De compleet beschermde beauty salon

De compleet beschermde beauty salon

De compleet beschermde beauty salonHeb jij alles al in huis om van jouw zaak een waar succes te maken? Schoonheid zit immers in de details, net als de veiligheid van een salon zelf!

We gaan er maar even vanuit dat jij weet wat je doet en dat jij wegens een passie voor schoonheid voor dit vak gekozen hebt. Dat is hartstikke mooi en kunnen we alleen maar waarderen! Maar dit betekent waarschijnlijk dat je dondersgoed weet dat je niet onbezonnen te werk mag gaan. Dat komt namelijk het eindresultaat van een behandeling niet ten goede, evenals de tevredenheid van je klanten. Om het over hygiëne nog maar niet te hebben! Want daar gaan zowel degene die jouw behandeling ondergaat als jij zelf mee te maken krijgen. Reden voor paniek? Nou, dat dachten we niet. Er zijn immers genoeg manieren om je salon en alle apparatuur, instrumenten en toebehoren schoon te maken én te houden voor volgend gebruik. Iemand zoals jij die zijn of haar vak verstaat, zoals we al aanstipten, maakt natuurlijk een checklist om te zien of er niet iets cruciaals ontbreekt. Let wel, de opsomming hieronder is niet onuitputtelijk. Maar je krijgt er wel een goeie indruk door van wat er in jouw zaak absoluut niet mag missen om jouw klanten de verzorging én de veiligheid te garanderen die ze verdienen.

 

Voorlichting

Een voorbereid mens telt voor twee! Wanneer dat geldt voor jouw klanten én jezelf, heb je stiekem meteen al met vier mensen te maken. En ja, ‘voorbereid’ hoort eigenlijk ‘gewaarschuwd’ te zijn, maar toch. Hoe het ook zij, een duidelijke sticker in A4 formaat voor klanten én personeel met heldere instructies hoe handen grondig te reinigen, komt altijd gelegen. Zeker wanneer ze voorzien zijn van afbeeldingen die een leesvervangende functie hebben. Dergelijke stickers zijn meestal afgewerkt met laminaat en in meerdere kleurenschema’s verkrijgbaar, zodat je er lang profijt van hebt. Bovendien kun je de versie kiezen die het beste in jouw salon interieur past. Dat is immers ook wat waard, toch?

 

Veiligheidsbril

Een leek zou hier wellicht vreemd van opkijken, aangezien schoonheidsspecialisten doorgaans niet met rondvliegende spaanders of vonken te maken krijgen. Maar toch is een veiligheidsbril heel belangrijk om eventueel ongemak of zelfs letsel wilt voorkomen door fijnstof en agressieve vloeistoffen. Gebeurt dit toch? Dan is het heel verstandig om direct over een oogdouche te kunnen beschikken. Brillen van dit type zijn doorgaans voorzien van verstelbare rubberen oorveren voor een extra hoog draagcomfort en een krasbestendige coating. Aangezien de glazen alleen een montuur aan de bovenkant hebben, heb je tijdens het dragen onbelemmerd zicht!


Salon kleding

Hoe hoog de kwaliteit van speciale kledij voor de schoonheidssalon ook is, eigenlijk hoort deze niet in dit rijtje thuis. Want bescherming is hier niet zozeer aan de orde, daar komen we zo op. Echter, je klanten weten wel wie de specialisten in de zaak zijn wanneer ze jou en je collega’s in hun uniformen zien. Een professionele uitstraling is immers zeer belangrijk! Natuurlijk laat je door een deskundige op het gebied van kleding en afdrukken nog wel de naam en het logo van jouw zaak op de outfits printen of stikken. Daarmee laat je zien hoe trots je bent op jouw onderneming en de kwaliteit waar je collega’s en jij voor staan! Professionele salon kleding is voor zowel mannen als vrouwen beschikbaar.

 

Schorten

Als we het hebben over kleding die jou - en de outfit die je draagt - beschermen, draag je natuurlijk een schort. Het liefste haal je in één keer meerdere exemplaren in huis die net als de rest van je salon kleding helemaal bij jullie huisstijl en uitstraling passen. En ook nog eens universeel zijn qua maat! Dat laatste is uiteraard heel belangrijk, anders zou je je personeel op postuur moeten selecteren of juist uitzonderingen maken qua uniform. En dan heb je al gauw een beschuldiging van racisme aan je broek. Of je salon schort, om precies te zijn. Daar komt nog bij dat de beste schorten een waterafstotende en vlekwerende werking hebben! Ga daarom zo snel mogelijk achter deze beschermende kleding in jouw favoriete kleurenschema aan, mocht je er nog niet over beschikken.

  

Handschoenen

Bij beautysalons kent men een uitspraak: geen klantje om zonder handschoenen aan te pakken. En da’s natuurlijk niet zo gek wanneer je uit hygiënische - niet sociale - overwegingen direct contact met je klanten wilt vermijden. Dat is namelijk heel verstandig. Zeker wanneer we kijken naar de coronacrisis nemen we liever het zekere voor het onzekere. Ook daarvoor was het gebruik van beschermende wegwerp handschoenen eigenlijk al schering en inslag. Sommige stoffen waarmee je met hoge doses in aanraking komt kunnen immers gaan irriteren of voor andere ongemakken zorgen. Het gebruik van handschoenen - of zogeheten ‘condooms’ die je om iedere individuele vinger schuift - biedt bovendien zowel de klant als de schoonheidsspecialist de nodige gemoedsrust. En zeg nou zelf, je wilt toch dat jouw bezoekers volledig op hun gemak zijn zodra ze in jouw stoel plaatsnemen? Is dat voor hen niet mogelijk, dan hebben ze immers voor de verkeerde salon gekozen!

 

Mondmasker

Niet alleen de dra(a)g(st)er van een mondmasker wordt beschermd, de klant die wordt behandeld ook. Het is eigenlijk helemaal niet zo gek wanneer je vindt dat we cliënt en behandelaar in vorige zin zouden hebben omgedraaid, omdat de klant natuurlijk koning is. Hoe dan ook, schoonheidsspecialisten komen dag in dag uit met allerlei soorten van menselijk residu te maken. Denk aan nagels, haren, huidschilfers en dergelijke. En wat te denken van allerlei sprays en fijne stoffen, die in te grote hoeveelheden een aanslag kunnen zijn op de longen en luchtwegen? Uiteraard bacteriën en virussen hebben ook veel minder kans om zich te verspreiden. Dat idee is voor je klant natuurlijk wel zo prettig. Om precies dezelfde reden worden ze gedragen door (tand)artsen. Hoewel daar ook aspecten als geur bij komen kijken, uiteraard.

 

En verder…

...zorg je er uiteraard voor dat je zo veel mogelijk professionele schoonmaakmiddelen in huis hebt. Natuurlijk kun je de reiniging van je salon aan een derde partij overlaten. Maar het is tevens voor te stellen dat je dit geheel in eigen hand wilt houden. Zo ben jij verantwoordelijk en weet je zeker dat alle vloeren, spiegels, wanden en beauty stations tot in de puntjes schoon worden gemaakt!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Yeungman
Aantal keer gelezen: 2079x
Toegevoegd: 29-06-2020 10:14
Gewijzigd: 30-06-2020 10:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!