Een tattoo laten plaatsen: zo kies je de juiste plek

Een tattoo laten plaatsen: zo kies je de juiste plek

Een tattoo laten plaatsen: zo kies je de juiste plekBen jij binnenkort van plan een tattoo te laten plaatsen? Een spannende beslissing waar je tegelijkertijd enorm naar kunt uitkijken! Voordat je de tattoo zal gaan laten zetten, is het van belang dat je eerst een aantal dingen op een rijtje zet. Op welke plek wil jij bijvoorbeeld dat de tattoo wordt gezet? En welk type tatoeage past nu werkelijk bij je?

Maak een vliegende start: zorg voor een sterke voorbereiding en juiste voorlichting

Wellicht is dit de allereerste keer dat je een tatoeage laat plaatsen. Wanneer je straks alle plezier wil halen uit je tatoeage, dan is voorbereiding en een juiste inlichting essentieel. Als je al wat ervaring hebt met tattoos kan het nooit kwaad om de belangrijkste punten nog eens door te nemen. Misschien zijn er in het verleden bepaalde dingen fout gegaan die je in de toekomst wil voorkomen. Het is van belang om de focus voornamelijk te leggen op de juiste plek (zowel op de huid als een ervaren tattooshop) én het design van de tatoeage.

Het kiezen van de geschikte plek

Tatoeages zijn voor iedereen! Het laten versieren van je lichaam middels tatoeages gaat van generatie tot generatie en wordt alsmaar populairder. Een tattoo kan een bijzondere betekenis voor je hebben, maar het kan ook als inspirerend symbool dienen. Heb jij al een bepaalde plek in gedachten om de tattoo te plaatsen? Het kiezen van de juiste plek is misschien wel een van de belangrijkste voorwaarden tot het doen laten slagen van jouw (eerste) tatoeage. Kies je ervoor om een opvallende plek uit te kiezen, dan zou de linker- of rechterschouder, een van de armen of de pols een geschikte plek kunnen zijn. Hecht je niet zoveel waarde aan om in the picture te staan, dan zijn er genoeg plekken op het lichaam te vinden waar de tattoo niet direct opvalt. Het is echter maar net aan welke plek jij waarde hecht en waar je de tattoo het mooiste vindt staan. Wanneer de tattoo eenmaal is gezet, kun je niet meer terug, dus denk hier goed over na. Wellicht heb je, indien je niet zoveel inspiratie hebt, iets aan dit lijstje, waarin de meest populaire plekken voor een tatoeage op een rijtje staan:
-        In de nek;
-        Op de schouder;
-        Op de enkel;
-        Op de boven- of onderarm;
-        Op de pols.
Deze plekken zijn populair voor zowel mannen als voor vrouwen. Uiteraard zijn dit slechts een paar voorbeelden, je kunt geheel zelf bepalen waar je de gewenste tatoeage wil zetten. Heb je zelf een beter idee? Werk dit dan snel uit en kijk welke mooie creaties hieruit voortvloeien! Dat is ook het bijzondere aspect van tattoos: de veelzijdigheid en het creatieve karakter.

De zoektocht naar een passende tattooshop

Een andere urgente randvoorwaarde is de locatie waar de tattoo in je huid wordt geplaatst. Je vertrouwt je lichaam immers toe aan de desbetreffende tatoeëerder. Hecht jij bijvoorbeeld veel waarde aan hygiëne, kwaliteit en een goede voorlichting? Ga hier dan effectief naar op zoek; uiteindelijk zal je een shop vinden waar jij een goed gevoel bij hebt en die bij je past. Het is verstandig om gebruik te maken van je netwerk. Zijn er mensen in je omgeving die ervaring hebben met een kwalitatieve en ervaren tattooshop en die hier bovendien enthousiast over zijn? Maak hier dan zeker gebruik van! Ook kan het helpen om eens een kijkje op internet te nemen en gericht te zoeken naar eerlijke recensies over tattooshops die jij bent tegengekomen. Het kan zomaar gebeuren dat je tijdens deze zoektocht op nieuwe tattooshops stuit die je aanspreken.


