Overhemd kopen

Overhemd kopen? Houd rekening met deze 10 tips

Overhemd kopenMannen staan erom bekend een hekel te hebben aan shoppen. Het kost teveel tijd of ze hebben geen zin in getreuzel. Toch heeft een man op den duur ook nieuwe kleding nodig. Nu dragen veel mannen graag overhemden, maar is het vaak lastig zijn om een passend overhemd te kiezen. Aan de hand van deze 10 tips moet het voor mannen mogelijk zijn om gemakkelijk hun ideale overhemd te vinden.

1. Kies de gelegenheid

De belangrijkste reden om een overhemd te kopen is omdat een man deze nodig heeft voor een speciale gelegenheid. Is het bedoeld voor bij een kostuum, gewoon voor de vrije tijd of voor zakelijk gebruik? Voor iedere gelegenheid dient een man namelijk op andere factoren te letten. Zakelijke overhemden hebben bijvoorbeeld een strakkere boord, effen kleuren en andere mouwsoorten. Dit zijn overhemden die speciaal onder een kostuum worden gedragen of ideaal zijn om een stropbas bij te doen. Overhemden voor de vrije tijd hebben een ander soort kraag, zijn vaak anders gekleurd of hebben zelfs een aparte print. Belangrijk is dus dat mannen van tevoren bedenken voor welke gelegenheid een overhemd nodig is.

2. Juiste boordmaat bepalen

Als mannen een overhemd gaan kopen bepalen ze vaak hun maat aan de hand van de boord. Deze maat zegt namelijk hoe ruim of strak een overhemd is en of deze aansluit bij het postuur van een man. Een overhemd moet namelijk aan de bovenkant niet te ruim of te strak zitten om mooi op het lichaam te vallen. De boormaat wordt gemeten aan de hand van meetlint die om de nek wordt geslagen. De omtrek van de nek is dan ook direct de boordmaat. Makkelijk om te meten en om te kijken welke maat overhemd iemand nodig heeft.

3. Kijk ook naar de pasvorm

Hoewel de boordmaat vaak leidend is of een overhemd geschikt is, zo wordt er tegenwoordig ook gekeken naar de pasvorm. Een boordmaat zegt namelijk alleen iets over de omtrek van de nek, terwijl een overhemd ook op andere plekken te lang of te kort kan zijn of niet goed kan zitten. Sommige mannen vinden het juist fijn als een overhemd wat groter is en kiezen dan meer voor gevoel in plaats van uitstraling.

4. Lengte van de mouwen

Bij het bepalen van de juiste maat geldt er nog een factor waar men rekening mee moet houden, namelijk de lengte van de mouwen. Tegenwoordig worden er meerdere mouwlengtes toegepast bij de overhemden waardoor ze niet allemaal even geschikt zijn. De pasvorm en de boordmaat kunnen dan misschien wel goed zijn, als de lengte van de mouwen totaal niet passen, dan is het overhemd alsnog niet geschikt. Mannen moet dus altijd een overhemd van tevoren passen zodat ze zeker weten dat alle maten even goed zijn.

5. Bepaal het budget

Net zo belangrijk is misschien wel het budget dat een man voor een overhemd wil uitgeven. Er zijn namelijk overhemden in veel verschillende prijscategorieën. Dure merken hanteren vanzelfsprekend een hogere prijs, terwijl sommige niet veel onderdoen voor goedkopere varianten. Echter zijn er veel mannen die waarde hechten aan een merkoverhemd. Zij willen er graag sprankelend bijlopen en een bepaalde klasse uitstralen. Is dit voor jou net zo belangrijk? Dan kan je voor jezelf ook wel bedenken wat je maximaal zou willen uitgeven voor een nieuw overhemd.


6. Kies een gangbare kleur

Naast de maat is ook de kleur van essentieel belang voor een overhemd. Zakelijke overhemden hebben vaak effe kleuren als wit, blauw of zwart, terwijl vrije tijdshemden ook andere kleuren kunnen bevatten. Natuurlijk spreekt hier de persoonlijke voorkeur hier ook een grote rol in, maar vaak wordt het ook gekeken naar de gelegenheid. Als het speciaal voor onder een kostuum is, dan worden de meest gangbare kleuren gekozen. Is het voor dagelijks gebruik, dan wil iemand daar ook nog eens in afwijken.

7. Fijne stof kiezen

De meeste overhemden bestaan uit katoen, maar is dit ook de fijnste stof voor een overhemd? Katoen is er namelijk in verschillende vormen en daardoor kan de kwaliteit ook heel divers zijn. In dit geval geldt hoe zachter de stof, hoe beter de kwaliteit is. Maar uiteraard zijn er niet alleen overhemden van katoen. Er zijn ook varianten met linnen. Hoewel deze overhemden zich voornamelijk lenen voor warme dagen, zo kan de kwaliteit ook behoorlijk zijn. Mocht iemand dus op zoek zijn naar een fijn materiaal, dan is katoen de beste optie.

8. Online of in de fysieke winkel kopen

Waar een overhemd vroeger alleen in de fysieke winkel werd gekocht, zo shoppen mannen steeds vaker online. Toch is de verschuiving van offline naar online niet zo groot als bij andere kledingartikelen. Het passen van een overhemd is namelijk van cruciaal belang. Een man kan een maat, pasvorm of andere elementen niet terugzien op een foto. Zij willen een overhemd eerst nog passen voordat ze daadwerkelijk overgaan tot een aankoop. Echter kiezen mannen er wel steeds vaker voor om online te kopen naarmate ze vaker overhemden hebben gekocht. Zodoende weten ze precies van welk merk het overhemd goed zit waardoor ze niet nodig achten om extra naar de fysieke winkel te hoeven.

9. Ga voor echte kwaliteit

In het verlengde van online kopen weten mannen vaak niet hoe de kwaliteit van een overhemd is. Zeker als iemand een overhemd voor het eerst koopt is het soms moeilijk te bepalen welke merken kwalitatieve overhemden maken en welke niet. Dat is nog een reden voor mannen om nog steeds  naar de fysieke winkel te gaan. Zo kunnen zij een overhemd van dichtbij beoordelen of deze voldoende kwaliteiten bezit of niet.

10. Strijken of niet

De meeste mannen hebben ook een hekel aan overhemden strijken. Zij proberen dan ook vaak een overhemd te kiezen dat niet zo snel kreukt. Een aantal merken speelt heel goed in op dit dilemma en ontwikkelen enkel kreukvrije overhemden. Deze zijn dan ontzettend populair onder mannen. Heb je zelf ook een hekel aan strijken? Overweeg dan ook om een overhemd te kiezen dat niet zo snel kreukt.

Kies je favoriete overhemd

Al deze tips helpen de man om het juiste overhemd te kiezen, maar de belangrijkste tip is gewoon dat iedereen zijn favoriete overhemd moet kiezen. Het kan namelijk ook zo zijn dat iemand al een overhemd op het oog hebt zonder deze bijvoorbeeld eerst te passen. Wanneer dit overhemd in beeld komt, kan iemand ook de desbetreffende medewerker van de winkel vragen of de juiste maat nog op voorraad is. Zodoende kan diegene het deze passen en heeft hij tegelijkertijd zijn favoriete overhemd aan. Mocht je zelf dus binnenkort op zoek moeten gaan naar een overhemd, bepaal dan welke factoren voor jou doorslaggevend zijn.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1290x
Toegevoegd: 21-11-2018 14:41
Gewijzigd: 21-11-2018 22:50

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3132 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!