Dit zijn de laatste trends over het meubilair

Dit zijn de laatste trends over het meubilair

Dit zijn de laatste trends over het meubilairHet selecteren van meubilair is een eenmalige beslissing die vaak jarenlang onveranderd blijft in onze huizen. Het proces vereist zorgvuldige overwegingen, aangezien meubels de sfeer en functionaliteit bepalen.

De keuze voor het meubilair is daarom iets waar we goed over na moeten en de keuze moet iets zijn wat van de tijd is. Om je op de hoogte te stellen van alle trends rondom meubilair, vertellen we je in dit artikel meer over de ontwikkelingen rondom meubilair.

De invloeden van designers en huidige relevante stijlen

De afgelopen jaren is er een flinke toename in de vraag naar meubels ontworpen door designers. Verschillende wereldberoemde designers zijn begonnen met het ontwerpen van meubilair en dit slaat flink aan. Van beroemde bubbelbanken tot complete kamerinrichtingen, je kan alle kanten op met de prikkels en invloeden van designers. De invloeden van deze designers gaan van de esthetiek tot de functionaliteit, en van de technologische toepassingen tot aan de minimalistische uitstraling van meubilair. 
Daarnaast zien we verschillende soorten stijlen in de kamerinrichting, wat zich vertaalt in de keuze van meubilair. Denk bijvoorbeeld aan de Scandinavische stijl, die grotendeels gericht is op de functionaliteit en een warme uitstraling. Door je kamer in te richten met meubels die matcht met de stijl van de kamer, krijg je een strakke en frisse look. De volgende stijlen zijn onze favoriet:

  • Industrieel: De industriële stijl is te herkennen door het gebruik van ruwe metalen zoals baksteen en metalen. Daarnaast heeft deze stijl een onafgewerkte look en zijn er open ruimtes in de opstelling van de meubels. Bij deze inrichting passen stoere en ruwe meubels om de complete industriële look af te maken.
  • Klassiek: De klassieke stijl is goed te herkennen door de traditionele meubels en rijke kleuren. Denk hierbij aan een inrichting met vooral antieke meubels of zelfs kroonluchters. Het is belangrijk bij een klassieke inrichting dat je meubilair hebt wat overeenkomt met de inrichting. Daarom is het belangrijk om goed na te denken voordat je klassieke meubels aanschaft voor je huis.
  • Modern: Gebruik van een strak, eenvoudig en minimalistische inrichting is vaak een herkenning voor een moderne keuken. De moderne inrichting staat bekend om de moderne materialen die gebruikt worden en de open ruimtes die zijn gecreëerd door de opstelling van de meubels.
  • Landelijk: Een landelijke stijl straalt warmte en gezelligheid uit. Dit gevoel van warmte en gezelligheid wordt vaak gecreëerd door het gebruik van zachte kleuren, natuurlijke materialen en bijpassende meubels. 

Het gebruik van de juiste kleuren en materialen.

Waarbij we eerst vaak voor de veilige optie gingen, is er nu een trend waarbij we nu ook kleurrijke opties overwegen. Kleuren als groen en blauw zien we telkens terugkomen in de meubels. Daarnaast blijven warme kleuren ook zeer populair. Ondanks dat zwart een tijdloos is, zien we de concurrentie toenemen met de felle kleuren. De concurrentie van kleuren is bijvoorbeeld goed te zien bij de 4 zitsbank van Piet Klerkx, de keuze uit kleurrijke banken is aanzienlijk groter dan de keuze uit zwarte banken. Door de grote nadruk op duurzaamheid, zien we dat meubilair gemaakt van duurzame materialen zeer in trek is. De ontwerpers omarmen materialen die gerecycled zijn of natuurlijke materialen zoals hout. Deze toename in duurzame meubels zorgt ervoor dat duurzaamheid ook een belangrijke factor is geworden in de aanschaf van het meubilair voor onze woning.
De veranderende levensstijl van de consument.

Het meubilair, en vooral het zitmeubilair, verandert mee met de behoefte van de consument. Door de toename van kleinere woonkamers, grotendeels door appartementen of stedelijke omgevingen, zien we dat het meubilair mee verandert met de behoefte. Denk hierbij aan banken hoekbanken die toch meer ruimte creëren, of banken die fungeren als meer dan alleen een bank. Zo zien we een toename in de behoefte aan slaapbanken. Deze banken fungeren niet alleen als plek om te relaxen overdag, maar kunnen ook fungeren als slaapplek voor in de nacht. Door het gebruik van een slaapbank win je extreem veel ruimte in je appartement en komt tegemoet aan de groeiende vraag naar het efficiënt gebruiken van ruimte. 
Verder zien we ook een toename in uittrekbare banken. Deze banken beschikken over de mogelijkheid om verlengd te worden in de lengte zodat het makkelijker is om met de benen op de bank te liggen. Ook zien we een trend in banken met een opslagplek erin. De bank met daarin een opslagplek biedt een functie die erg welkom is in kleinere woonruimtes omdat er ruimte wordt bespaard op andere opslagplekken. De trend zit hier dus in een toename van functionaliteit zonder concessies te doen aan het uiterlijk van de bank of het innemen van extra ruimte. Door deze trend kan men een stuk flexibeler omgaan met de woonruimte die ze hebben.

Het personaliseren van jouw meubels.

Door de veranderende en zeer uiteenlopende smaak in meubels, wordt het telkens lastiger om het perfecte meubelstuk te vinden. Door deze trend zien we telkens meer dat meubels als banken en stoelen op maat worden gemaakt. Door de steeds verbeterende innovatieve technologie, zoals 3D-ontwerptools en augmented reality, bieden telkens meer verkopers de mogelijkheid aan om consumenten hun eigen meubels virtueel te laten ontwerpen. Door deze mogelijkheid van het personaliseren van meubels, is het altijd mogelijk om het perfecte meubelstuk voor jou te vinden. Het niveau van mogelijkheden in personalisatie is nog nooit zo hoog geweest en dit zal alleen maar toenemen. Deze trend benadrukt heel erg de huidige verschuiving die we doormaken van de standaard naar individualisatie. De mogelijkheden zijn oneindig en we vinden het telkens belangrijker om ons te onderscheiden van vrienden en familie, niet alleen door bijvoorbeeld kleding maar nu ook in ons meubilair. 
Kortom, er zijn veel trends in de meubelwereld en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze trends. We verwisselen onze meubels niet vaak, dus het is belangrijk om meubels aan te schaffen die goed passen bij jouw voorkeur, je inrichting, je normen en waarden, en je levensstijl passen. Door alle bovenstaande punten mee te nemen in jouw beslissing bij de aanschaf van meubilair, weet je zeker dat je een keuze maakt waar je op den duur erg blij mee zal zijn. Meubilair maakt het huis af en daarom moeten we het zeker niet onderschatten.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 439x
Toegevoegd: 05-12-2023 13:39
Gewijzigd: 06-12-2023 09:09

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!