Welke kleuren passen goed bij elkaar?

Welke kleuren passen goed bij elkaar?

Welke kleuren passen goed bij elkaar?Het kiezen van de juiste kleurencombinatie blijkt keer op keer een uitdaging. Soms kijken we in onze kledingkast en lijkt het onmogelijk om alle items van ons outfit tot een match te brengen.

Tijdens het shoppen denk je in de meeste gevallen per item en is het moeilijk om een outfit als geheel te zien. Kom je continu op dezelfde kleuren uit? Dat is niet vreemd. Er zijn altijd kleuren die beter bij onze huids- en haarkleur passen dan andere kleuren.

Volg de verschillende stappen op deze pagina en ontdek welke kleuren het best bij je passen. Je hoeft de stappen slechts op te volgen om uiteindelijk tot de juiste combinatie te komen.

1. Ben je warmbloedig of koudbloedig? 

Iedereen heeft een andere huidskleur, maar de kleur van het gedeelte onder onze opperhuid is het één of het ander. Wrijf met je handpalm over je pols en kijk eens welke kleur je aderen zijn. Zijn ze blauw of paars? Dan ben je koudbloedig. Zijn je aderen groen en geel? Dan ben je warmbloeding.

Warmbloedig 

Warme en donkere kleuren passen goed bij iemand die warmbloedig is. Kijk eens naar oranje gemengd met bruin, een donkere variant van geel, olijfgroen of herfst rood. Beige en sommige kleuren paars passen ook goed bij iemand die warmbloedig is. Probeer het eens uit en ervaar welke kleur het best bij je past.

Koudbloedig 

De meeste vrouwen zijn koudbloedig en koele kleuren passen dan ook het best bij de meeste vrouwen. Denk aan kleuren als wit, zwart, blauw, grijs of andere kleuren die passen bij de kleur van een heldere zee of lucht. Kies je liever voor een donkere kleur? Dan is zilvergrijs de beste optie!


De waarheid ligt in het midden
 
Als het aankomt op kleur is het niet het één of het ander! De beste combinatie ligt in het midden. Als warmbloedig persoon kun je bijvoorbeeld wegkomen met de blauwe kleur van de zee gemengd met een warmere kleur. Als koudbloedig persoon is het ook niet het één of het ander en kun je bijvoorbeeld kiezen voor olijfgroen in combinatie met frisser groen.

De combinatie van verschillende kleuren geeft uiteindelijk het effect waar je op hoopt en in de meeste gevallen is dit gewoonweg een kwestie van proberen.

2. Twee kleuren die goed bij elkaar passen
Vind je het af en toe moeilijk om te bepalen of een bepaalde kleur bij een andere kleur past? Zorg dan dat je de klassieke combinaties kent en gebruik de bovenstaande kleur om tot passende combinaties te komen.

De onderste helft van het wiel past bij warmbloedige personen en de bovenkant van het wiel past beter bij koudbloedige personen. Het combineren van kleuren met dit wiel is super betrouwbaar en zorgt voor de beste kleurencombinaties!
 
Kies allereerst een kleur op het wiel en kijk vervolgens naar de kleur die precies aan de overkant van de kleur ligt. Je hebt op deze manier een warme en koude kleur gecombineerd en met dit wiel past de ene kleur altijd perfect bij de ander.

Ben je warmbloedig? Kies in dit geval een warme kleur om in de buurt van je gezicht te gebruiken en kies voor een bijpassende koude kleur voor een paar schoenen, broek of accessoire dat je bij deze kleur draagt. Ben je koudbloedig? Dan kies je voor een kleur van de bovenste helft van het wiel en kies je een bijpassende koude kleur om uit de buurt van je gezicht te gebruiken.

3. Kleuren en betekenis 

De juiste combinatie is niet het enige doel bij het kiezen van een outfit. De betekenis van een kleur is minstens zo belangrijk en daarom nemen we onder dit kopje de betekenis van verschillende kleuren onder de loep.

Kleuren staan voor liefde, macht, geluk, rouw of andere thema’s spelen een rol. Uiteraard hoef je hier niet in alle gevallen bij stil te staan, maar bij belangrijke gelegenheden kan het belangrijk zijn om er rekening mee te houden.

Geel 

Geel is een kleur die gemakkelijk opvalt tussen alle andere kleuren. De meeste mensen kleden zich niet in het geel om niet op te vallen in de massa. Geel is altijd een populaire kleur geweest en kan voor de volgende zaken staan: geel past bij de zon, het leven en de lente. De betekenis van geel kan liggen tussen: creativiteit, fantasie, intelligentie en wijsheid.

Rood 

Rood is een kleur die verschillende gevoelens en betekenissen met zich meebrengt. Rood wordt vaak in relatie gebracht tot liefde, warmte en geborgenheid. In andere gevallen kan rood echter ook gevaar of afkeuring betekenen (denk aan het verkeer). Rood geeft echter ook een gevoel van vernietiging en het kwaad. Rood geeft een avontuurlijk en strijdlustig gevoel. Past één van deze onderwerpen bij je? Dan is rood de ideale kleur!

Groen 

Groen is een kleur die minder gebruikt wordt in kleding. Groen staat het dichtst bij de kleuren van de natuur en geeft een rustgevend effect. Groen kan anderzijds ook goedkeuring betekenen of iets positiefs. Helder groen heeft een energiek en heilzaam effect op het lichaam. Kies voor groen als één van deze onderwerpen bij je past. Groen is een prachtige kleur en kun je in alle tijden van het jaar dragen.

Vind je het af en toe moeilijk om te bepalen of een bepaalde kleur bij een andere kleur past? Zorg dan dat je de klassieke combinaties kent.

Blauw 

Blauw is een populaire kleur en past bij bijna iedereen! De kleur geeft een rustgevende en zachte uitstraling. Blauw wordt gezien als de kleur van de hemel en geeft een uitstraling alsof je boven het gewone volk staat (denk aan de adel). Blauw geeft ook een gevoel van zelfstandigheid, eerlijkheid en verantwoordelijkheid. Begrijp je nu waarom de politie blauw als belangrijkste kleur gebruikt?

Zwart en wit 

Wit en zwart worden door veel mensen niet als kleur gezien. Zwart ontstaat wanneer er geen ruimte voor wit is en er geen licht wordt teruggegeven. Zwart kan onbetrouwbaarheid, spanning en macht uitstralen. Wit staat voor hygiëne en een nieuw begin. Wit en zwart kun je in principe met alle soorten kleur combineren.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Peter van Roest
Aantal keer gelezen: 24093x
Toegevoegd: 02-02-2015 21:35
Gewijzigd: 15-08-2015 20:20

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!