken vooruit te lopen, dan is het wel interieurdesign. Hoe gaat jouw woning eruit zien?

Kalmte. Drukte. Kleur. Gebrek daaraan. Hout. Metaal. Veel groen. Juist niet. Kleine aanpassingen. Complete make-over. Tijdelijk. Duurzaam. We kunnen nog wel een tijdje doorgaan maar dat doen we niet. Punt is en blijft dat er in 2019 weer een heleboel zaken gaan veranderen op het gebied van trends rondom de inrichting van je interieur. Bepaalde kleuren maken een opmars, terwijl anderen populair zullen blijven. Ook specifieke items en materialen komen terug van nooit weggeweest. Kortom; wil je met je tijd meegaan? Lees dan vooral wat er allemaal populair gaat worden in het komende jaar en laat je inspireren voor je eigen woning!

Kleuren

Natuurlijk is het voor iedereen heel persoonlijk welke kleuren ze willen gebruiken in hun woonruimte. Maar er zijn bepaalde kleurstellingen die het altijd goed blijven doen! Zo zijn er warme aardeinten uit de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw die onverminderd populair blijven. Want zeg nou zelf, wanneer is retro ooit uit de mode? Een aantal van de warme tinten die de toon voor 2019 gaan zetten zijn:

  • Curry geel

  • Wijn rood

  • Donker bruin en groen

  • Indigo blauw

  • Goud/messing/brons (met een verweerde look)

Als klap op de vuurpijl is de Flexa kleur van 2019 niets minder dan Spiced Honey, een warme beige tint! Deze visuele toevoeging is onmisbaar in ieder retro interieur.

Tussen al deze kleuren en tinten zit vast wel iets dat jou aanspreekt. Zijn er meerdere die jouw goedkeuring kunnen wegdragen? Schroom dan niet om diverse kleuren en stijlen met elkaar te mixen! Ga met een kleurenwaaier natuurlijk wel eerst na in hoeverre de verschillende tinten bij elkaar passen. Door de kleuren schematisch weer te geven en naast elkaar te leggen, krijg je een beetje een beeld van hoe het eindresultaat eruit komt te zien.

Jouw woning en het milieu

Een woord waar je tegenwoordig mee wordt doodgegooid is ‘duurzaamheid’. Hartstikke vervelend natuurlijk, wanneer dergelijke zaken je zo worden opgedrongen. Maar het is niet zonder reden! Van een duurzame aanpak wordt niet alleen het milieu maar ook jouw woning - en je portemonnee! - een stuk blijer. Want als een meubelstuk of accessoire lang goed blijft, hoef je het ook niet snel te vervangen! Bovendien staan materialen als kurk, hout, jute en linnen toch hartstikke leuk in je woonkamer? Ze gaan bovendien prachtig samen met de planten in je huis, die naast decoratie ook nog eens als een praktisch luchtfilter werken. Natuurlijk vergen ze hun individuele onderhoud. Maar dat is het meer dan waard voor een knusse inrichting van je stekkie.

Kortom, duurzaamheid is geen overtrokken begrip. Want als je het milieu én jezelf ermee blij kunt maken, wat is er dan mis mee?

Groen

Ja, om nog even één kleur speciaal uit te lichten, gaan we over naar groen. In 2019 zul je in woningen van mensen die op de hoogte zijn van de laatste woonmode zien dat planten niet ontbreken maar ook niet ten overvloede aanwezig zijn. Ze vormen wel een blikvanger, dus zorg dat de weinige planten waarmee je je woonkamer gaat sieren ook echt goed opvallen. Naast een plek op de vensterbank of kast kun je ze tevens met behulp van een ophangsysteem aan je plafond bevestigen.Marmer

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat je marmer in deze lijst aantreft. Dit is immers een materiaal dat altijd in trek is en niet gauw uit de spotlights zal verdwijnen. Voor 2019 voorspellen we dat warme aardetinten het heel goed zullen doen. Deze zijn perfect te combineren met natuurstenen wasbakken die op dit moment zeer gewild zijn.

