Alles over voor je gasten? Bewijs dat dan!

Alles over voor je gasten? Bewijs dat dan!

Alles over voor je gasten? Bewijs dat dan!We gaan er maar even vanuit dat je mensen over de vloer krijgt die je om wat voor reden dan ook wilt behagen. Wellicht omdat je een uitstekende eerste indruk wilt maken of omdat je hoopt dat ze vaker langskomen.

En dat is heel goed mogelijk, zolang je hier maar flink wat moeite in steekt! Zorg dat je huis aan kant is, dus ruim alle rondslingerende spullen op, de eindelijk eens die vaat van de afgelopen paar maanden en gooi er eens flink de bezem doorheen. Misschien hebben we het hier wel over je beste vrienden die langskomen of je al dan niet toekomstige schoonouders. Wellicht nodig je je baas wel uit, die je van een geordend leven wilt overtuigen! Oké, toegegeven, in dat laatste geval kun je de boel ook expres flink laten verslonzen, zodat je er misschien nog wel een loonsverhoging uit kunt slaan. Maar mocht deze tactiek niet werken, dan houden we ons niet aansprakelijk! En zo ja, dan willen we uiteraard wel een deel van de winst opstrijken.

Maar goed, alle gekheid op een stokkie. Het maakt in principe helemaal niet uit wie er op bezoek komt. Je wilt echter wel een ontzettend gezellige sfeer creëren. Het samenzijn moet immers gedenkwaardig worden en aangenaam voor alle partijen. En misschien is er al helemaal niks mis met je interieur of de indeling van je woning maar wanneer je gasten ontvangt, moeten wel de puntjes op de i komen te staan. Zorg ervoor dat het je gasten aan absoluut niets ontbreekt, hoewel je jezelf daarbij absoluut niet mag wegcijferen. Echter, het is wel zaak dat je je uiterste best doet om er voor jezelf én je bezoekers een meer dan geslaagde dag of avond van te maken. Want geloof ons, dat zal zich uiteindelijk zeker belonen!

Bovendien hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn. Zowel de kleinere als de grotere aanpassingen zijn eenvoudig te realiseren. Zorgen maken is absoluut niet nodig, al helemaal niet wanneer je interieur van zichzelf al een onberispelijke uitstraling heeft. Toch kunnen onze onderstaande tips voor de nodige wonderen zorgen. Doe er dan ook absoluut je voordeel mee en lees snel verder!

Hygiëne

In principe zouden we hier een streep moeten kunnen halen. Dit spreekt toch wel voor zich? Natuurlijk is jouw woonkamer schoon en netjes!

Maar geldt dat ook voor de rest van de ruimtes? Je werkkamer, het sanitair of welke vertrekken je je gasten ook maar graag wilt laten zien? En weet je wel zeker dat al het stof en andere vuil, dat je normaal gesproken vanuit de hal meeneemt je woning in, volledig is weggewerkt? Is de vloer waar nodig geboend in plaats van enkel gereinigd met een stofzuiger?

Nee, je hebt helemaal gelijk, we zijn je moeder niet. We willen alleen maar zeggen dat dergelijke details de presentatie van je woning kunnen maken of breken. Dat is dan ook de reden om hier voldoende aandacht aan te besteden. Maar zeker aan de ruimtes waarin je gasten veel tijd zullen doorbrengen, uiteraard. Deze hebben je allerhoogste prioriteit!

Logeerkamer

Daarover gesproken, heb je een aparte ruimte waar gasten de nacht door kunnen brengen - of zelfs meerdere van deze kamers? Hartstikke mooi! Maar dan wil je ook op dit gebied je gasten van alle gemakken voorzien. Wanneer je verwacht dat er regelmatig stellen blijven slapen, is een dubbel bed dus absoluut geen overbodige luxe. En mocht je er de centen voor hebben, dan kunnen we je zeker een boxspring combinatie aanraden. Zeker aangezien hier meerdere matrassen op komen te liggen die de gebruiker naar wens kan samenstellen. Er zijn vele kwaliteitsmerken die je aan zo’n comfortabel ledikant kunnen helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Viking, Schramm en Ubica.

Vergeet bovendien niet om een klein tafeltje of kastje naast het bed te plaatsen, indien je daarvoor genoeg ruimte hebt. Liefst met een lampje. Hier kunnen je gasten een glas water, bril of boek op kwijt. En uiteraard eventuele medicatie.
Sfeer

Goed, terug naar de woonkamer. En de eethoek. Hier moet men zich volledig welkom voelen. We zeiden al dat die schoon en ook netjes moet zijn; magazines, boeken, afstandsbedieningen en andere in jouw woning veel voorkomende spullen zouden de koffietafel dan ook niet mogen bevolken. Zolang alleen het hoognodige hier staat en ligt, net als op bijzettafels en je banken en stoelen, geef je het gevoel dat er volop plek is voor al je bezoekers. Ja, natuurlijk, mochten jullie televisie gaan kijken of spellen spelen op een console, dan laat je de televisiegids, afstandsbediening, controller en/of headset liggen binnen handbereik. En eventueel zelfs in het zicht, om maar aan te geven dat jij er helemaal klaar voor bent.

Kortom, wat je direct nodig hebt mag je best tonen. Zo niet, laat het dan vooral weg.

Kijk ook of je de opstelling van je meubels kunt aanpassen op de hoeveelheid aanwezigen. En speel sowieso wat met de inrichting om de gezelligste sfeer te creëren. Kijk eens hoe je met lampen de focus op bepaalde delen van je woonkamer kunt leggen om het geheel nog aantrekkelijker te maken!

Versnaperingen

Niet iedereen vindt hetzelfde lekker. Van je familie en/of beste vrienden weet je wellicht al wat ze al dan niet graag eten en drinken. Hierop kun je je dan ook gemakkelijk anticiperen. Krijg je voor het eerst mensen over de vloer die je nog niet zo goed kent? Dan is het geen enkel probleem om hen te vragen wat je voor ze in huis kan halen. Sterker nog, je zult merken dat dit heel erg op prijs wordt gesteld.

Zet natuurlijk ook de mooiste glazen en schalen op tafel waarin je al je hapjes en drankjes serveert. Je zult merken dat dit een enorme opsteker is voor de sfeer!

Aan tafel

Houd je rekening met de dieetwensen van je gasten en heb je de lekkerste ingrediënten in huis gehaald waarmee je alles in het werk stelt om een heerlijk avondmaal te bereiden? Dan mag je jezelf met recht een degelijke gastheer of -dame noemen! Om hen niet te veel te laten wachten en ervoor te zorgen dat je zelf niks van de gezelligheid mist, raden we je wel aan om al het een en ander aan voorwerk te doen. Zoals het snijden van de ingrediënten, of zelfs het voorgaren. Misschien heb je wel een stoofpot of andere maaltijd die je in een slowcooker kunt bereiden.

Wat je ook doet, zorg dat je niet ‘dat-ene-gezicht-dat-af-en-toe-een-hoofd-om-de-hoek-van-de-keuken-steekt’ bent!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 1548x
Toegevoegd: 20-11-2019 13:30
Gewijzigd: 22-11-2019 08:57

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!