kledingwinkel

Kleding trends 2016 tips

kledingwinkelBenieuwd naar de kleding trends van 2016? In dit artikel komen de trends op kledinggebied van 2016 naar voren en kun je aan de slag met de nieuwste tips. Ervaar het zelf en ga aan de slag, zodat jij weer gaat stralen met de leukste kledingcombinaties.

Kleding dragen

Iedere dag sta je weer voor de spiegel, past deze kleding nog? Kan de gekozen combinatie samen? Wat mis ik nog? Iedere dag hetzelfde, heb jij ook een keer genoeg van die twijfel en wil je graag weten wat de laatste trends zijn? Dan is het goed om eens verder te lezen. Er is namelijk erg veel kleding te koop en dan kun je denken aan wijde kleding, maar ook aan strakkere kleding. Bij vrouwen kan een rok bijvoorbeeld kort zijn, maar ook een langer model kan in 2016 prima gedragen worden. Er zijn wel verschillende kleuren die je vaak in een jaar terugziet keren.

Kleuren kleding 2016

Als het over kleuren gaat en over kleding van 2016 dan zijn de kleuren roze, lichtblauw, donkerblauw, rood, oranje, wit, grijs en beige in de mode.

 • Met name de kleuren roze en blauw zijn opvallend en zijn erg vaak te zien. Ze kunnen apart gezien worden, maar ook een combinatie kan heel goed. Nog meer over de kleding kleuren van 2016 lees verder.
 • Een andere kleur die veel gezien wordt in 2016 is de kleur oranje. Het is de nationale kleur, deze wordt vaak gecombineerd met wit. Maar ook met goud of blauw kun jij deze kleur heel goed combineren. Heel bijzonder, durf jij dat eens te proberen?
 • In de zomer worden de zachte pastelkleuren gecombineerd met de warme neutrale kleuren. Ook de pasteltinten, wit, zwart en aardetinten komen in de zomer erg veel voor.
 • Er wordt vaak over koele en warme kleuren gesproken,. Bij de koele kleuren gaat het in 2016 over Lilac Grey en Serenity en bij de warme kleuren gaat het over Iced Coffee, Green Flash, Fiesta, Peach Echo en Rose Quartz. Deze laatste, Rose Quartz is een zachte en een natuurlijke kleur van de rozenkwarts. Deze kleur kun je in de natuur op verschillende manieren tegenkomen. Het is een kleur die je eenvoudig kunt combineren met bijvoorbeeld serenity, grijs, bruin en offwhite tinten. Dan heb je de kleur Serenity, dit is een kleur die geïnspireerd is op het blauw wat je ziet bij een wolkenloze lucht. Het gaat hierbij over een lichte, rustige blauwe kleur en deze is vaak wat gedempt. Deze kleur kom je tegen in heldere en gedempte varianten. Ook deze kleur kun je eenvoudig combineren met bijvoorbeeld diverse andere zachte en gedempte kleuren zowel in de koele en de warme tinten. Hetgeen ook erg mooi is, is de kleur Serenity gecombineerd met camel en dat gaat zorgen voor erg mooie outfits, waarin je echt gaat stralen!
 • Snorkel Blue is ook de kleurentrend van 2016 als het over kleding gaat. Het gaat hierbij over een erg felle kleur blauw, deze is geïnspireerd op het water, denk hierbij aan een opgewekte kleur. Je kunt de kleur heel goed combineren met de lichte kleur blauw en met bijvoorbeeld het felle Green flash. Ook met wit en zwart is het erg mooi samen. Als je je wat gedurfd gaat kleden, dan is fel rood ook een uitdaging om te dragen. Zorg er in ieder geval voor dat je goed opvalt. Het is een heldere koele kleur en daarom ook geschikt voor de koele (winter) types. Het ziet er mooi uit dus laat je ook weer stralen!
 • Lilac Grey is een kleur die ook erg in de mode is in het jaar 2016 en dit is een paarsgrijze kleur. Het heeft een soort ‘lila’ gloed en het neigt meer naar het grijs. Je zou het kunnen zien als een soort basis kleur van de zomer die eenvoudig te combineren is. Het is een kleur die past bij een klassieke look, maar ook bij een moderne look. Je kunt de kleur heel gemakkelijk combineren met serenity (lichtblauw), roze en de warme kleur iced coffee. Dit is prachtig en je gaat er echt in stralen. Het is dan ook een koele kleur en het staat erg mooi bij de koele gedempte kleurtypes.
 • Peach echo is geen roze kleur, maar ook geen rood of oranje. Het zit er eigenlijk een beetje tussenin. Als je de kleur ziet dan zul je haar omschrijven als een warme zomerse kleur en deze kun je goed combineren met de blauw, roze, wit en grijs tinten. Het mooiste is dat deze kleur in vele tinten variërend van gedempt licht tot fel helder aanwezig is. Ook hierin is er dus weer volop keuze. De kleur is eigenlijk het meeste geschikt voor de warme types. Je zou de kleur heel goed kunnen combineren met snorkel blue of een andere blauw of grijs tint dan kun je het echt als ‘koele’ kleuren dragen. Het is erg mooi om te zien en eenvoudig te combineren.
 • Buttercup, het gaat hier over de boterbloem. Deze is geel van kleur en het is een vrij felle vrolijke kleur geel. Het is een kleur die bij het voorjaar en de zomer past en dit kun je eenvoudig combineren met zwart en met wit. Je kunt er erg mooie heldere kleuren door creëren en genieten van deze vrolijke periode en mooie tijd.
 • Fiesta kun je zien als een felle, feestelijke en ook een energieke kleur rood. Het is echt een mooie en een heldere kleur, deze past goed bij algemeen warme kleurtypes, waarbij de heldere kleuren altijd goed staan.
 • Green flash is een kleur die veel mensen ook wel appeltjesgroen noemen. Het is echt een felle groene kleur en deze kun je erg makkelijk combineren met andere felle kleuren. Je ziet de kleur in veel tinten van fel tot gedempt, maar er is ook volop keuze van licht naar donkerder. Het is echt een felle en een heldere kleur die vaak gedragen wordt door de warme en frisse kleurtypes.
 • Iced Coffee is een erg mooie kleur bruin en een beetje in de kleur van ijskoffie. Het is een erg neutrale kleur die je als basiskleur zou kunnen gebruiken. Je zou dan denken bij iced coffee aan de warme kleurtypes. Het is een kleur die in veel tinten gekozen kan worden van licht tot donker. Het is een kleur die goed gecombineerd kan worden met wit, zwart, lilac gray, lichtblauw of roze. Let er goed op hoe het bij jou staat.
 • Limpet shell is een mooie aqua kleur, het is niet groen en niet blauw. Deze kleur is geïnspireerd op de parelmoeren binnenkant van een soort een schelp. De kleur is ook weer te vinden in verschillende tinten van gedempt tot helder. Het is een mooie en een frisse vrolijke kleur, die goed past in de felle variant. Ga lekker shoppen en zorg dat jij veel leuke kleurige kleding gaat dragen in het jaar 2016. Draag de combinatie die jij mooi vindt.

