dame ligt op bed met nachtmode aan

Nachtmode dames: soorten

dame ligt op bed met nachtmode aanNachtmode bestaat uit comfortabele kleding die soepel om het lichaam heen zit. Je kunt kiezen voor nachtkleding waarin je kunt slapen. Of je kunt huiskleding aanschaffen om ’s ochtends of ’s avonds te dragen of om ’s nachts aan te trekken wanneer je naar het toilet gaat. Het aanbod nachtmode is zeer variërend en er zit dus voor iedereen wel iets bij. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten nachtmode dames.

Nachtkleding

Als we het hebben over nachtkleding, bedoelen we hiermee de kleding die je de gehele nacht draagt. Deze kleding trek je dus aan voordat je in bed stapt en hier slaap je in. Nachtkleding kan echter ook nog laat in de avond of in de ochtend in de privésfeer worden gedragen.

Nachthemd

Een kledingstuk wat vaak door vrouwen wordt gedragen als nachtkleding is het nachthemd. Dit is een soort jurk die zowel het bovenlichaam als het kruis bedekt. Vroeger werd dit kledingstuk ook nog wel eens door mannen gedragen, maar tegenwoordig dragen vrijwel alleen vrouwen en meisjes een nachthemd.

Bigshirt

Het bigshirt heeft wel iets weg van het nachthemd, maar het is net iets korter. Het heeft ook niet de vorm van een jurk, maar het lijkt meer op een t-shirt. Meestal wordt het alleen in de nacht gedragen, maar sommige vrouwen dragen een bigshirt ook in de ochtend als ze net uit bed stappen of onder de douche vandaan komen. Een bigshirt bedekt wel minder dan een nachthemd en ziet er vaak ook iets minder modieus uit.

Pyjama

Een kledingstuk dat ’s nachts zowel door vrouwen als mannen wordt gedragen, is de pyjama. Dit bestaat uit twee verschillende delen, namelijk een lange broek en een jasje of een t-shirt. De broek blijft op zijn plaats zitten, doordat er een band van elastiek in de bovenzijde is aangebracht. Het jasje van de pyjama dient meestal met knopen te worden gesloten. In het verleden werd de pyjama meestal op het blote lichaam gedragen, maar tegenwoordig dragen de meest mensen hier nog wel een ondergoed onder. De pyjama is in deze tijd veel minder populair, omdat onze woningen en ons bedlinnen stukken warmer zijn dat vroeger. Daarom is het vaak niet nodig om een pyjama te dragen voor de warmte.

Shortama

Naast de pyjama is er ook de zogenaamde shortama. Deze pyjama bestaat eveneens uit een jasje of een t-shirt, maar de lange broek is vervangen door een short. Aangezien een pyjama tegenwoordig vaak te warm is in de nacht, wordt er vaker gekozen voor een shortama.

Bedjasje

Een bedjasje is een jasje met lange mouwen die in bed kan worden gedragen. Dit jasje wordt over de nachtkleding heen gedragen. In deze tijd kun je echter vrijwel nergens meer bedjasjes vinden, omdat onze woningen en bedden vaak al warm genoeg zijn.

Babydoll

Een babydoll of negligé is een soort nachthemd, maar dit kledingstuk is een stuk korter. Verder heeft deze nachtmode dames cups aan de bovenzijde en deze cups lopen uit in een kort rokje. Meestal eindigt dit rokje net onder het kruis, maar bij andere modellen eindigt het al bij de navel. Het rokje kan strak zitten, maar ook wat losser. Een babydoll wordt meestal gedragen om erotische redenen en in de meeste gevallen dragen vrouwen hier een slip of een string onder.Negligé-set 

Een negligé-set bestaat uit een negligé met een lange ochtendmantel. Vaak is deze ochtendmantel doorschijnend en de gehele set is gemaakt van luxe materiaal. De negligé van een negligé-set is over het algemeen iets langer dan een normale negligé.