Het design van de tattoo

Sinds de coronaversoepelingen en de heropening in maart 2021 voor onder andere de kapsalons, de nagelstudio’s en niet te vergeten de tattooshops, is het laten zetten van een tattoo weer enorm populair en het loopt dan ook weer storm bij de tattooshops. Aanbod is er dus meer dan genoeg. Door een tattooshop te bezoeken kan een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Rest nu nog de vraag: wat voor soort tattoo kies je? Indien je al een gaaf idee in gedachten hebt, dan kan het helpen om hiervan eerst een nep tattoo te laten ontwerpen en te bestellen. Op die manier kun je erachter komen of de tattoo iets voor jou is en waar deze het mooiste tot zijn recht kan komen. Zie het als een soort proeftatoeage. Heb je achteraf gezien toch de verkeerde tatoeage of de verkeerde plek uitgekozen, dan is dit een waardevolle les. Door verschillende ontwerpen uit te proberen houd je uiteindelijk die ene tattoo over waar jij het beste gevoel bij hebt.

Op zoek naar wat ideeën voor het design van je toekomstige tatoeage? Je kunt onder andere kiezen voor de volgende soort tatoeages:
-        Een inspirerende en krachtige quote. Wellicht is een bepaalde tekst van een overledene of ander bijzonder persoon je enorm dierbaar en wil je deze tekst (en die persoon) voor altijd bij je dragen.
-        Een betekenisvolle naam in sierlijke letters. Bovenstaande geldt niet alleen voor een bepaalde tekst of uitspraak, een naam van die persoon kan ook veel voor je betekenen. Door deze naam op je lichaam te tatoeëren neem je degene overal mee naartoe, waar het leven je ook brengen zal. Dit is voor veel mensen een troostvolle gedachte en velen putten hier kracht uit.
-        Een of meerdere dieren. Ben jij een echte dierenliefhebber en dol op alles wat hiermee te maken heeft? Ongetwijfeld ben je dan in het bezit van een huisdier. Hoe mooi is het dan om jouw huisdier of een ander dier die veel voor jou betekent te vereeuwigen op je lichaam? Overigens zijn wegtrekkende vogels een geliefd en terugkerend ontwerp voor de tattoo. Hiermee kun je benadrukken dat je veel waarde hecht aan bijvoorbeeld vrijheid.
-        Een sterrenbeeld. Een sterrenbeeld zegt iets over je identiteit. Bij deze sterrenbeelden zijn de mooiste creaties te bedenken. Ieder sterrenbeeld heeft immers andere kenmerken.
-        Een eigen ontwerp. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een voorbeeld tattoo te nemen (bij de tattooshop of de voorbeelden die je tegenkomt op internet), maar hoe gaaf is het als je jouw eigen idee tot leven kan brengen en uiteindelijk op je lichaam kunt zetten?
-        Een hart(je). Een hart is nog altijd een enorm populaire tattoo om te zetten. Het eeuwenoude symbool voor de liefde zal zijn kracht en boodschap nooit verliezen. Je kunt het zo groot maken als je wil, door er bijvoorbeeld een naam of een tekst bij te zetten. Daarnaast bestaat er uiteraard ook de mogelijkheid om het subtiel te houden.

Blijf bij jezelf

Bij al deze tips en adviezen geldt: blijf te allen tijde dichtbij jezelf. Luister naar je gevoel. Laat je daarnaast ook goed informeren door bijvoorbeeld familieleden, vrienden of anderen die nauw verbonden zijn met je. Vergeet bovendien de informatie die je tatoeëerder je heeft gegeven niet; houd deze inlichting altijd in je achterhoofd.
Je kent jezelf het beste maar het is nooit verkeerd om je te laten adviseren door andere mensen. Op die manier kun jij de beste beslissing maken en ben je uiteindelijk meer dan tevreden (en misschien ook wel een beetje trots) met de gezette tattoo.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Noel
Aantal keer gelezen: 2211x
Toegevoegd: 07-04-2021 19:10
Gewijzigd: 08-04-2021 09:02

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3420 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!