Chinese-lampionnen

Chinese lampionnen ter ere van Chinees Nieuwjaar

Chinese-lampionnenLampionnen beginnen in heel Nederland steeds populairder te worden. Dit is ook niet zo vreemd gezien ze in China het nieuwe jaar juist vieren met lampionnen. Vele nemen deze trend dan ook over. Tegenwoordig worden ze juist voornamelijk gebruikt voor een bruiloft of verjaardag.

In Nederland zijn Chinese lampionnen ook erg populair. De Chinezen zelf kennen de traditie van lampionnen bij de viering van hun Nieuwjaarsfeest. In China geldt een andere kalender en dus valt het begin van het nieuwe jaar niet zoals bij ons op 1 januari. De Chinezen vieren het nieuwe jaar ook niet op de eerste dag van het nieuwe jaar, maar pas op de 15e dag. De traditie is dat er op deze dag rode lampionnen aan de deuren worden gehangen om het nieuwe jaar te verwelkomen. Deze traditie geldt ook in Japan, Korea en Taiwan.

Door de populariteit van deze lampionnen zijn we ook lampionnen gaan overnemen in NL en de rest van de wereld. Als je ooit is chinees nieuwjaar hebt ervaren, dan weet je dat lampionnen zorgen voor meer sfeer en een geweldige ervaring.

Chinese lampions zijn ook in Nederland te koop

De traditionele rode lampions die in China populair zijn, zijn ook hier in Nederland te koop. De Chinese gemeenschap haalt ze in huis om hun Nieuwjaar te vieren, maar ook bij Nederlanders zijn ze populair. Door de rode kleur geven ze extra sfeer wanneer je een tuinfeest geeft, maar je kunt ze ook binnen gebruiken want Chinese lampionnen zijn ook met elektrische kaarsjes te koop. Dit is wat veiliger als je ze voor een feest gebruikt dan wanneer je lampionnen met kaarsjes of waxinelichtjes gebruikt want die kunnen gemakkelijk in brand vliegen als er tegenaan gestoten wordt. Dan kun je beter op safe spelen en kiezen voor lampjes.

Ook in andere kleuren verkrijgbaar

Hoewel rood nog steeds de meest voor de hand liggende kleur is voor Chinese lampionnen, zijn ze in Nederland of op het internet tegenwoordig ook in andere kleuren te koop. In China is men nog steeds groot voorstander van rood als het om de traditionele lampionnen gaat, maar de markt speelt in op de behoefte van westerse consumenten door deze lampionnen ook in andere kleuren aan te bieden. Zo zijn er ook vele vormen beschikbaar.

Waar kan ik goedkope lampionnen vinden?

Ben je op zoek naar goedkope lampionnen, bijvoorbeeld voor een kinderfeestje of om mee te lopen in een lampionnenoptocht dan is het internet de juiste plaats om te gaan zoeken naar een leuke aanbieding. Natuurlijk kun je ook naar een speelgoedwinkel of een warenhuis gaan, maar daar is de keus vaak beperkt. En als je daar al lampionnen kunt kopen dan is de voorraad meestal ook niet heel groot. Wil je bij voorbeeld voor een groep kinderen een lampion kopen, dan is het internet toch handiger, want daar kun je er gewoon 10 of 20 bestellen in hetzelfde formaat en van dezelfde kleur als je dat wilt. Maar als je 20 verschillende lampionnen wilt dan is dat ook geen probleem.

Zijn goedkope lampionnen minder veilig?

Je vraagt je misschien af of goedkope lampionnen minder veilig zijn dan duurdere. Maar dit is niet het geval. Als je gebruik maakt van lampionnen met een elektrisch lichtje dan kan daar in principe weinig mis mee gaan. Een lampion met een kaarsje of waxinelichtje is natuurlijk een ander verhaal. Zeker als je die voor een optocht gebruikt en er dus mee gaat lopen. Daarnaast kan een kaarsje buiten gemakkelijk uit waaien en loop je dus de kans dat je dat meerdere keren opnieuw aan moet steken.

Lampionnen met speciale motieven

Zoek je lampionnen met speciale motieven, ook dan is het internet je beste vriend. Lampionnen met bloemmotieven, vlinders en andere decoraties kun je hier volop vinden. Deze lampionnen zijn bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld een feest mee aan te kleden. Heb je een diner met familie of vrienden dan is het heel apart om de dinertafel te versieren met kleurige lampionnen. Je kunt ze boven de tafel hangen of aan de stoelen van de gasten. De lichtjes zorgen voor extra sfeer aan tafel. Overigens zijn er veel restaurants die lampions gebruiken als standaard verlichting, omdat het licht van lampions zo sfeervol is.

De voordelen van nylon lampionnen

Behalve lampionnen van papier zijn er ook lampionnen te koop van nylon. Deze zijn natuurlijk wat duurder dan de papieren varianten, maar ze zijn vaak wel mooier om te zien en ze gaan natuurlijk ook langer mee. Nylon lampions worden vaak gebruikt in restaurants om daar als permanente verlichting te dienen. Ze worden opgehangen en aangesloten op het lichtnet. In deze lampions werden vroeger gloeilampen gebruikt maar nu deze nauwelijks nog te koop zijn, worden de lampen in deze nylon lampions meestal vervangen door LED lampen. Die verbruiken veel minder stroom en gaan daarnaast ook nog eens flink langer mee.

Nylon lampionnen zijn ook zeer geschikt voor buiten

Nylon lampionnen zijn heel geschikt voor buiten. Ze zijn natuurlijk veel minder kwetsbaar dan lampionnen van papier, als het gaat regenen kunnen ze daar een stuk beter tegen als lampionnen van papier. Al blijft het natuurlijk wel zo dat er een lampje in zit en dat kan gemakkelijk kortsluiting maken als het nat wordt. Dus pas altijd op wanneer je buiten lampionnen gebruikt en het gaat regenen.

Nylon lampionnen als versiering bij een feest

Nylon lampionnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maar de witte zijn het meest gangbaar. Deze witte lampionnen worden vaak gebruikt om een feest zoals een bruiloft op te luisteren. Zeker wanneer de bruid traditioneel in het wit is gekleed wordt voor witte lampionnen gekozen om de feestlocatie of de tafels bij het bruiloftsdiner extra sfeervol te versieren. Maar je kunt witte lampionnen natuurlijk ook combineren met een afstekende kleur zoals rood of blauw voor een speciaal lichteffect.

Wat we ook steeds vaker zien, is dat volledige events zoals bij de efteling en echte grote festivals. Ieder van ze gebruikt nutuurlijk nylon lampionnen gezien die bestendig zijn tegen zon, sneeuw, regen en vorst. Ideaal natuurlijk. Als verlichting kun je het beste led lampjes nemen die te besturen zijn via een afstandsbediening. Dit is veel makkelijker dan het gebruik van grote verlichtings netwerken. Het risico bestaat natuurlijk ook dat zo een electische lamp te heet wordt en je lampion brandt vat. Dat wil je natuurlijk ook niet hebben op een evenement.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: tom-berends
Aantal keer gelezen: 5767x
Toegevoegd: 07-07-2016 14:28
Gewijzigd: 07-07-2016 14:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!