Kleding trends 2016

De zomer is een mooie tijd van het jaar en daarin gaan we vaak op vakantie, of je hebt langere tijd vrij en gaat er dan voor zorgen dat je gaat genieten van je tuin, je gaat uitgebreid winkelen en geniet van het leven. Ook dan is kleding weer van belang en wil je graag weten wat je het beste kunt dragen. Daarom hebben we de trends van de zomer van 2016 op kledinggebied voor je bekeken en op een rijtje gezet. In het jaar 2016 kan er erg veel op kledinggebied, zoals:

 • De schouders mogen in het jaar 2016 bloot. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een topje met een elastiek, zonder bandje. Maar ook topjes met een elastische hals, die je off shoulder kunt dragen, zijn trendy in het jaar 2016.
 • Als er naar de jacks gekeken wordt, dan kan er gezegd worden dat deze al langere tijd erg populair zijn. Je ziet in 2016 erg veel jacks met een rechte, niet getailleerde vorm. Dit model zorgt ervoor dat ze een erg stoere uitstraling hebben.
 • Ook wijde mouwen is iets wat echt bij dit jaar hoort. Hoe dan vraag je je misschien af? De mouwen die vaak lang zijn en driekwart, of korte mouwen, allemaal lopen ze wijd uit. De mouwen blijven dan ook wijd of ze worden onderaan strakker gemaakt, dan krijg je een soort pofmouw. Heel apart, probeer het eens.
 • De strepen zijn dit jaar ook erg in trek, vorig jaar waren het de ruiten. Maar in 2016 staan de strepen centraal en dan met name de blauw witte strepen zie je vaak terugkeren en zijn echt een kleding trend van 2016.
 • Wist je dat je erg veel leuks kunt doen met strikken? Het beste kun je dan de grote strikken nemen en deze op verschillende kledingstukken plaatsen. Deze kun je dus functioneel dragen, maar ook voor de sier. Erg leuk om te doen, het geeft een keer een ander effect en het is echt een trend van dit jaar. De verkoop van online kleding kopen is nog elk jaar groeiende. De afgelopen jaren is dit één van de snelst groeiende online markten, en naar verwachting zet deze groei aankomende 5 jaar door. Kijk voor de nieuwste kleding trends op Kledingkopen.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 7374x
Toegevoegd: 23-06-2016 09:48
Gewijzigd: 30-09-2016 17:22

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3651 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!