overhemden

Welk overhemd past het beste bij mij?

overhemden Draag jij regelmatig een overhemd en kun je wel enkele nieuwe overhemden gebruiken? Hoe weet je nu welke maat je nodig hebt? Welke kleur wil je dragen en hoe ziet de rest van de outfit er uit? Hoe maak je de beste combinaties? Het is belangrijk dat kleding met elkaar combineert en comfortabel draagt en daarom geven we je in dit artikel tips over je outfit.

Outfit creëren

Je gaat een nieuwe outfit zoeken, daar hoort een mooi overhemd ook bij. Het is een serieuze zaak om daar eens goed naar te kijken. Het kan namelijk een lastige opgave zijn, omdat er erg veel keuze is, in materiaal, in kleur en in stijl. Of dat je nu naar een vergadering gaat, een diner, een feest, een trouwerij, een crematie, een geboorte of zomaar bij mensen op bezoek gaat, een overhemd staat altijd netjes. Zorg daarom dat je er meer over weet en ontdekt wat de mogelijkheden zijn. Een overhemd kun je per gelegenheid uitkiezen, maar je kunt er ook een aantal kiezen die je altijd kunt dragen.

De juiste maat

Bij het kopen van kleding is de juiste maat van groot belang. Je wil namelijk niet dat een kledingstuk te los zit of dat het te strak zit. En wil je graag trendy kleding, dan krijg je te maken met grote verschillen wat nu in is, strak getailleerd of juist wat losser enz.

 • De smalle pasvorm is geschikt voor jonge en/of slanke heren. Hierbij dien je er wel goed op te letten dat de knopen niet openstaan, je hebt voldoende bewegingsvrijheid nodig.  
 • Een overhemd dient perfect te passen, het dient aan te sluiten bij je lichaam en het draagcomfort dient behouden te worden.
 • Een shirt mag nooit te kort zijn (let op bij de onderkant en bij de polsen). Als het hemd te kort is aan de onderkant, dan schiet hij bij een beweging die je maakt uit je broek.
 • Let goed op dat de manchetboorden doorlopen tot op het punt waar je pols knikt.
 • Het hemd heeft een boord en deze moet mooi rond de nek sluiten. Je kunt bekijken of het boord bij de nek past door een vinger tussen de nek en het boord te plaatsen (dit mag namelijk niet knellen).
 • Je persoonlijke voorkeur en je lichaamsbouw horen er ook bij. Als je slank bent, kun je een slim fitpasvorm kiezen. Heb je een bredere bouw dan heb je behoefte aan comfort dan kun je kiezen voor een recht model of een modieus gedetailleerd model.

Welke stof?

Kwaliteit staat bij een overhemd voorop. Maar wat voor materiaal kun je het beste kiezen? De meeste heren kiezen voor het prettig te dragen 100% katoenen overhemd. Een andere optie die vaak wordt gekozen is een linnen overhemd (wat vaak in de zomer wordt gedragen). Katoen is er in verschillende kwaliteiten. Hierbij geldt hoe zachter de stof, hoe beter de kwaliteit is. De kwaliteit wordt ook bepaald door de manier van weven. Er bestaan diverse soorten wevingen zoals twill, poplin en visgraat.

 • Twill is een weeftechniek waarbij het gaat over een schuine lijn en een stevige greep.
 • Poplin is een weeftechniek waarbij het gaat over een stof uit gelijkmatige, fijne en stevige katoenen garens, deze zijn in de platbinding geweven.
 • De visgraat is een erg bekende techniek. Het gaat over een keperweefsel waarbij de verspringing afwisselt. Dat zorgt dan weer voor een duidelijke schuine lijn en deze loopt in driehoekjes.

Knopen

Vroeger werden knopen vaak gemaakt van parelmoer en hout. Hiervoor werd gekozen door de hardheid ervan. Parelmoer kan herkend worden aan de achterkant van de knoop. Meestal zijn er donkere streepjes zichtbaar, maar voel het materiaal maar eens, dat voelt vaak koel aan. Meestal zijn er bij een overhemd zes knopen gestikt. Daarbij zijn de boordknopen dan niet meegerekend. Het kan zijn dat er onderaan een extra knoop toe wordt gevoegd, dit zal dan gedaan worden om een hemd mooier in vorm te houden. Hierdoor blijft het ook netter in de broek zitten.

Welke kleur?

Wanneer je je outfit bijna klaar hebt, kun je nog even bedenken welke kleur overhemd je wil. Als je een casual overhemd kiest, dan zijn er veel kleuren en combinaties waar je uit kunt kiezen. Het wordt dan alleen informeel gedragen. Als jij een overhemd formeel wil dragen, dan zou je kunnen zeggen dat er andere regels gelden. Er is hierbij een basisregel die veel heren wel weten, wanneer je op wil vallen, dan kies je vaak eerder voor een bijzondere das dan voor een bijzonder overhemd. De kleur die je kiest zal ook van de gelegenheid, waarbij jij het overhemd wilt dragen, afhankelijk zijn.

Boord

Heren vragen zich bij het aanschaffen van een overhemd wel eens af, welke boord moet ik kiezen? Het hangt er van af of je wel of geen stropdas wil dragen. Het hangt ook af van de vorm van je gezicht, de lengte van de nek en je persoonlijke voorkeur.

 • Heb jij een breder gezicht en een korte nek? Dan is een lage boord met korte punten vaak het advies.
 • Een smaller gezicht met een langere nek? Een hoge staander en weggesneden punten zijn dan vaak het advies.
 • Draag je graag een volle stropdas? Kies dan een weggesneden boord of een cut away.
 • Wanneer er gekozen wordt voor een overhemd van goede kwaliteit, dan zijn er baleinen geplaatst, deze houden de kraag goed in vorm. Bij een dubbelknoop spread is dat niet nodig.
 • Bij het wassen en strijken dien je baleinen te verwijderen (anders kunnen er plekken in het overhemd ontstaan en dat zou zonde zijn).

Voor iedere gelegenheid een goede keuze

Een overhemd is een populair casual en kan bij iedere gelegenheid gedragen worden. Je kunt nu overhemden online bestellen (https://overhemden.com). Het voordeel is dat je een ruime keuze hebt, veel merken, veel maten, veel kleuren, online advies en altijd op de hoogte van de laatste trends. Of dat je nu formeel of informeel een overhemd wil dragen, vanaf nu heb je voor iedere gelegenheid een geschikt overhemd in je kledingkast.

Overhemden specialist van Nederland en België

Kies nu voor de overhemden specialist van Nederland en België en kijk voor de beste heren overhemden op https://overhemden.com. Je kunt nu van alle voordelen profiteren, zoals alle goede beoordelingen die je online kunt lezen van klanten die je voor zijn gegaan. Maar profiteer ook van de persoonlijke service, het gratis verzenden in België en Nederland en de 14 dagen bedenktijd. Je wil niet meer anders, vanaf nu wil je je heren overhemd alleen nog online bestellen en nergens anders.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 5234x
Toegevoegd: 25-05-2016 20:27
Gewijzigd: 14-07-2016 14:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3421 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!