De perfecte outfit samenstellen doe je zo

De perfecte outfit samenstellen doe je zo!

De perfecte outfit samenstellen doe je zoHet uitzoeken van de perfecte outfit gaat wat tijd in zitten. Die blouse staat leuk met je nieuwe rok, maar welke schoenen doe je daarbij aan?

Het uitzoeken van de perfecte outfit gaat wat tijd in zitten. Die blouse staat leuk met je nieuwe rok, maar welke schoenen doe je daarbij aan? Ga je voor een excentrieke look en hoeveel is té veel accessoires? Je pakt niet zomaar de eerste de beste kledingstukken bij elkaar. Gelukkig hebben wij hét perfecte 9-stappenplan opgericht bij het kiezen van de perfecte outfit voor elke gelegenheid. Benieuwd naar hoe je dat aanpakt? Lees snel verder! 

Stap 1: Houd rekening met de gelegenheid

Voordat je aan de slag gaat met het bedenken van de outfit, bedenk je waar je de outfit voor nodig hebt. Is het een formele gelegenheid, zoals een sollicitatiegesprek of een belangrijke meeting? Ga je naar een feestje of een bruiloft? Of wil je gewoon helemaal modieus de straat op? Ga na welke stijl perfect bij de gelegenheid past en vraag je vrienden om hulp. Je bent natuurlijk hartstikke benieuwd naar wat zij dragen. Je wilt niet als enige over- of underdressed aankomen. Al is daar natuurlijk helemaal niks mis mee!

Stap 2: Ken je eigen stijl

Daarnaast is een goed uitgangspunt van elke outfit je eigen stijl. Tenzij je naar een over-the-top verkleedfeestje gaat, is het goed om bij jezelf te blijven. Het is belangrijk om je in elke outfit comfortabel te voelen. Alleen dan kun je ultiem genieten van het feestje of die sollicitatie helemaal rocken. Dat doe je dus met je eigen stijl. Ben je van een rustige look? Of heb je juist een excentrieke stijl? Bedenk dit voordat je je outfit samenstelt en werk vanuit daar aan de perfecte look. Vooral vanuit je eigen stijl kun je gaan experimenteren. Zo voel je je in elke outfit geheid op je gemak!

Stap 3: Kies een focuspunt

Ook is het kiezen van een focuspunt een goed beginpunt bij het samenstellen van een outfit. Wellicht heb je een prachtige statement ketting, mooie nieuwe pumps, of een nieuwe handtas gekocht. Je hele outfit gaat er natuurlijk op en top uitzien, maar dit focuspunt moet stralen. Het bedenken van een outfit rondom een belangrijk item lijkt lastig. Niets is minder waar; het is juist de perfecte manier. Door al je kledingstukken te matchen met dit focuspunt, creëer je een samenhangende en modieuze outfit! 

Stap 4: Begin bij de basis

De perfecte basiskledingstukken vormen de rode draad van je outfit. Dit zijn vaak items met een neutrale kleur die iedereen wel in de kledingkast heeft hangen. Ze gaan nooit uit de mode en passen bij elke look. Denk aan goed zittende jeans of een nette pantalon. Ook een witte blouse of simpel t-shirt zijn de basis van elke outfit. Tot slot heb je natuurlijk de leukste sneakers om onder elke outfit te dragen. Vanuit deze basics werk je verder aan de rest. Dus, heb je ze nog niet in huis? Schaf ze dan snel aan!
Stap 5: Kleurcoördinatie

Tenzij je een voorstander van 'color clashing' bent, zorg je voor de juiste kleurencombinatie. Je wilt dat de kleuren in je outfit goed bij elkaar passen. Rustige en neutrale kleuren, zoals wit, grijs, en crème passen altijd bij elkaar en zijn goed te combineren. Ook kun je verschillende tinten van één kleur gebruiken. Ga ook voor kleuren die goed bij je huidskleur passen om dit mooi te complementeren. Warme kleuren, zoals rood en oranje, passen dan ook goed bij een huid met een warme ondertoon. Dit kan je uitstraling behoorlijk verbeteren! 

Stap 6: Schoenen

Natuurlijk vergeet je geen aandacht te besteden aan je schoenen. Deze kunnen je outfit maken of breken. Hier let je natuurlijk ook op de gelegenheid en de rest van je outfit. Bij een erg zakelijke meeting zijn casual sneakers natuurlijk wat minder passend. Houd ook rekening met hoe lang je er op staat. Vooral sneakers hebben een grote invloed op hoe comfortabel je je voelt. Doe dus geen hakken aan naar een dansfeest tot diep in de nacht. Je kunt natuurlijk ook extra schoenen meenemen om ze later om te wisselen. 

Stap 7: Accessoires

Een outfit is natuurlijk niet compleet zonder de leukste accessoires. Daar maak je de perfecte look helemaal mee af. Ga dus voor accessoires die je look helemaal complementeren. Met een hippe riem, mooie armbanden, of een leuke sjaal til je look naar een hoger niveau. Onthoud: er bestaat wel degelijk iets als te veel accessoires. Deze trekken alle aandacht. Zo valt de rest van je outfit niet meer op. Zonde van die mooie items die je speciaal hebt uitgezocht. Zorg dus voor de juiste accessoires, maar maak het niet té druk!

Stap 8: De laatste checks

Coco Chanel zei altijd: “Before you leave the house, take one thing off”. Dat ligt natuurlijk helemaal aan je eigen stijl; met een excentrieke stijl voeg je het liefst nog een accessoire toe. Toch is het een goede tip. Ze zegt eigenlijk dat je nog een laatste check moet doen voor je de deur uitstapt. Zorg ervoor dat al je kledingstukken goed zitten en ze er goed uit zien. Ga na of je outfit geen vlekjes, loshangende draadjes of kreukels heeft. Met nog één laatste blik in de spiegel maak je de outfit helemaal af.

Stap 9: Show it off! 

Tot slot is het tijd om je outfit aan de wereld te laten zien. Vind de mooiste spiegel of laat een vriendin wat foto’s van je maken. Zet het op social media en laat die complimenten maar binnenstromen. Onthoud wel dat een kledingstijl volledig persoonlijk is. Wanneer iemand minder tevreden is over jouw look, ligt het waarschijnlijk aan diegene zijn persoonlijke smaak. Maak je je daar zelf niet al te druk over: je kleedt je natuurlijk voor jezelf. Voel je je er zelf goed in en zelfverzekerd? Dat is het allerbelangrijkst! 

Dus, of je nou naar een sollicitatie of een groot feest gaat, bij het uitzoeken van de perfecte outfit komt het een en ander kijken. Houdt ten eerste rekening met de gelegenheid, je eigen stijl en of je gaat voor een speciaal focuspunt. Daarbij begin je bij je basiskledingstukken; vanuit daar werk je verder. Let ook op kleurcoördinatie want de items moeten wel bij elkaar passen. Uiteraard besteed je wat extra aandacht aan je schoenen; de juiste schoen is comfortabel én past perfect bij de gelegenheid. Maak de outfit af met de leukste accessoires die niet alle aandacht van de rest van je outfit trekken. Voordat je vertrekt, kijk je nog één keer in de spiegel en check je of alles op orde is. Zo, dan ben jij klaar voor elke gelegenheid!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 471x
Toegevoegd: 01-11-2023 11:42
Gewijzigd: 02-11-2023 09:13

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!