Wat voor soorten badkamers zijn er allemaal?

Wat voor soorten badkamers zijn er allemaal?

Wat voor soorten badkamers zijn er allemaal?Benieuwd welke soorten badkamers er allemaal zijn? In dit artikel vergelijken wij verschillende mogelijkheden zodat jij de beste keuze kunt maken.

Het belang van de juiste badkamer


Een goede badkamer is erg belangrijk. Een aantal jaar geleden wees Brits onderzoek uit dat vrouwen 79 minuten per dag in de badkamer doorbrengen. En mannen? Wel 83 minuten.  Dat is gemiddeld zo’n 20 dagen in de badkamer per jaar. Die tijd wil je natuurlijk wel doorbrengen in een fijne, mooie en vooral praktische ruimte. 


Maar wat is er belangrijk in je badkamer? Met een goed toilet en een fijne douche of badkuip kom je ver, echter is een badkamer tegenwoordig veel meer dan dat. Een badkamer moet namelijk een frisse en aangename plek zijn waar je jezelf ook even rust kunt gunnen na een lange werkdag. Of waar je jezelf klaar kunt maken voor een avondje uit, een feestje of een sollicitatiegesprek. Het is een plek waar je de dag vaak begint én eindigt. Vergeet dit belang dus vooral niet bij het uitzoeken van een badkamer. 


Hieronder zetten wij een aantal soorten badkamers tegenover elkaar. Doe hiermee inspiratie op om de juiste keuze te maken en jarenlang te kunnen genieten van je nieuwe badkamer. 


Een kleine vs. grote badkamer


Of je een kleine of een grote badkamer neemt is natuurlijk allereerst afhankelijk van de ruimte die je ervoor over hebt. Toch kan het zijn dat je twijfelt over hoe groot de ruimte is die je wilt gebruiken voor je nieuwe badkamer. Daarom is het belangrijk om af te wegen wat je van een badkamer verwacht.


Wanneer je kiest voor een kleine badkamer kun je de volgende tips goed gebruiken om de badkamer toch ruimtelijk te laten lijken. Zo kun je bijvoorbeeld lichte tegels gebruiken, donkere oppervlakken kunnen namelijk optisch op je afkomen. Dit laat het geheel al snel kleiner lijken. Nog een tip, is om te kiezen voor zwevende meubels. Deze maken de badkamer ruimtelijker doordat de vloer zichtbaar doorloopt.


Heb je de ruimte nodig, of heb je de ruimte gewoonweg over? Dan kan het zijn dat je voor een grote badkamer gaat. Het nadeel van een grote badkamer is dat het al snel erg leeg kan lijken. Doordat er vaak maar weinig meubels in een badkamer gaan, krijg je in een grote badkamer al snel een kil gevoel. Zorg daarom dat je de badkamer opdeelt in verschillende zones. Zo kun je door gebruik te maken van een wandje, je douche en bad afscheiden van de rest van de badkamer. Dit zorgt voor net iets meer privacy én je badkamer krijgt er een warmere indeling van.Een moderne vs. klassieke badkamer


Hoewel de moderne badkamer steeds populairder wordt, misstaat een klassieke badkamer nooit in je huis. Voor welk type badkamer je gaat hangt geheel af van je smaak. Twijfel je toch? Wij zetten de eigenschappen van een moderne en klassieke badkamer voor je op een rijtje.


Kijk je regelmatig naar vtwonen? Dan kun je de populaire moderne badkamer nu wel dromen. Typerend voor de moderne badkamer is het vele licht, de ruimtelijke indeling, de strakke lijnen en het beperkte gebruik van kleur. Als je zo’n moderne badkamer wil, moet je zorgen dat die elementen terugkomen. Daarnaast kun je ook kiezen voor zwevende badkamermeubels, veel glas en grote tegels. Vergeet ook niet voor moderne en natuurlijke verlichting te gaan. Kleur mag zeker niet vergeten worden in de moderne badkamer. Zoals we al zeiden, een moderne badkamer staat bekend om het beperkte gebruik van kleur. Grijs, wit en zwart zijn kleuren die je terugziet in zo’n soort badkamer. Een tip: durf met kleuren te spelen, contrasterende kleuren kunnen net dat beetje pit geven dat de moderne badkamer nodig heeft.


Iedereen heeft of wil tegenwoordig een moderne badkamer. Daarom is het juist gaaf als jij niet voor dat type gaat en je voor klassiek kiest. Klassieke badkamers staan bekend om de sierlijke afwerking, mooie ouderwetse ornamenten en vaak landelijke kleuren. De voordelen hiervan zijn dat deze badkamer rust, warmte, sfeer en comfort uitstraalt. Dit kun je bewerkstelligen door te kiezen voor warme kleuren zoals bruin, bordeauxrood, goud en paars. Houd wel in gedachten dat dit ervoor kan zorgen dat je badkamer kleiner oogt. 


Een complete maatwerk badkamer vs. het ontwerp in eigen hand


Of je nu voor een kleine of grote, moderne of klassieke badkamer gaat, het samenstellen daarvan kan best lastig zijn. Zo moet je aan veel verschillende dingen denken. Bijvoorbeeld aan: wat past er in de badkamer, waar liggen de leidingen, wat wil ik in mijn badkamer en hoe wil ik de badkamer indelen. Daarom is het niet gek om af te wegen of je het ontwerp van je badkamer in eigen hand wilt houden of kiest voor een complete designer badkamer op maat. 


Op zoek naar een unieke én complete badkamer voor een scherpe prijs? Laat je badkamer dan ontwerpen. Doe online badkamer inspiratie op en stel je ruimte samen met een designer in een fysieke showroom. Dit scheelt je veel reken- en denkwerk, daarnaast krijg je goed advies en bespaar je ook nog eens kosten. Ideaal wanneer je op zoek bent naar je droombadkamer voor een mooie prijs.


Houd je het ontwerp liever in eigen hand? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Op deze manier ben je niet afhankelijk van het aanbod van één partij. Dit kan voordelig zijn als je exact weet wat je wilt. Jij bent in dit geval degene die het proces en het eindresultaat bepaald. Ook is dit vaak een goede keuze als je enkel kiest voor een nieuw interieur van je badkamer. Wil je meer dan alleen een fris kleurtje of nieuwe tegels? Dan is het slim om te gaan voor een complete maatwerk badkamer zoals die van Sanitairpakket.


Denk goed na voor je een keuze maakt


Welke badkamer je ook kiest, denk er goed over na. Vergeet vooral niet alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen en te kijken naar wat het best bij je past. Een badkamer verbouwen moet vooral ook een leuk proces zijn met zicht op een mooi eindresultaat. Zo zorg je ervoor dat je er nog vele jaren van kunt genieten. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: sanitairpakket
Aantal keer gelezen: 480x
Toegevoegd: 22-02-2022 15:42
Gewijzigd: 03-03-2022 11:36

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3413 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!