Smartwatches; dé trend op het gebied van horloges!

Smartwatches; dé trend op het gebied van horloges!

Smartwatches; dé trend op het gebied van horloges!In een wereld van technologische vooruitgang mag de smartwatch zeker niet ontbreken. De smartwatch heeft namelijk een aantal handige functies die je leven heel wat makkelijker maken. Dit handig technologisch snufje is dus de moeite waard om te ontdekken. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Wat is een smartwatch?

Een smartwatch is een slim horloge met een aantal handige functies. Omdat je hem kunt verbinden met je smartphone wordt hij vaak gezien als verlenging van je telefoon. Maar een smartwatch functioneert ook goed op zichzelf. Er zijn verschillende soorten smartwatches beschikbaar en het verschil zit hem vaak in de prijs en wat je ermee kunt doen. Smartwatches zijn er dus in verschillende uitvoeringen en elk merk heeft wel zijn specialiteit. Er zijn allround horloges, horloges speciaal voor sportfanaten, maar ook horloges die budgetvriendelijk zijn. Een keuze maken uit zo'n groot aanbod is dus niet makkelijk. Informeer daarom altijd goed voordat je een smartwatch koopt! Hieronder ontdek je alvast enkele handige functies die een smartwatch kan bezitten. Zo ben je al meteen een stap vooruit!


Je bent altijd op de hoogte

Tegenwoordig is de smartphone niet meer uit je leven weg te denken. Je gebruikt hem om te telefoneren, dingen op te zoeken, fotograferen, chatten, enzovoort. De smartphone heeft je leven dan ook heel wat makkelijker gemaakt en heeft ervoor gezorgd dat je altijd op de hoogte bleef van wat er rond je gebeurde. Maar nu is er de smartwatch! Een handig technologisch snufje dat je leven nog makkelijker maakt. Een smartwatch kan je namelijk verbinden met je smartphone, waardoor je je berichten en belangrijk nieuws ook op je smartwatch kunt volgen.

Je kan je smartwatch zo instellen dat je notificaties kunt krijgen zodra iemand je op facebook getagd heeft of wanneer iemand iets op je tijdlijn geplaatst heeft. Deze notificaties kan je natuurlijk ook krijgen van andere belangrijke apps. Wil je graag weten wanneer je loon gestort is? Ook daar kan je op je smartwatch bericht van krijgen. Bellen gaat makkelijk en handsfree. Al deze handige apps zorgen ervoor dat je sneller op de hoogte bent van wat er in de wereld en rondom je gebeurt. Gedaan met elke tien minuten je telefoon boven te halen om te zien of je al een berichtje terug hebt gekregen!


Langer plezier

De batterij van een smartwatch gaat langer mee dan die van je smartphone. Bij een smartphone kan het namelijk gebeuren dat je telefoon uitvalt nét als je een belangrijk berichtje wilt sturen of tijdens een telefoontje. Dat zal je niet zo snel tegen komen bij een smartwatch! Sommige smartwatches hebben zelfs batterijen die 21 dagen meegaan zonder te herladen. Is de batterij van je telefoon leeg tijdens een belangrijk moment? Dan heb je gelukkig je smartwatch nog om je uit de nood te helpen!


Een smartwatch is je ideale fitnesscoach

Ben jij een sportief type? Ook dan zal een smartwatch handig van pas komen! Op de smartwatch kan je namelijk een app downloaden die ervoor zorgt dat je je hartslag kan volgen terwijl je sport. Zo zie je meteen wanneer je hartslag te hoog of te laag is. Daarnaast is het ook mogelijk om via je smartwatch het aantal stappen dat je per dag zet te tellen. Dat kan handig zijn als extra motivatie! Je kan ook bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt. Een smartwatch is dus je ideale fitnesscoach en motiveert je om je levensstijl te verbeteren!


Je telefoon terugvinden

Kan jij de keren nog tellen dat je niet meer wist waar je telefoon was? Heb je vaak uren naar je telefoon gezocht, om tot de conclusie te komen dat hij gewoon onder je hoofdkussen lag? Een smartwatch bespaart je het urenlang zoeken naar je telefoon door de handige -find my phone- functie. Deze functie zal je niet enkel tijd besparen, maar ook een hoop frustratie!


Geen gedoe meer met betaalkaarten

Vergeet jij vaak je betaalkaart thuis of vind je het gedoe met al die kaarten of contant geld maar niets? Dan is het een goed idee om een smartwatch aan te schaffen, want een smartwatch maakt contactloos betalen eenvoudig. Met een smartwatch betaal je dus letterlijk in een handomdraai! Al wat je moet doen is de gedownloade betaalapp op je smartwatch selecteren en hem dan tegen de lezer houden. Gedaan met het meesleuren van die zware portemonnee!


Nooit meer de weg kwijt

Sommige smartwatches hebben een navigeerfunctie die ervoor zorgt dat je nooit meer verloren zult lopen. Ben je op een nieuwe plaats en weet je niet goed waar naartoe? Kijk dan even op je smartwatch en volg de aanwijzingen. Vaak moet je zelfs niet op het scherm kijken en kan je makkelijk via een stem of trillingen de juiste weg vinden. Deze navigatiefunctie is ook handig als je tijd wilt uitsparen, want een smartwatch zoekt altijd de snelste route die mogelijk is.


Een must have voor de muziekliefhebber

Luister je graag naar muziek, maar vind je het soms onhandig om met je telefoon in de hand te blijven lopen? Een smartwatch laat je muziek beluisteren, terwijl je telefoon gewoon veilig in je (hand)tas kan blijven zitten. Zo voorkom je dat je hem per ongeluk uit je handen laat glijden, waardoor hij stuk kan gaan. Met een smartwatch gaat muziekluisteren eenvoudig, met één klik luister je al naar je favoriete muziek. En net zoals bij een smartphone kan je met de smartwatch het volume wijzigen en een liedje overslaan. Bij sommige smartwatches kan je zelf de muziek opslaan, waardoor je dus helemaal geen wifi nodig hebt. Kijk je graag naar you tube filmpjes? Tegenwoordig kan je op sommige smartwatches ook leuke muziekclips bekijken!


Slaapproblemen zijn verleden tijd

Met een smartwatch kan je je slaappatroon op een eenvoudige manier in de gaten houden. Zo ontdek je welke factoren van invloed zijn op je slaap. Door bewuster met je slaap om te gaan, kan je bepaalde dingen uit je leven elimineren, zoals koffie, te laat sporten of alcohol, waardoor je slaap zal verbeteren. De slaapapp werkt met handige grafieken die je precies tonen hoeveel je elke nacht geslapen hebt. Zo krijg je een handig overzicht. Deze app is niet enkel erg handig, maar ook belangrijk. Een goed slaappatroon is namelijk essentieel voor een goede gezondheid!

Maar let wel op; er zijn ontzettend veel verschillende varianten. Bepaal wat belangrijk is, gaat je voorkeur uit naar een stijlvol design of naar de allerbeste eigenschappen? Op basis hiervan kun je een smartwatch kiezen die jouw leven verbetert!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hypewatcher
Aantal keer gelezen: 960x
Toegevoegd: 01-11-2019 14:19
Gewijzigd: 21-05-2021 00:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3132 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!