Zo richt je een kleine woonkamer stijlvol in!

Zo richt je een kleine woonkamer stijlvol in!

Zo richt je een kleine woonkamer stijlvol in!Je hebt een nieuw huis en dat betekent dat je het helemaal naar jouw persoonlijke smaak kunt inrichten. Het inrichten van een nieuwe woning kan voor sommige mensen een behoorlijke uitdaging zijn, omdat er veel keuzes gemaakt moeten worden. Het is vooral uitdagend wanneer de ruimtes niet groot zijn. Wil jij weten hoe je jouw kleine woonkamer zo efficiënt en stijlvol mogelijk kunt inrichten? Lees dan snel verder!

Kies een woonstijl

Het kiezen van de meubels is bijna het lastigste wat er is. De kans is groot dat je niet helemaal kunt vinden naar wat je op zoek bent. Mocht dit het geval zijn, is het goed om een specifieke woonstijl te kiezen. Door een woning stijl te kiezen kun je makkelijk gaan zoeken naar meubels die bij elkaar passen. Er zijn veel verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen. Houdt je vooral van natuur en exotische elementen? Dan kun je kiezen voor een bohemian stijl of botanische stijl kiezen. Bij een bohemian stijl komen veel verschillende printjes, kleuren en dessins voor. Bij een bohemian stijl ligt de nadruk vooral op veel groen en natuurlijke materialen. Deze stijl kun je bijvoorbeeld adopteren door houten meubels uit te kiezen. Zo kun je bijna overal een houten salontafel vinden in verschillende kleuren hout, maar ook in verschillende vormen. Aan de andere kant van het spectrum krijg je te maken met een industriële en landelijke stijl. Met een industriële stijl kun je vooral kiezen voor strakke meubels in neutrale tinten en bij de landelijke stijl ook weer voor meubels met houten accenten, maar dan gecombineerd met lichte tinten grijs, creme en bruin. Wil je echt een strakke stijl in je woonkamer hebben? Kies dan voor de moderne stijl. Hierbij kun je dan vooral kiezen voor een salontafel met strakke lijnen, maar ook de andere meubels zien er strak uit. Na het kiezen van een woonstijl kun je inspiratie gaan opdoen.

Doe inspiratie op

Wanneer je een ruimte als de woonkamer gaat inrichten is het handig om eerst uitgebreid inspiratie op te doen. Tegenwoordig hoef je hiervoor niet op zoek te gaan naar verschillende interieurtijdschriften. Je kunt gewoon lekker gebruik maken van het internet en dit vanuit je luie stoel of zelfs op bed doen. Het eerste wat je kunt doen is Google raadplegen. Het is dan goed om verschillende zoekwoorden te gebruiken. De plaatjes die je vindt kun je dan opslaan in een word document. Deze plaatjes kun je vervolgens uitprinten of je kunt ze gebruiken om online een collage te maken. Dit kun je eventueel via powerpoint, prezi of canva doen. Een andere manier waarop je dit kunt doen is door Pinterest te gebruiken. Hiervoor zul je echter eerst een account moeten maken voordat je aan de slag kunt gaan. Geen zorgen! Dit kun je makkelijk doen door gewoon de stappen te volgen die worden aangegeven. Het fijne aan Pinterest is dat je verschillende borden aan kunt maken. Deze borden kun je tijdens je zoektocht aanvullen zonder dat daar een limiet aan verbonden is. Deze borden kun je net als een collage beschouwen. Zo kun je voor elke ruimte in het huis een bord maken waar je inspiratieplaatjes voor verzameld. Ook bij Pinterest kun je gewoon weer zoektermen bedenken en deze in de zoekbalk intypen. Zoek door totdat je tevreden bent met het resultaat. Naast online inspiratie opdoen, kun je er ook op uit gaan. Ga bijvoorbeeld de stad in en loop langs winkels zoals Ikea en andere meubelwinkels.


Richt je woonkamer in

Het inrichten van een kleine woonkamer kan een uitdaging zijn, omdat je niet veel ruimte tot je beschikking hebt. Toch zijn er manieren waarop je er het beste van kunt maken. Als eerst is het goed in te bedenken wat je echt in de woonkamer nodig hebt en wat eventuele bijzaken zijn. Een tip om in je achterhoofd te houden is dat je de ruimte het beste maximaal kunt gebruiken. Hiermee bedoelen we niet alleen de vloer en de hoeken, maar ook de wanden. In een kleine woonkamer is het raadzaam om zoveel mogelijk voor lichte tinten te kiezen. Door lichte kleuren te gebruiken kun je de woonkamer groter laten ogen. Je kunt de ruimte dan huiselijker maken door houten accenten in je woonkamer terug te laten komen. Wanneer je meubels uitkiest, kies dan voor meubels die niet te groot zijn. Als de meubels te groot zijn, kan dat de ruimte kleiner laten lijken. Zo kan een vitrinekast een echte aanvulling voor je woonkamer zijn, maar kies dan juist voor een open kast. De openingen van de kast kun je dan goed gebruiken voor je boeken of andere leuke accessoires. Op het gebied van banken kun je voor een hoekbank kiezen, maar plaats deze dat je vanuit de woonkamer opening naar de bank toe kan kijken. Als je spiegels strategisch aan de wanden hangt de wanden kun jouw woonkamer ook ruimer laten lijken. De laatste tip die we willen bespreken is door te kiezen voor multifunctionele meubels.

Plaats persoonlijke accessoires

In een kleine woonkamer kun je maar zoveel doen. ‘Less is more’ als het om een kleine woonkamer gaat. Dit geldt niet alleen voor het kiezen van meubels, maar ook wanneer je accessoires gaat toevoegen. Kies voor een paar persoonlijke artikelen zoals geurkaarsen, fotolijstjes, dekens, sierkussen wat vazen en beeldjes. Deze kun je bij de televisie plaatsen, maar ook in de vitrinekast of op je salontafel. Voor leuke accessoires zijn er genoeg winkels waar je terecht kunt. Zo kun je langs fysieke winkels zoals de H&M Home en Zara Home lopen. Mocht je niet veel tijd aan je handen hebben en wil je dit liever vanuit huis kunnen regelen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon online shoppen. Al je spullen worden dan in de meeste gevallen binnen enkele dagen lekker aan huis geleverd.

Kortom, is het goed om eerst een woonstijl te kiezen. Op deze manier kun je makkelijker op zoek gaan naar passende meubels. Er zijn verschillende woonstijlen waar je uit kunt kiezen. Denk maar aan de bohemian-, botanische-, landelijke-, industriële- of moderne stijl. welke je kiest hangt natuurlijk van je persoonlijke voorkeur af. Daarna is het tijd om inspiratie op te doen. Hiervoor kun je tegenwoordig makkelijk gebruik maken van het internet. Je kunt dan in Google een aantal zoekwoorden intypen en de plaatsen uit de resultaten gebruiken voor een collage. Daarnaast kun je dit ook makkelijk met Pinterest doen. Voor het inrichten van een kleine woonkamer kun je het beste lichte tinten gebruiken en niet te grote meubels. Ook met de accessoires kun je het rustig houden. Zo  kun je de ruimte groter doen ogen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 650x
Toegevoegd: 29-09-2022 14:27
Gewijzigd: 30-09-2022 11:13

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!