Verfraai uw tuin met waterplanten.

Verfraai uw tuin met waterplanten

Verfraai uw tuin met waterplanten.Het aanleggen van een weelderige, natuurlijke tuin is iets waar de meesten van ons naar streven. Of het nu een stedelijke, voorstedelijke of landelijke omgeving is, de mogelijkheid om u eigen planten en bomen te kweken is iets waar we allemaal van houden in de lente- en zomermaanden.


Wie houdt er immers niet van om omringd te zijn door de natuur? Een idyllische tuin biedt privacy, rust en ontspanning. Het hebben van uw eigen persoonlijke stukje paradijs creëert een gevoel van rust in uw dagelijks leven. Zelfs als u maar een kleine ruimte heeft met weinig zonlicht, kunt u toch elementen van de natuur in uw huis brengen. Als u een idyllische tuin wilt creëren waar het wemelt van de wilde dieren en die ook nog eens een vleugje kleur en aroma's bevat, dan zijn waterplanten het antwoord!

Waarom kiezen voor waterplanten?

Als uw tuin klein is, u weinig middelen hebt of als u gewoon geen tuin hebt, zijn waterplanten de perfecte oplossing. U kunt ze in een bak op uw veranda, op uw balkon, in uw woonkamer of zelfs in uw badkamer zetten! Als u van het kweken van planten houdt, zijn waterplanten gemakkelijk te verzorgen. U hoeft ze niet het hele jaar door onkruid te wieden, water te geven en te voeden. In feite hoeft u ze maar één keer per week water te geven en twee keer per maand te bemesten! Waterplanten zijn perfect voor mensen die in appartementen, appartementencomplexen of meergezinswoningen wonen. Omdat ze geen zonlicht nodig hebben om te groeien, kunt u ze in elke kamer van uw huis plaatsen. Ze zijn ook onderhoudsarm en geschikt voor mensen die het druk hebben en niet de tijd of energie hebben om voor andere planten te zorgen.

Soorten waterplanten

Waterplanten zijn te vinden in elk natuurlijk waterlichaam, zelfs in de kleinste vijvers. Er zijn meer dan 2000 soorten waterplanten in de wereld. Deze planten hebben zich aangepast aan het leven in water en zijn bestand tegen koude temperaturen en een laag zuurstofgehalte. Waterplanten kunnen in drie categorieën worden onderverdeeld: onderwaterplanten, bodembedekkende planten en marginale planten. Onderwaterplanten, zoals waterlelies, staan volledig onder water en hebben wortels die zich volledig in het water bevinden. Bij bodembedekkende planten, zoals lotussen, staan de wortels boven water en hebben ze dikke bladeren. Randplanten, zoals kattenstaarten, staan boven de waterlijn en hebben vaak wortels op de waterlijn.

Waar zet u uw waterplanten in de tuin?

De beste manier om te bepalen waar u waterplanten in uw tuin zet, is om rekening te houden met de omgeving van een bepaalde plant en het doel van die plant in uw tuin. Watersla wordt bijvoorbeeld vaak aan vijvers toegevoegd omdat het overtollige voedingsstoffen en overtollige algen verwijdert, terwijl waterhyacint vaak voor vissen wordt gebruikt omdat het de neiging heeft snel te groeien en andere planten in het water te blokkeren.

Wat heeft u nodig?

Om waterplanten te kweken, moet u investeren in een vijver of een bak. Als u ervoor kiest om uw waterplanten in een vijver te plaatsen, moet u over een grotere ruimte beschikken. Als u ervoor kiest om ze in een container te plaatsen, kunt u ze overal neerzetten. De container zal afhangen van de grootte van uw plant. Als u een kleine bak gebruikt, kunt u een paar waterplanten toevoegen. Als u een grote container hebt, kunt u een verscheidenheid aan waterplanten toevoegen. Als u waterplanten wilt gebruiken om uw pad af te bakenen, kunt u potten gebruiken die gevuld zijn met waterplanten.

Houd uw vijver goed schoon en fris, daar hebben de planten en vissen profijt van. Gebruik daarvoor een goede vijver stofzuiger, zoals die van Pondovac.

