dames ondergoed slip

Verschillende soorten dames ondergoed

dames ondergoed slipHet dragen van ondergoed heeft verschillende functies: het zorgt voor hygiëne, steun, privacy en draagcomfort. Tegenwoordig worden sommige soorten dames ondergoed ook steeds meer om erotische redenen gedragen. Er zijn heel wat soorten dames ondergoed en in dit artikel zullen we deze soorten bespreken.

Beha

De beha is waarschijnlijk wel een van de bekendste soorten dames ondergoed. De functie van een beha is het ondersteunen van de borsten. Ook de bovenstukjes van bikini’s hebben veel weg van een beha, aangezien een bikini ook de borsten moet ondersteunen. De beha’s die verkrijgbaar zijn verschillen in functie, stijl en materialen. Verder zijn er beha’s met een voorsluiting en beha’s met een achtersluiting.

Over het algemeen kunnen we zeven verschillende modellen onderscheiden. Zo is er bijvoorbeeld de klassieke beha met cups in een driehoeksvorm. Sommige klassieke beha’s worden versterkt met beugels of baleinen. Verder is er de zogenaamde balconette met cups die aan de binnenzijde cirkelvormig zijn. Deze beha’s zijn niet zichtbaar onder bovenkleding met een lage neklijn. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een sportbeha voor het sporten. Aangezien deze beha’s gemaakt zijn van stevige elastische stoffen, bewegen de borsten minder tijdens het sporten. Een sportbeha biedt dus een betere ondersteuning.

Er zijn tevens push-up beha’s verkrijgbaar, waarbij de borsten iets omhoog worden geduwd. Dit komt doordat er wat vulling is aangebracht in de cups van de beha. Een push-up beha zorgt ervoor dat de borsten kleiner lijken. Het kan ook zijn dat je de borsten juist iets kleiner wilt laten lijken. Dat kan met een zogenaamde minimiser beha die de borsten plat tegen het lichaam duwt.

Daarnaast kan er ook worden gekozen voor een siliconen plak beha. Deze beha bestaat enkel uit twee cups die met elkaar verbonden zijn en de borsten bij elkaar duwen. Je kunt dit goed dragen onder een jurkje of top met een open rug, zodat de achterkant van je beha niet zichtbaar is. Ook kan het mooier staan als je bovenkleding draagt met open schouders. Een andere mogelijkheid is een plakbeha die alleen bestaat uit tape in de vorm van twee halve maantjes die de cups moeten voorstellen. Hierdoor worden de borsten ondersteund en iets omhoog gelift. Deze beha heeft dus ook geen achterzijde of schouderbandjes.

Korset

Als je de taille en/of de borsten wilt accentueren, kun je hiervoor een korset dragen. Dit soort dames ondergoed bedekt het bovenlichaam, maar de armen en de schouders blijven onbedekt. Het korset wordt heel strak aangetrokken met een lange veter en op die manier ook vastgezet. Meestal bevindt deze sluiting zich aan de achterzijde, maar soms ook aan de voorzijde.

Bustier

Een ander soort dames ondergoed is de bustier. Dit kledingstuk bedekt het bovenlichaam zonder de armen en de schouders te bedekken. De bustier is een soort topje gemaakt van een fijne stof (bijvoorbeeld kant) en is in sommige gevallen ook uitgevoerd met voorgevormde cups. In het laatste geval kan de bustier ook meteen als beha dienen. Over het algemeen heeft een bustier een sluiting van knoopjes, haakjes, veters of een rits aan de achterzijde, maar in andere gevallen bevindt de sluiting zich aan de voorzijde. Het kan ook zo zijn dat de bustier op de plaats wordt gehouden door baleinen of doordat het van een elastische stof is gemaakt. Het is mogelijk om de middel smaller te doen lijken door het dragen van een bustier.

Topje

Een topje is een luchtig stuk dames ondergoed dat tegenwoordig ook vaak als gewone kleding wordt gedragen in plaats van lingerie. Er zijn verschillende varianten, zoals een topje met korte mouwen of een hemd, een naveltruitje of een strapless topje. Je kunt een topje bijvoorbeeld boven een jeans of een pantalon dragen, maar ook boven een legging of een rokje. Het is ook mogelijk om hier overheen weer een jasje, een vest of een schaal te dragen.