Colour blocking

Als je moeite hebt met het kiezen van één kleur voor je interieur, hebben we goed nieuws; er gewoon twee uitkiezen is geen enkel probleem! Het valt in dat geval zeer aan te bevelen dat je twee contrasterende kleuren kiest die je verwerkt in je interieur, bijvoorbeeld in de vorm van accessoires. Deze brengen de finishing touches aan in je interieur!

Algemene contrasten

Dat op ieder gebied tegenstellingen elkaar aantrekken, is inmiddels wel bekend. Naast kleuren kun je ook qua vormen de wildste combinaties maken. Zo kun je een deel van je muren en vloeren volledig afwerken terwijl je op een andere wand de bakstenen tussen de verflaag doorziet. Ook in je meubilair en in diverse accessoires, zoals bijvoorbeeld lampen, kleedjes en kussens, is het mogelijk om flink te gaan contrasteren met vormen en kleuren. Let alleen wel op dat je woning hierdoor niet te druk wordt; geniet daarom van deze trend maar pas toe in de gewenste mate.

Let there be light!

Maak een interessant onderscheid tussen natuurlijk en kunstmatig licht in je woning. Glas, wit en open ruimtes gaan het in 2019 namelijk helemaal maken! Deze elementen zijn bovendien onlosmakelijk met elkaar verbonden. Uiteraard hangt de hoeveelheid natuurlijk licht in je huis af van de ligging. Mocht je het qua kleuren rustig aan willen doen, dan kan verlichting de functie daarvan overnemen. Haal bovendien lampen in huis die qua uiterlijk goed passen bij de sfeer die je voor je woonruimte creëert. Bij kale muren die expres ruw - of nauwelijks tot niet - zijn afgewerkt, past het heel mooi als je er een spotlight op licht zodra het buiten donker begint te worden!

Multimode

Het sleutelwoord voor meubilair in 2019 is ‘multifunctioneel’. We leven in een tijd waarin we heel veel dingen zo snel mogelijk of zelfs tegelijkertijd moeten en/of willen doen. Deze trend sluit daar mooi bij aan!

Haal het beste en het meeste uit jouw woning door de ruimtes daarin diverse functies te geven. Integreer een kleine badkamer in een slaapruimte en/of laat meerdere kinderen in één kamer slapen.

Ook technologie die diverse zaken voor je kan regelen of makkelijk te kalibreren instellingen heeft maken een opmars. Kies bijvoorbeeld voor licht dat zichzelf activeert op ingestelde tijdstippen of wanneer je de betreffende ruimte binnenloopt. Alexa van Amazon schijnt eveneens naar Nederland te komen; dit systeem kun je een opdracht geven om een suggestie te doen voor een stuk muziek, een film of zelfs een serie!

Afwerking met accessoires

Wat voor accessoires je ook kiest, denk aan waar we het hiervoor over hebben gehad! Het liefst zijn de items die je woonkamer compleet maken duurzaam, multifunctioneel en qua kleur een onderdeel van het contrast dat je probeert te scheppen.

Zo zijn kleden nog altijd erg populair. Ook vazen in diverse uitvoeringen, kleuren en vormen zien we in het komende jaar vaak terug, hoewel speciaal gevormde flessen, zakken en manden deze functie vaak overnemen.

Wat voor accessoires je ook in huis haalt, er zijn vast momenten uit jouw leven die je op de gevoelige plaat -of zelfs een canvas! - hebt vastgelegd en die een prominente plek verdienen. En op passend materiaal, zoals canvas. Gelukkig zijn er baklijsten verkrijgbaar in diverse kleuren en tinten die daarom volledig bij jouw interieurstijl kunnen aansluiten! Er bestaan zelfs overschilderbare modellen, zodat je nieuwe interieur en je fotolijsten volledig met elkaar te matchen zijn.

Veel plezier met inrichten!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 744x
Toegevoegd: 15-11-2018 15:41
Gewijzigd: 15-11-2018 22:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2945 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!