De nieuwste sneaker trends voor Vans schoenen

De nieuwste sneaker trends voor Vans schoenen

De nieuwste sneaker trends voor Vans schoenenSinds een aantal jaar zijn steeds meer mensen bezig met de verschillende trends in de wereld. Dit komt doordat de meeste mensen het lastig vinden om hun eigen weg in te slaan of het soms lastig vinden om een eigen stijl te creŽren. Voor hen is het dan ook prettig om mee te kunnen liften op de laatste sneaker trends voor Vans schoenen.

Maar waarom is de schoen eigenlijk zo populair en wat zijn de laatste trends rondom het populaire schoenenmerk? Doordat er zo veel verschillende soorten Vans schoenen zijn, vinden de meeste mensen het lastig om de juiste trends uit te kiezen. Geldt dit ook voor jou, maar wil je graag met de nieuwste sneakers lopen? En wil je graag wat meer weten over het ontstaan van deze populaire schoen? Lees dan verder en maak gebruik van de volgende bruikbare tips! 

De gekleurde Vans

Op dit moment kiezen steeds meer mensen voor de gekleurde Vans. Dit komt doordat deze schoenen als vrolijk worden gezien. Dit geldt voor zowel jongens als meisjes. Voor beiden is dit een geschikte sneaker. Echter, de meeste jongens willen niet met roze sneakers rondlopen. De meeste jongens kiezen dan ook voor de blauwe sneaker. Eigenlijk is dit redelijk ouderwets, maar toch vindt een groot deel van de jongeren dit stijlvol. Tegenwoordig zijn kleurrijke schoenen helemaal geaccepteerd als onderdeel van een stijlvolle, casual outfit en kledingstijl. Ieder heeft hier zijn eigen voorkeur in. Steeds vaker zie je rode vans, maar ook verschillende kleurcontrasten op straat. Is een effen, vlakke kleur als zwart of grijs niks voor jou? Dan is een felrode paar Vans misschien een leuke suggestie. 

Een hoge schoen

In de wintermaanden vinden de meeste mensen het prettig om een hoge schoen te dragen. Dit komt voornamelijk doordat het redelijk koud is om lage schoenen te dragen. Echter, de kans bestaat dat niet iedereen deze hoge Vans stijlvol genoeg vindt. Geldt dit ook voor jou en ben je op zoek naar een nieuwe schoen voor in jouw kast? Kijk dan eens naar de zogenoemde High Top Vans. De kans is groot dat deze stijlvolle schoen ook goed zal staan in jouw kast. Tegenwoordig zijn Vans ook verkrijgbaar in een dikkere stof, waardoor zeker de hoge variant uitermate geschikt lijkt voor de winter. Let wel op: de schoenen hebben vaak niet veel profiel. Daarom dien je wel goed op te passen bij gladheid. Het rubber van de zool bij Vans schoenen is van oorsprong bedoeld om goed grip te bieden op een skateboard. Skateboards hebben een ruwe laag die aanvoelt als schuurpapier, waar het rubber van de schoen goed op gript. Bij ijs of sneeuw geldt juist het tegenovergestelde. Toch is de skateschoen een geschikte schoen voor de koudere maanden gebleken. 

Een basic zwarte schoen

Naast alle bijzondere Vans zijn de standaard Vans natuurlijk nog steeds razendpopulair. De meeste jongeren kiezen voor de standaard zwarte sneaker omdat deze altijd te combineren is. Het is mogelijk om deze schoenen onder een nette spijkerbroek te dragen, maar daarnaast ook onder een trainingsbroek. Het is dan ook logisch dat deze standaard zwarte sneaker zo populair is. 

De schoen voor een nette outfit 

Waar de associatie met stoer al gauw wordt gemaakt, wordt de lijn tussen wat algemeen geaccepteerd wordt tussen chique of net, en stoer of hip, steeds vager. Wat vroeger ondenkbaar was, was een skateschoen als onderdeel van een nette outfit. Tegenwoordig zijn bepaalde modellen van de schoen zelfs geschikt voor een sollicitatiegesprek of bruiloft. Met name een hoge variant in een geheel zwarte print van suede is steeds vaker te zien als onderdeel van een nette outfit. Het heeft iets stoers, maar tóch ook netjes. 

De algemene sneaker trends

De sneakers van Vans lopen in veel gevallen voor op de trends. Dit komt doordat deze sneakers ontzettend eigenzinnig zijn, maar wat zijn nou eigenlijk de andere trends? Op dit moment kiezen de meeste mensen voor een standaard witte of zwarte sneaker. Het populaire kledingmerk Nike doet het ontzettend goed en zij hebben allerlei verschillende soorten schoenen geproduceerd. Toch vinden de meeste mensen de schoenen van Nike te casual. Dit geldt zeker niet voor de sneakers van het merk Vans. Trends waaien vaak na een seizoen of twee weer over. Wat nu al jaren blijkt is dat de Vans niet uit het straatbeeld lijken te verdwijnen. Inmiddels mag je gerust stellen dat de skateschoen een blijvertje is, door zijn tijdloze uiterlijk. Ook past de schoen goed onder veel verschillende outfits.Associatie met skaters

De schoenen van Vans werden tijdens de opkomst van het merk vooral geassocieerd met skate schoenen. Terwijl skaten in imago aardig heeft ingeleverd ten opzichte van de jaren ‘90 geldt dit niet voor het populaire schoenenmerk. Op dit moment is de onderwaardering voor de skateschoen niet meer aan de orde en heeft het merk een goede status opgebouwd. Dit houdt in dat allerlei verschillende mensen besluiten om de sneakers van het merk te dragen, dus niet enkel de skaters. Echter, de schoenen zijn wel ontworpen voor de skaters. Hierdoor zijn de schoenen redelijk comfortabel en hebben ze een stoere uitstraling. 

De geschiedenis van Vans

Vans werd in 1966 opgericht door de van oorsprong Nederlandse broers Paul en James van Doren, Anaheim Californië. Omdat de schoenen een plakkerig rubberen zool hadden, werd de schoen zoals eerder vermeld al snel populair onder skaters. Ook het ruige leer van de schoen was uitermate geschikt. Skaten is een sport waarbij materiaal het soms zwaar te verduren kan krijgen. Schoenen slijten snel en de stof scheurt makkelijk door schrapen langs asfalt, of langs het skateboard. De vans schoen was vanaf begins af aan een stevige en flexibele schoen. Goed om veel mee te bewegen en manoeuvreren, maar stevig genoeg om heel te blijven en klappen op te kunnen vangen. 

Omdat de grote en diverse lijn van het merk niet volledig kon worden blijven ondersteund en geproduceerd, ging het bedrijf in 1982 failliet. Gelukkig kon het onder een nieuwe eigenaar een aantal jaar later een doorstart maken en is het uitgegroeid tot inmiddels een van de succesvolste schoenenmerken wereldwijd. Het bedrijf is sindsdien meerdere keren van eigenaar veranderd. De naam Vans komt van het wortelteken dat op rekenmachines is te vinden, de V. En “ans” is de afkorting voor "answer", wat ook op een calculator slaat. Zo staat de naam dus eigenlijk voor de wortel van het antwoord. Een wiskundige beredenering dus!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Noel
Aantal keer gelezen: 761x
Toegevoegd: 24-12-2020 12:44
Gewijzigd: 30-12-2020 13:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3132 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!