composiet vlonderplanken

De voordelen van composiet vlonderplanken

composiet vlonderplankenWil je buiten gebruik maken van de composiet vlonderplanken? Dat is een goede keuze. In dit artikel bespreken we de voordelen van composiet vlonderplanken.

Composiet, wat is dat?

Bij composiet gaat het over een product dat bestaat uit een combinatie van houtvezel en thermoplastische kunststof. Een andere naam voor composiet is Wood Plastic Composite (WPC) of Hout Kunststof Composiet (HKC). Het is een mooie middenweg tussen hout en kunststof. Composiet heeft de natuurlijke uitstraling van hout met het gemak en de duurzaamheid van kunststof.

Een vlonder in de tuin

Denk je al een tijdje na over een vlonder in je tuin? Dit kan een mooie aanwinst zijn! Maar kies je dan de houten of composiet vlonderplanken?

 • Composiet heeft een aantal voordelen ten opzichte van hardhout, ze zijn kleurecht en onderhoudsarm.
 • De composiet vlonderplanken splinteren ook niet en je kunt er dus ook met blote voeten op lopen.
 • De buitenlaag bij de composiet vlonderplanken biedt bescherming tegen verkleuring, maar ook tegen vlekken en vuil.

Diverse kleuren composiet vlonderplanken

Een voordeel van de composiet vlonderplanken is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. De kleuren kunnen dus afgestemd worden op de woning en op het straatwerk bijvoorbeeld. Er zijn daarnaast ook maar nauwelijks bevestigingsmaterialen te zien wanneer je met de composiet vlonderplanken aan de slag gaat. Dit heeft te maken met de bevestiging van clips. De terrasdelen zijn onderhoudsvriendelijk. Je kunt het gewoon eenvoudig schoonmaken met een hoge drukspuit. De kleur blijft prima behouden, slechts enige verkleuring is mogelijk. Dit ligt aan de plaats in de zon.

 • Na de eerste zon zullen de composiet vlonderplanken een klein beetje lichter worden (niet opvallend, niet lelijk en niet hinderlijk, slechts een paar procent). Maar vervolgens blijft de kleur van de composiet vlonderplanken behouden.
 • De composiet vlonderplanken zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, waardoor het geheel prima bij je tuin past.

Montage composiet vlonderplanken

Als je een terras wilt maken van composiet vlonderplanken, dan is dat eenvoudig en snel te realiseren. Eigenlijk kan iedereen de composiet vlonderplanken plaatsen. Deze composiet vlonderplanken zijn net zo eenvoudig te verwerken als hout. Ook wanneer het even uit elkaar zou moeten, is dat een fluitje van een cent.

Duurzaamheid composiet vlonderplanken

De kwaliteit van de grondstoffen en de samenstelling van het composiet dragen bij aan de kwaliteit en de duurzaamheid van de planken. Weeg daarom de prijs/kwaliteit van de planken goed tegen elkaar af. Steeds meer mensen willen meer natuurlijke uitstraling in de tuin, die duurzaam is en ecologisch verantwoord is. Een terras met composiet vlonderplanken biedt hierin de oplossing en oogt niet alleen mooi, het biedt ook meer sfeer en is echt de moeite waard!

Composiet vlonderplanken kiezen

De keuze voor de composiet vlonderplanken is een prima keuze. Als je voor de composiet vlonderplanken kiest, dan kies je voor mooi en sfeervol materiaal. Hardhout en natuursteen kennen veel nadelen en composiet vlonderplanken niet. Hoe kies je de composiet vlonderplanken?

 • Bekijk de mogelijkheden met de composiet vlonderplanken.
 • Vergelijk de aanbieders met elkaar. Kijk wat zij aanbieden en wat de mogelijkheden zijn.
 • Let op de kosten.
 • Meet op hoeveel planken je nodig hebt en vraag offertes aan.
 • Vergelijk de voorwaarden, prijzen en mogelijkheden met elkaar.
 • Maak een keuze voor een aanbieder van composiet vlonderplanken.
 • Je kunt de composiet vlonderplanken dan laten leggen of zelf plaatsen (eenvoudig te doen).

Voordelen composiet vlonderplanken

De composiet vlonderplanken kennen een groot aantal voordelen:

 • De composiet vlonderplanken zijn erg sterk.
 • De composiet vlonderplanken zijn erg duurzaam.
 • Veilig en betaalbaar ook voor de kleinere portemonnee.
 • De composiet vlonderplanken zien er uit als echt hout, maar hebben geen bewerking nodig en ze zijn onderhoudsvrij (hardhout moet je goed onderhouden, schilderen, beitsen en oliën).
 • Geniet ieder jaar weer van de composiet vlonderplanken in je tuin, mooi en sfeervol zonder onderhoud! Dus als de composiet vlonderplanken zijn geplaatst is het alleen nog maar ervan genieten.
 • Deze planken zijn geschikt voor terras en balkon, maar ze kunnen ook bij een zwembad of vijver worden gebruikt. Ook leggen mensen tuinpaden aan van composiet.
 • Er zijn eindeloze mogelijkheden met de composiet vlonderplanken. Jij hebt daar zeker goede plannen voor!
 • Je terras kan helemaal naar smaak worden ingedeeld met de composiet vlonderplanken.
 • De composiet vlonderplanken zijn ook veilig, geen splinters en ze worden niet glad.
 • De composiet vlonderplanken zijn ook kindvriendelijk mede doordat ze gewoon op blote voeten hierover geen kunnen lopen en niet uit kunnen glijden of last krijgen van splinters.
 • Composiet is stroef en daardoor veilig. Het kan hier veel regenen en bij hout kan het dan erg glad worden, maar bij composiet heb je daar geen last van.
 • De composiet vlonderplanken zijn milieuvriendelijk. Het ligt een beetje aan het type vlonderplank dat je uit hebt gekozen, maar composiet bestaat voor meer dan 50% uit kunststof. De planken vervormen hierdoor niet en trekken ook niet krom. Je kunt daarom sowieso tien jaar genieten van composiet, ecologisch verantwoord, omdat het recyclebaar is.

Composiet vlonder zwembad

Wanneer je voor de composiet vlonderplanken kiest bij een zwembad, dan kan dat ook een mooie optie zijn. Waarom?

 • Het zorgt voor een nette afwerking.
 • De composiet vlonderplanken kunnen tegen chloor en zoutwater.
 • De composiet vlonderplanken zijn milieuvriendelijk: ecologisch, duurzaam en recyclebaar.
 • Ze lijken op hout, maar hebben de nadelen van hout niet. Alleen maar genieten dus van de composiet vlonderplanken.
 • De composiet vlonderplanken zijn onderhoudsvrij en behouden hun kleur.

Keuze maken voor de composiet vlonderplanken

Je weet nu wat de voordelen zijn van de composiet vlonderplanken en kunt dit realiseren in je eigen tuin. Je hebt zoveel opties, dat het wel van belang is dat je eerst goed kijkt wat je graag zou willen. Welke kleuren spreken je aan? Ga je de composiet vlonderplanken zelf plaatsen of laat je het doen? Hoe dan ook, zorg dat je de prijzen van aanbieders met elkaar vergelijkt.  Geniet straks optimaal van de voordelen van de composiet vlonderplanken. Het is namelijk milieuvriendelijk, ecologisch verantwoord en duurzaam, dat wil jij toch ook in je tuin? Ook de kinderen en dieren kunnen er veilig overheen lopen, het wordt niet glad en er komen geen splinters vanaf!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 7960x
Toegevoegd: 02-09-2015 17:25
Gewijzigd: 26-09-2015 15:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!