Huiskleding

Naast nachtkleding kun je er ook voor kiezen om huiskleding aan te schaffen. Als je geen nachtkleding draagt of alleen korte nachtkleding, kan het fijn zijn om huiskleding te hebben die je ’s nachts kunt aantrekken als je naar het toilet gaat. Huiskleding is echter ook heel fijn om ’s avonds te dragen of vroeg in de ochtend. Het is comfortabele kleding waar je heerlijk in kunt ontspannen.

Ochtendjas

Een ochtendjas is in de meeste gevallen gemaakt van comfortabele badstof en in andere gevallen van katoen of fleece. Het kan hierbij gaan om een lange jas, maar de ochtendjas kan ook juist wat korter zijn. De ochtendjas wordt gesloten middels een band om de middel waar je een knoop in legt. Hierdoor kun je dit kledingstuk heel gemakkelijk aantrekken als je ’s nachts of ’s ochtends uit bed komt. Ook na het douchen is een ochtendjas ideaal.

Peignoir

Een peignoir is een soort ochtendjas die wat langer is. Deze nachtmode dames wordt gemaakt van een dunne,comfortabele stof die glanst of iets doorzichtig is. Het is een elegant kledingstuk en de voorkant is voor een groot deel open.

Kimono

Naast de ochtendjas en het peignoir is er ook nog de kimono. Dit kledingstuk kun je ook sluiten met een soort ceintuur dat om de middel valt. De kimono is een traditioneel Japans kledingstuk en is dan ook uitgevoerd in de Japanse stijl. Verder heeft dit kledingstuk wijde mouwen.

Huispak

Een huispak is een pak waar je je thuis in kunt ontspannen. Heerlijk voor in de avond of in de ochtend als je net wakker bent. Het pak bestaat uit een broek en een jasje en heeft wel iets weg van een joggingpak of simpele sportkleding. Eigenlijk lijkt het een beetje op een pyjama, maar de stof waaruit een huispak wordt vervaardigd is vaak iets dikker. Je krijgt het hier snel warm van en de stof is ook lekker zacht.

Jumpsuit

Naast het huispak kan er ook worden gekozen voor een jumpsuit. Deze nachtmode dames bestaat uit een eendelig pak. Een jumpsuit heeft lange mouwen en lange pijpen en is daarom ook lekker warm. Soms wordt een jumpsuit ook uitgevoerd met voeten. Het is ook mogelijk om in dit kledingstuk te slapen.

Huisjurk

Een huisjurk is een lange jurk die heerlijk comfortabel zit. Daarnaast staat het vaak ook nog leuk, dus je kunt het ook prima ’s avonds dragen als er familie of vrienden op bezoek gekomen. Het materiaal dat wordt gebruikt voor de vervaarding van de huisjurk is comfortabel en de jurk valt soepel om het lichaam heen.

Tips bij het kopen van nachtmode dames

Als je nachtmode dames wilt aanschaffen, is het belangrijk om in ieder geval op twee punten te letten. Allereerst is het goed om te bepalen welke stof het beste bij jou past. Een satijnen stof voelt heerlijk zacht aan en valt ook soepel om het lichaam heen. Als je het echter snel warm hebt of snel zweet, kun je beter kiezen voor nachtmode dames gemaakt van katoen.

Verder is het een goed idee om te letten op eventuele minder comfortabele aspecten van de nachtmode dames. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een rits of een gulp. Ook knopen kunnen ervoor zorgen dat de nachtkleding minder comfortabel is. Vraag jezelf echter eerst af of je de nachtmode wilt gebruiken om ’s nachts in te slapen of dat je het enkel wilt gaan gebruiken als huiskleding. In het laatste geval maakt het namelijk niet zoveel uit of de nachtmode een gulp, een rits of knopen bevat.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 5473x
Toegevoegd: 29-02-2016 17:12
Gewijzigd: 15-04-2016 21:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!