Slip

Een dames slip is een onderbroek die nauw aansluit en geen pijpen heeft. Over het algemeen worden deze slipjes hoger gedragen dan ander dames ondergoed, zoals hipsters, strings en boyshorts. Er zijn drie verschillende soorten slips. Zo is er de heupslip die net iets over de heupen wordt gedragen. Daarnaast is er de tailleslip die net iets hoger is en ook een gedeelte van de taille bedekt. Verder kan er ook worden gekozen voor de stringslip. Deze slip heeft wel weg van een string, maar bestaat uit meer stof en is ook iets hoger dan een string.

Boyshort

De boyshort is afgeleid van de gelijknamige onderbroeken voor mannen. Aan de onderkant zijn deze shorts min of meer recht afgesneden en de taillelijn is laag. Ook hiervan zijn weer verschillende soorten beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een boxershort met korte pijpen. Verder is er ook de zogenaamde hipster die eigenlijk net tussen een slip en een boxershort in zit. Dit dames ondergoed heeft geen pijpen, maar is wel recht afgesneden.

Kousen

Kousen behoren ook tot dames ondergoed. Ze bedekken een deel van de benen en kunnen voor extra warmte, als steun of om erotische redenen worden gedragen. Vaak zijn kousen gemaakt van nylon of zijde. De panty is tegenwoordig een van de bekendste vormen van kousen en bestaat uit twee kousen en een broekje in één. Ook kan er worden gekozen voor kousen in combinatie met jarretelles en een jarretellegordel. De jarretelles verbinden de kousen met de jarretellegordel, waardoor de kousen niet afzakken. Het is ook mogelijk om de jarretelles vast te maken aan een korset. Verder kunnen kousen ook omhoog worden gehouden met behulp van kousenbanden.

Corselet

Een corselet heeft wel wat weg van een korset. Het verschil is echter dat een corselet uit een bovenlijfje en een soort broekje (slip) bestaat. Net als het korset benadrukt het corselet ook de taille en het corrigeert eveneens de heupen. Ook wordt dit dames ondergoed vaak gesloten met een veter, maar in andere gevallen heeft het kledingstuk een ritssluiting. Daarnaast zijn er corseletten verkrijgbaar met zowel een veter- als een ritssluiting.

Guêpière

Een guêpière of torselet is eveneens bedoeld om de taille slanker te doen lijken. Dit kledingstuk bedekt het gehele bovenlijf en functioneert tevens als beha. Aan de bovenkant wordt de guêpière op zijn plaats gehouden met bandjes om de schouders of een halter om te hals. Het is echter ook mogelijk dat de torselet strapless is. Aan de onderkant van dit dames ondergoed zijn jarretels bevestigd om de kousen die je hieronder aantrekt op zijn plaats te houden

Bodystocking

Een ander soort dames ondergoed is de zogenaamde bodystocking. Dit bestaat uit een soort beha en een slip die aan elkaar verboden. De buik en een gedeelte van de rug worden hier dus ook door bedekt. Bij de meeste bodystocking is het buikgedeelte verstevigd (en soms ook het ruggedeelte) voor extra ondersteuning. Bodystockings worden echter ook vaak gezien als sexy dames ondergoed.

Bodysuit

Een bodysuit heeft veel weg van een zwempak. Het bestaat uit een slip en een bovengedeelte. Aan de bovenzijde wordt de bodysuit op zijn plaats gehouden met schouderbandjes of een halter. Sommige bodysuits hebben ook mouwen. Deze kledingstukken worden vaak gedragen met een broek of een rokje.

Catsuit

Een kledingstuk dat het gehele lichaam bedekt is de zogenaamde catsuit. Dit pak sluit nauw aan op het lichaam en accentueert de lichaamsdelen. Over het algemeen worden catsuits gedragen om erotische redenen. Catsuits kunnen zijn gemaakt van leer of latex, maar ook van andere materialen.

Nachthemd

Een vorm van dames ondergoed dat ’s nachts wordt gedragen is het nachthemd. Dit is een soort shirt die extra lang en wijd is. Hierdoor bedekt het ook net het kruis en heeft het een hoog draagcomfort.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 10017x
Toegevoegd: 29-02-2016 16:18
Gewijzigd: 14-04-2016 23:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!