Waar let je op bij het kopen van schoenen

Waar let je op bij het kopen van schoenen?

Waar let je op bij het kopen van schoenenHet overkomt ons allemaal wel eens. Je ziet schoenen die op het eerste gezicht precies aan jouw eisen voldoen, maar wanneer je ze aan doet vallen ze toch tegen. De zool is te hard of de schoen misschien te smal of juist te breed. Elke voet is anders, daarom is het moeilijk een schoen te vinden die geschikt is voor jouw voeten. Waar moet je nou op letten bij het uitkiezen van schoenen?

Pas de schoenen

Het is tegenwoordig gebruikelijk om kleding online te bestellen, maar met schoenen is dit net even anders. Bij kleding maakt het niet uit als het net iets minder goed aansluit dan je hoopte. Bij schoenen is dit kleine detail wél van belang. Hierom is het belangrijk dat je van tevoren de schoenen past om te kijken of ze goed aansluiten bij jouw voeten. Uiteraard kan je ze vaak nog terugsturen wanneer ze niet goed zitten, echter doe je dit minder snel. Wanneer je twijfelt of de schoenen goed bij jou voeten passen zou je ze in de winkel aan de kant zetten en er wellicht nog even over na denken. Als je ze besteld hebt is de kans groter dat je ze niet terug stuurt. Je hebt de artikelen al betaald en het kost veel moeite om ze weer netjes te verpakken, op de post te doen en te wachten op het geld. Zo koop je schoenen die je in de winkel niet zou kopen.

Model schoen

Zowel in de lengte, breedte en de hoogte moet de voet voldoende ruimte hebben. Wanneer je brede voeten hebt, is het vanzelfsprekend dat je ook een brede schoen koopt. Het is namelijk belangrijk dat de schoen goed aansluit en niet afknelt op wat voor plek dan ook. De bal van de voet en tenen mogen niet over de rand van de binnenzool komen. Ook is het belangrijk dat de schoen goed aansluit bij de wreef van de voet. Als dit niet het geval is zal je voet uit de schoen gaan slippen bij de hak. De voorkant van de schoen is de enige plek waar ruimte moet overblijven. Er moet circa 1 cm zitten tussen de teen en de voorkant van de schoen.

Schoenen met veters

Wanneer het lastig is om schoenen te vinden die geschikt zijn voor jouw voet, doordat je bijvoorbeeld brede of juist smalle voeten hebt, kan je overwegen om voor schoenen met veters te kiezen. Voor alle seizoenen zijn er veterschoenen en laarzen voor mannen en vrouwen in overvloed. Het voordeel van een veterschoen is dat je zelf de schoen strakker of juist losser kan doen.

De schoen moet goed aansluiten bij je hielen

De schoen moet bij je hielen goed aansluiten. Wanneer dit niet gebeurt, blijft je voet niet op zijn plek en beweegt je voet in de schoen bij elke stap. Tijdens het passen van schoenen is dit een aandachtspunt waar je op moet letten.

De kwaliteit van de schoenen

De schoen kan er nog zo leuk en mooi uit zien maar als de kwaliteit slecht is, is de kans groot dat je binnen een mum van tijd weer nieuwe moet aanschaffen. Hierom is het belangrijk om naar de kwaliteit van de schoen te kijken. Hier valt onder andere de afwerking van de schoen. Schoenen kunnen nog zo duur zijn maar dit zegt niet direct iets over de kwaliteit. Fouten worden overal gemaakt en dat kan ook toevallig bij jouw nieuwe schoenen gebeuren. Je kan bijvoorbeeld kijken naar de stiksels. Zitten deze nog allemaal op z’n plek en zitten ze goed vast? Zit de zool stevig in de schoen vast en verschuift hij niet? Ook moet de zool goed aansluiten, er mag geen ruimte tussen de zool en de rand van de schoen zitten. De zool onder de schoen moet goed vast zitten vaan de schoen. Wanneer je de schoen past en er mee loopt zal het je niet snel opvallen maar het kan maar zo zijn dat de zool niet goed vast zit. Hou de schoenen even vast en bekijk ze kritisch.


Online schoenen bestellen van topmerken | SHUZOp zoek naar sneakers dames? Bekijk de collectie van Floris van Bommel.Het materiaal van de schoen

Het materiaal van de schoen speelt een belangrijke rol betreft de kwaliteit van de schoen. Wanneer er wordt gekeken naar de eisen van het materiaal is het voornamelijk van belang dat de schoen ademt. Lucht en vocht moeten naar buiten en binnen kunnen. Materialen als kunststof en plastic kan je beter vermijden. De kans is groot dat je hier zweetvoeten of drukplekken van krijgt. Dit kan resulteren in pijnlijke blaren en wondjes waardoor je de schoen helemaal niet meer kan dragen. 

Het beste materiaal voor schoenen is leer. Het voordeel van leer is dat het materiaal elastisch is, het ademt, het duurzaam is, zacht is en niet uitrekt. Er bestaan velerlei soorten leer. Voor schoenen is het meest gebruikte leer gladleer. Maar ook schoenen van suède en lak leer worden veel verkocht. Buiten het feit om dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen soorten leer kan er ook onderscheid gemaakt worden in de verschillende dieren waarvan het leer gemaakt is. Lamsleer is bijvoorbeeld een stuk soepeler dan kalfsleer en kalfsleer is weer zachter dan rundleer. Rundleer is de klassieker onder de schoenenmode. Dit leer ademt goed en behoudt z’n mooie uitstraling.

De zool

De zool is zeer essentieel betreft de comfort van een schoon. Een dunne zool zorgt er voor dat je de grond goed voelt, zo kan het zijn dat je alle stenen op straat voelt. Dit is ook het geval wanneer de zool versleten is. Als je tijdens werkzaamheden veel loopt of staat is het aan te raden om te kiezen voor een wat dikkere zool waarbij je de grond niet voelt. Deze geven vaak ook meer steun. Een dunne zool zorgt er tevens voor dat je sneller koude voeten krijgt. In de winter is dat onprettig.

Een aantal slimme tricks

-          Koop schoenen in de namiddag, je voeten zetten in de loop van de dag wat uit
-          Je voeten en/of de schoenen kunnen verschillen, pas daarom altijd beide schoenen
-          Ga altijd een stukje lopen als je schoenen past. Een voet is altijd groter als je staat
-          Schoenen lopen niet uit, enkel het leer aan de bovenkant van de schoen wordt soepeler tijdens gebruik. Hierdoor past het leer zich aan, aan het     model van de voet
-          De schoen moet alleen in het voorste deel, in de bal van de voet buigzaam zijn
-          Vraag advies in de winkel, deze mensen zijn er niet voor niks
-          Neem de tijd voor het kopen van schoenen
-          Tevreden met je schoenen? Laat dat merken aan de winkel en plaats een positieve review.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2203x
Toegevoegd: 26-11-2018 07:54
Gewijzigd: 26-11-2018 10:02

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!