Het proces

Als u uw waterplanten in een vijver plant, is het eerste wat u moet doen de grond beluchten. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door een paar handenvol compost door de grond te mengen. Vervolgens kunt u kunstmest toevoegen om de bodem te verrijken en uw waterplanten sneller te laten groeien. Als u uw waterplanten in bakken kweekt, kunt u gewoon wat compost en meststof aan de grond toevoegen. Wanneer u klaar bent om uw waterplanten in het water te zetten, gebruikt u een folie om het licht tegen te houden. Dit is van cruciaal belang omdat waterplanten in schaduwrijk water moeten worden geplaatst.

Stap 1: Belucht de bodem

Als u uw waterplanten in een bak plant, kunt u deze stap overslaan. Als u ze in een vijver plant, voeg dan een paar handen compost toe aan de grond. Dit zal de bodem verrijken en het voor uw waterplanten gemakkelijker maken om te groeien.

Stap 2: meststof toevoegen

Voor het bemesten van waterplanten kunt u twee soorten mest gebruiken: vismest en zeewiermest. Vismest is zeer geschikt voor het kweken van waterlelies en andere waterplanten. Zeewiermest wordt gebruikt om de bodem te verrijken en is zeer geschikt voor planten als waterhyacint en watersla. In de lente en de zomer kunt u één keer per week een lepel vismest of zeewiermest toevoegen.

Stap 3: Folie aanbrengen

Deze stap is cruciaal als u niet wilt dat er licht in het water komt. Als er licht in het water komt, zullen algen groeien en uw waterplanten verstikken. Om dit te voorkomen, gebruikt u een folie om het licht tegen te houden. U kunt een dekzeil of een ander soort folie gebruiken.

Stap 4: kies de juiste planten

Waterplanten zijn erg gevoelig en vereisen zorgvuldige verzorging. Als u de verkeerde waterplanten kiest, kunnen ze doodgaan. Om er zeker van te zijn dat uw waterplanten goed gedijen, moet u goed onderzoek doen voordat u ze koopt. Een paar dingen om te overwegen bij het kiezen van waterplanten zijn: de vorm van de bladeren, de kleur van de bladeren en de grootte van de bladeren. U wilt er zeker van zijn dat uw waterplanten de volgende kenmerken hebben: - Ze hebben schaduwrijk water nodig. - Ze groeien goed in zowel zoet als zout water. - Ze zijn onderhoudsarm en hebben niet veel verzorging nodig. - Ze hebben niet veel zonlicht nodig. - Ze worden niet te groot. - Ze hebben niet veel meststoffen nodig.

Wat is er zo speciaal aan waterplanten?

Er zijn veel redenen waarom waterplanten zo bijzonder zijn, maar we hebben er hieronder een paar uitgelicht! Ze zijn gemakkelijk te onderhouden: Sommige planten hebben veel licht nodig, andere veel water. Waterplanten hebben van beide niet veel nodig. Ze zijn onderhoudsarm en hebben niet veel licht of water nodig. Het enige wat u moet doen is zorgen dat ze in de schaduw staan en ze eens per maand voeden. Ze zijn milieuvriendelijk: Als u planten kiest die tt uit het water halen, zoals watersla, kun u algen en andere schadelijke chemicaliën in het water verminderen. Daarom zijn waterplanten geweldig voor meren, vijvers en eco-systemen.

Conclusie

Het creëren van een idyllische tuin is iets dat iedereen kan doen. Het maakt niet uit of u een grote tuin of een klein balkon hebt. Alles wat u nodig heeft zijn een paar waterplanten en een beetje zonlicht. Waterplanten zijn gemakkelijk te onderhouden en hebben zeer weinig licht nodig. Ze zijn de perfecte aanvulling op elke tuin omdat ze kleur geven, schaduw bieden en gemakkelijk te verzorgen zijn. Als u een weelderige, natuurlijke tuin wilt creëren die wemelt van de wilde dieren, dan zijn waterplanten het antwoord!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: edwinm83
Aantal keer gelezen: 295x
Toegevoegd: 19-05-2022 11:42
Gewijzigd: 20-05-2022 16:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3250 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!