man in relaxfauteuil

Waarom iedereen een relaxfauteuil nodig heeft

man in relaxfauteuilEen relaxfauteuil is een heerlijke zetel voor 1 persoon die al dan niet in verschillende posities de verstellen is. Leer hier alles wat je wilde weten over de relaxfauteuil.

Een relaxfauteuil kent iedereen wel: zo’n heerlijk aantrekkelijke zetel waar je heerlijk in kan zitten terwijl je gedachteloos naar miljoenjacht kijkt, of misschien in zit terwijl op je op je tablet zit te browsen op zoek naar leuke hippe dingen online. Zo’n stoel heeft vaak alles wat je wensen wilt: een hoog zitcomfort, is verstelbaar zodat je hem in elk gewenste positie kan zetten en hij komt ook nog eens in elk design dat je wilt. Misschien denk je: maar ik ben toch eigenlijk veel te jong voor zo’n ouderwets ding in mijn kamer? Dat zou je best eens mis kunnen hebben. Een relaxfauteuil is niet meer iets wat alleen oude mensen in huis hebben, maar kan juist een heel hip en actueel design hebben. De stoelen zijn vaak ontworpen door moderne designers en passen daardoor ook uitstekend in moderne minimalistische interieurs zoals een Scandinavisch interieur of misschien wel een eclectisch of industrieel interieur. Bovendien zijn ze leverbaar in meerder kleuren stoffen: moderne felle kleuren of wat minder opvallende strakke kleuren.

Verstelbare relaxfauteuil

Een relaxfauteuil is daarnaast vaak, maar niet altijd, te verstellen in meerdere posities. Je kan tenslotte pas echt ontspannen als je voor je gevoel in een heerlijk ontspannen houding kunt wegzakken. Een niet verstelbare fauteuil valt vaak in een wat goedkopere prijsklasse. Echter, is er meer aandacht aan de kwaliteit, bekleding en zitcomfort gaan zitten dan hoeft zo’n niet verstelbare fauteuil heus niet al te goedkoop te zijn. Verstelbare fauteuils kennen twee varianten: verstelbaar door middel van lichaamsgewicht en elektrisch verstelbaar. Als de fauteuil door middel van lichaamsgewicht verstelbaar is wil dat zeggen dat er een mechaniek in de stoel is gebouw waardoor de je de stoel met je rug naar achteren kan duwen: geef met je rug net wat meer druk in de rugleuning, en de rugleuning zal je langzaam naar achteren voelen gaan. Sommige fauteuils hebben daarnaast een steun voor de onderbenen die naar bovenkomt zodra je de rugleuning naar achteren duwt. Wil je de rug weer recht hebben? Dat gaat gelukkig ook gemakkelijk zodra je tegendruk geeft op de bovenbeensteun. Duw de steun voor de onderbenen terug op zijn plek en je zal zien dat de rugleuning terug naar voren zal komen. De elektrische fauteuils zijn met een afstandsbediening in de juiste positie te plaatsen. Meestal is zo’n afstandsbediening een los kastje dat met een snoer aan de stoel vast zit en aan de zijkant gehangen kan worden, link of rechts, zodat je hem altijd bij de hand hebt. Ook zijn er varianten waarbij de afstandsbediening in de leuning van de stoel is gebouwd, dit is natuurlijk veel chiquer. Tenslotte is het bij sommige elektrische varianten mogelijk om de rugleuning en de voetensteun los van elkaar te bedienen: ben je op zo’n fauteuil gestuit dan heb je een mooie luxe variant te pakken.

Leatherlook

Allemaal mooi die verstelbaarheid van zo’n zetel, maar het oog wil ook wat: zo bepaalt ook de bekleding in grote mate de prijs kwaliteit verhouding. De meeste relaxfauteuils zullen dan bekleed zijn met zogenaamd leatherlook, ofwel kunstleer. Dit is het optische vervangproduct van leer en is tegenwoordig niet meer van echt leer te onderscheiden. Daarnaast heeft het veel meer voordelen, denk er bijvoorbeeld aan dat het erg gemakkelijker te reinigen is en dat het geen vocht opneemt of doorlaat. Ook wordt stof en textiel veel gebruikt voor fauteuils. Een combinatie van textiel en leatherlook is ook mogelijk, en zeer praktisch: leatherlook kan worden gebruikt voor de armleuningen en de hoofdsteun; de armleuningen omdat die zo minder snel slijten en de hoofdsteun omdat bijvoorbeeld vuil en vettigheid van het haar anders wordt opgenomen door het textiel: over de jaren heen ga je hier zeker slijtplekken zien in het geval van textiel.

Design fauteuils

Naast relaxfauteuils zijn er ook ‘gewone’ fauteuils: dit zijn eigenlijk een soort eenpersoonsbanken of sommige zijn meer uitgebreide eetkamerfauteuils: ze staan in elk geval mooi in een huiskamer bij een mooie tweezitsbank of driezitsbank. Fauteuils komen werkelijk in alle vormen en prijsklassen en hebben doorgaans meer variëteit in design dan wat doorgaans doorgaat voor een relaxfauteuil. Zo bestaat er de klassieke ‘oorfauteuil’, designfauteuils zoals de iconische James Eames fauteuil of de Contour Fauteuil van Grant Featherston die weer helemaal in opkomst is.

Waarom jij een relaxfauteuil nodig hebt

Waarom heeft iedereen een fauteuil nodig in zijn interieur? Er zijn veel redenen te bedenken waarom iedereen er een zou moeten hebben. Als je hard werkt en jezelf een beetje ontspanning gunt, dan is het heerlijk om s’avonds na een lange dag een moment voor je zelf te pakken: een plek waar niemand je stoort, die van jou is en die ook nog eens heerlijk zit. Daarnaast is het belangrijk om op zulke momenten voor een goede zithouding te zorgen. Als je wel eens last hebt van je rug of je schouders of fysiek werk doet dan weet je als geen ander hoe belangrijk een goede zithouding is en dat scheef liggen of hangen op de bank gewoon niet meer voor jou is weggelegd.

Ruime keuze

Bij verschillende webwinkels hebben ze zo’n uitgebreide collectie in relaxfauteuils waar de kans groot is dat je daar je keuze wel kan maken. Zo is er een 360-collectie die online van alle kanten te bekijken is doordat je ze 360 graden rond kan draaien. Er zijn verder diverse design fauteuils te krijgen in verschillende prijsklassen en uitstralingen die in jouw interieur passen. In de uitgebreide eigentijdse relaxfauteuil collectie kan je je keuze maken door te filteren in de zijbalk tot je jou keuze hebt gevonden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: huisenthuis
Aantal keer gelezen: 2644x
Toegevoegd: 28-05-2016 11:51
Gewijzigd: 28-05-2016 23:35

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!