De perfectie van je eigen stijl

De perfectie van je eigen stijl

De perfectie van je eigen stijlEigenlijk is ‘je eigen’ wel wat overbodig. Want er bestaat er maar ééntje! Alsnog is het wel verstandig om al je mogelijkheden te bekijken die jouw uitstraling helemaal afmaken.

Maar in hoeverre ben je hier eigenlijk in te adviseren, vraag je je misschien af? Op jouw stijl - de beste van allemaal en eigenlijk ook de enige, zoals we al aangaven - is immers niks aan te merken en die is bovendien nog eens heel persoonlijk ook. Je hebt er waarschijnlijk wel een basis voor, misschien zelfs meerdere. En moeten wij dan niet precies weten wat die zijn voordat we ook maar één woord ter suggestie zouden kunnen - of mogen! uitbrengen? Nou, nee, dat vinden wij niet. Natuurlijk praten we wellicht wat in algemeenheden, maar daar zou jij ook inspiratie uit moeten kunnen putten. Dat geldt zeker wanneer jij de perfecte uitstraling nog volop aan het ontwikkelen bent! Bovendien bestaan er genoeg mensen die zich het liefste om de zoveel tijd - soms zelfs iedere dag - een ander uiterlijk aanmeten. En dat moet ook gewoon mogelijk zijn, ongeacht of je telkens iets nieuws uit je garderobe pikt voor een speciale gelegenheid of niet. Want ook in je dagelijkse leven wil je op alle fronten helemaal jezelf kunnen zijn. Ben jij om de dag iemand anders, dan wil je daar uiteraard op inspelen. Oké, maar hoe bepaal je hoe mensen jou zien en hoe jij jezelf beschouwt? Door telkens de juiste accenten te leggen. Ooit gehoord van de uitspraak the devil is in the details? Nou, dat is waar. Want jij bent des duivels wanneer blijkt dat er iets cruciaals niet klopt! Daarom gaan we alle belangrijke elementen bij langs die op het eerste oog klein zijn, maar allesbepalend blijken.

 

Kleding

Wat jij draagt en hoe is cruciaal om te laten zien hoe jij je voelt. En dat combineer je dan met lichaamstaal. Sommige mensen zijn van zichzelf heel open, vriendelijk en toegankelijk maar hoeven slechts een zwart leren jack en donkere bril te dragen om te laten zien dat ze met rust gelaten willen worden. En dit voorbeeld lijkt dat weinig sociaal, maar dat is toch prachtig? Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Er zijn kleine en grote aspecten aan jouw outfit die zorgen dat je opvalt of juist naar de achtergrond verdwijnt. Dat is natuurlijk weer precies afhankelijk van wat je graag wilt.

Kleur

In de veel te vroeg afgekapte televisieserie Firefly krijgt het personage Jayne Cobb, normaal gesproken een doorgewinterde huurling die z’n vader nog zou verkopen voor een zak chips, een oranje wollen muts van z’n moeder. Zo eentje met zo’n bolletje op de bovenkant en flappen aan de zijden. Hij vindt het hoofddeksel zelf heel stoer, waarna een teamgenoot opmerkt dat je door zo’n muts te dragen laat zien dat je voor niks of niemand bang bent. Dat heeft natuurlijk met het model van de muts te maken, maar ook met de felle, schattige kleuren, die helemaal niet passen bij zo’n grimmige huurling. Jayne wekt er dan ook een compleet verkeerde indruk mee. Maar jij zou best een wat feller gekleurde versie van je dagelijkse kloffie kunnen dragen om te laten zien dat je interactie niet uit de weg gaat. Je komt er automatisch mee in het middelpunt van de aandacht te staan, aangezien het uiterlijk dat erin resulteert niet alledaags is. Misschien durven mensen zelfs eerder op je af te stappen! Dus alleen al door jezelf bijzonder te kleden en daarbij de juiste lichaamshouding aan te nemen, zet jij jezelf in de kijker. Andersom val je met ‘normale’ tinten juist minder op. Hartstikke fijn wanneer je even niks of niemand aan je hoofd wilt. Pretty cunning, dontcha think?

Patroon

Eigenlijk geldt hiervoor hetzelfde als voor bovenstaande, maar dan met patronen die je niet om de haverklap tegenkomt. Bijvoorbeeld een geruit jasje met complimenterende dan wel contrasterende kleuren. Of fel gouden fleurs-de-lis op een donkerblauwe achtergrond, om maar iets te noemen. Straks gaan mensen nog denken dat je tot een koningshuis behoort, ofwel andere adel! Hoe dan ook, een onuitwisbare indruk maak je al dan niet door te kiezen voor een bijzonder patroon op je kleding. Of juist niet. Kijk ook goed naar je omgeving om te zien hoe je daarin op kunt gaan. Tenzij je natuurlijk een contrast wilt creëren.

Jas aan/jas uit

Heb je kleding gevonden, dan is het ook van belang dat je je bewust bent van hoe je die draagt. Heel erg netjes of lekker slonzig. Met uit- of juist opgerolde mouwen. En tot waar gaan die knoopjes van jouw blouse of overhemd precies dicht?

Puntjes op de i

Heb je de juiste outfit uitgekozen, dan zijn er nog een aantal zaken waar je op kunt letten, zoals:

Haardracht

Tenzij je een plastisch chirurg inschakelt, valt er aan je gezicht niet veel te sleutelen. Dat kun je dus niet aan je kleding aanpassen. Maar je kapsel natuurlijk wel! Pak jij het subtiel aan of ga je full on hipster? Nee, dat hoef je ons niet te vertellen. Overleg dat maar lekker met je kapper (m/v)!

Make up

Wacht, aan je gezicht kun je niks veranderen? Zeiden we dat nou echt? Dikke onzin! De accenten die je met behulp van make up aanbrengt leggen immers de basis voor jouw uitstraling. Ben je open of gesloten, doelgericht of vriendelijk, verlegen of verleidelijk? Pak dit net zo uitgebreid aan als je zelf wilt. Met foundation, lipstick, eyeliner en nog veel meer cosmetische attributen is er van alles mogelijk. Sterker nog, met de juiste contactlenzen in de gewenste kleuren maak je een heel ander persoon van jezelf!

Bling bling

Sieraden staan voor veel mensen voor rijkdom. Tja, de duurste stralen  dat inderdaad wel uit. Maar oorbellen, ringen, hangers en piercings zijn er natuurlijk voor werkelijk iedereen! Vaak zeggen ze ook iets over jezelf. Want onder andere een trouw- of verlovingsring heb je natuurlijk op een speciaal moment om een bijzondere reden gekocht of gekregen. Dat kan natuurlijk ook voor dat medaillon gelden dat om je nek hangt, wat een dierbare en blijvende herinnering kan zijn aan iemand die je lief hebt (en jou lief heeft, natuurlijk). Verder moeten sieraden gewoon doen waarvoor ze gemaakt zijn en wat al in hun naam zit: sieren! Hopelijk heb je door naar al deze facetten te kijken een goed beeld van wat je allemaal aan jouw uitstraling kunt veranderen om je helemaal lekker in je vel te voelen. Maar wat je allemaal ook wijzigt, de truc is om jezelf te blijven!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 1039x
Toegevoegd: 19-06-2020 10:02
Gewijzigd: 19-06-2020 10:09

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3420 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!