De 5 leukste bestemmingen voor je paardenvakantie

De 5 leukste bestemmingen voor je paardenvakantie

De 5 leukste bestemmingen voor je paardenvakantieJe vakantie met je hobby combineren; dat wil toch iedereen? Als paardenliefhebber moet je daarom echt een keer een paardenvakantie hebben gedaan. Van Ierland tot Nieuw-Zeeland; in dit uitgebreide artikel lees je 5 gave bestemmingen voor de leukste paardenspullen. Verder krijg je een overzicht van paardenspullen van Minihorseshop die je moet meenemen.

1. Natuurlijk Ierland


Ierland is met zijn lange, uitgebreide landschappen een mooi land om te paardrijden. In Ierland is crosscountry populair. Hierbij moet je binnen een bepaalde tijd over hindernissen, zoals een haag of door water. In Ierland heb je een aantal paardenrassen die je bijna alleen op dat land voorkomen. Dit zijn de Connemara pony en de Ierse jachtpaard.
Een leuke sportevenement is de Galway Race, ook wel ‘Iers carnaval’ genoemd. Het evenement trekt jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers. Een van de leukste wedstrijden is de Guinness Galway Hurdle. Voor de dames is Ladies Day op donderdag dé dag. Ga goed gekleed, want de best geklede dame krijgt een grote prijs!
De natuur is in het westen het mooist. Daar heb je namelijk de ruigste kusten. Combineer bijvoorbeeld een ritje met de cliffen van Moher, de grootste bezienswaardigheid van Ierland. Blijf wel binnen de gebaande paden, want er vallen nog altijd mensen van de cliffen!

2. Prachtig Nieuw-Zeeland


Ben je binnenkort van plan om naar de andere kant van de wereld te gaan? Of heb je altijd al een keer een wereldreis willen maken? Nieuw-Zeeland is een prachtige bestemming om met een paard te verkennen. Queenstown ligt in het zuidelijke eiland en is een van de leukste bestemmingen om te ontdekken. Het landschap is namelijk gevarieerd. Zo zie je hoge bergen. Ook kom je veel riviertjes tegen en dwaal je off-road door de vallei.
Ook een leuke optie: ga met een begeleider door de wildernis. Deze trektocht, ook wel de Cardrona trektocht genoemd, brengt je langs plekken waar in de 19e eeuw goud werd gewonnen. Met de bergen op de achtergrond zal het uitzicht prachtig zijn. Tijdens deze trip kom je langs een historisch mooie hotel en machtige rivieren. Het is zeker aan te raden!3. Paardrijden in Mongolië


Misschien is Mongolië niet het eerste land waar je aan denkt als je een paardenvakantie wilt houden, maar het land is prachtig uitgestrekt. Kom in contact met de nomaden en verplaats jezelf. Mooi vlaktes waar je uitstekend kan paardrijden zijn de Centraal Mongoolse vlakte en Khentii. Het grootste deel van het landschap is open en leeg, wat vaak gebruikt wordt door het vee van de nomaden om te grazen. Tijdens de trektocht komt je met geluk andere geiten en paarden tegen. De enorme leegte en vrijheid van dit land zal je altijd bijblijven!
Indien je van plan bent om in Mongolië paard te rijden moet je je wel goed voorbereiden. Lees je van te voren goed in in welke paardenspullen je mee moet nemen. Maak hiervoor een goede afweging, want je moet alles tijdens de reis meeslepen.

4. Paardrijden in Canada


Nog een uitgestrekte land: Canada! Canada heeft heel veel natuurparken die met een paard mooi te verkennen zijn. Wells Gray Provincial Park ligt in het westen van Canada en is een plaatje! Het park telt bijvoorbeeld ongeveer 250 watervallen en bestaat uit vulkanisch gesteente. Een van de mooiste plekken is de Spahats Creek Falls, met een waterval van 75 meter lang. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de Clearwater Valley.
Reis daarna door naar de Moul Falls, eveneens een waterval die 35 meter hoog is. Loop achter de waterval (zonder paard in dit geval) en ontdek de mooiste plekken van Wells Gray Proviancial Park.

5. De Azoren


De Azoren is een prachtig natuurgebied, wat eigenlijk een berg is dat uit een oceaan steekt. De eilandengroep is ontstaan uit een vulkaanuitbarsting. Vanuit bijvoorbeeld het eiland Sao Miguel maak je leuke tochten. Bezoek Sete Cidades, een mooie kratermeer in meerdere kleuren. Alleen al de tocht naar de meer is de moeite waard, vanwege de vele bergen die op en af gaan.
Andere bezienswaardigheden zijn de Miradouro Lagoa do Canário, een uitzichtpunt wat niet geschikt is voor paarden. Vanaf het prachtige uitzichtpunt zie je drie meren. Verder heb je de Caldeiroes Park, een mooi gebied waar flora en fauna samenkomen. Ook hier kom je een waterval tegen en zie je bloemen in mooie felle kleuren.
Let wel goed op voordat je vertrekt naar De Azoren. Gelukkig valt de schade mee, maar onderzoek goed of het mogelijk is om op de eilandengroep een trektocht te doen.

Hoe bereid je je goed voor op je paardenvakantie?


Een paardenvakantie vergt een goede voorbereiding. Niet alleen moet je reis comfortabel aanvoelen, ook je paard moet pijnvrij kunnen reizen. In dit artikel staan daarom 5 tips voor een comfortabele paardenvakantie:

Wat zijn je wensen?


Ten eerste moet je voor jezelf goed op een rijtje hebben wat je wilt. Wil je bijvoorbeeld een paard huren, of wil je je paard meenemen? Wil je lekker kunnen ontspannen, of wil je rondtrekken? Bekijk in deze fase goed of je wensen goed aansluiten bij je budget.
Wanneer je je paard mee op vakantie neemt moet je het gedrag goed in de gaten houden. Kijkt hij sip naar beneden en wilt hij niet veel eten? Dan is het een teken dat het niet goed zit! Overleg met je netwerk, onder andere de dierenarts, wat de beste optie is.

Bespaar waar het kan op je vakantie


Dan komen we bij het tweede puntje: overweeg waar je geld kan besparen op je vakantie. Je geeft namelijk altijd meer met zo’n vakantie. Kies bijvoorbeeld voor de goedkoopste vliegtickets, door flexibel te zijn in de reistijden.

Kies de juiste manege uit


Kies een manege uit, waarvan er met zorg aan de dieren wordt besteed. Als het goed is moeten zij vragen hoeveel ervaring jij hebt. Als je hier een lastig een antwoord op kan geven kan je om een proefles vragen.

Neem alle documenten mee


Een goede reis begint met een goede voorbereiding en daarom moet je goed op een rijtje hebben wat je mee moet nemen. Vergeet bijvoorbeeld je paardenspullen van Minihorseshop niet, zoals voer, een paardendeken en de zadel niet. Ook documenten als je de paardenpaspoort is een must. Laat een bekende bekijken of je niets bent vergeten. Het zou zonde zijn om je reis bij de grens te beëindigen.
Kortom, de wereld is zo mooi en met een paard valt er voldoende te ontdekken. Bestemmingen als Ierland, Mongolië en De Azoren vormen slechts een greep uit de prachtige plekken die de wereld te bieden heeft. Bereid je wel goed voor, want zo hou je het voor je paard en jezelf leuk!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: FabianClemens
Aantal keer gelezen: 151x
Toegevoegd: 24-10-2019 07:17
Gewijzigd: 15-11-2019 06:40

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2676 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!