Een tip van de sluier, dit zijn de woontrends van 2021

Een tip van de sluier, dit zijn de woontrends van 2021

Een tip van de sluier, dit zijn de woontrends van 2021Nu we in de tweede helft van 2020 zijn beland, mogen we voorzichtig uitkijken naar wat 2021 ons hoopt te brengen. Op het gebied van interieur staat ons in ieder geval een fantastisch jaar met eindeloos veel mogelijkheden te wachten. Wij lichten een tipje van de sluier op en maken je vast een beetje wegwijs in de woontrends van 2021.


De bron van inspiratie

2021 is het jaar waarin jouw eigen ervaringen en kijk op het leven de boventoon voeren in jouw interieur. Een belangrijke interieurtrend voor 2021 is de trend die het beste te omschrijven valt als: Wereldwijs. In een interieur met het thema Wereldwijs komen objecten van over de hele wereld samen om één prachtig geheel te vormen. Dit mogen culturele objecten zijn, maar ook exotische planten en bloemen mogen een plekje krijgen. In het thema Wereldwijs speelt de natuur nog steeds een grote rol. De natuur vormt de basis en is een bron van inspiratie voor prachtige prints, materialen en decoratieve objecten. In het thema Wereldwijs spelen de stijlen en het leven in overzeese gebieden een grote rol, maar mag ook onze eigen stijl en kijk op het leven terugkomen. Zo kunnen objecten en stijlen uit het midden-oosten met al hun frivoliteit, kleurrijkheid en details gecombineerd worden met klassieke, strakke westerse elementen, om zo een geheel te creëren waar je naar blijft kijken. Met Wereldwijs komt het beste van twee werelden samen in één trend.


Het kleurgebruik

In de trend Wereldwijs blijven de warme kleuren en tinten die je in 2020 ook al ziet, nog steeds belangrijk. Okergeel, olijfgroen, goud, brons, koper en warm oranje kunnen dus nog gewoon een jaartje mee. Toch wordt er in 2021 een nieuwe dimensie aan gegeven, want deze kleuren mogen nu gecombineerd worden diepe koele kleuren zoals koningsblauw én donkere volle kleuren zoals zwart, donkerblauw, donkergroen en donkerrood. Hierdoor krijgt jouw interieur opnieuw een hele andere dimensie. Geef je de voorkeur aan rustige, zachte tinten maar wil je wel de trend wereldwijs in jouw interieur toepassen? Dan kan je er ook voor kiezen om objecten en materialen in deze stijl te kopen die een rustigere kleur hebben en het interieur af te maken met een eyecatcher in één van de bovengenoemde kleuren.


Het belang van een goede basis

Wil jij de trend Wereldwijs toepassen in jouw interieur? Dan is een goede basis belangrijk. De basis van elk interieur wordt gevormd door de vloer en de kleur en stijl van de muren en het plafond. Voor modernere woningen is het verven van een muur of het behangen van een muur met een prachtig behang de beste keuze. Kies in elke ruimte één muur die je gebruikt om een statement te maken en houd de rest van de muren rustig, om de ruimte in balans te houden en te voorkomen dat de ruimte kleiner lijkt dan hij werkelijk is. Klassieke, oudere woningen met hoge plafonds en rijke elementen aan het plafond of de muren bieden de meeste mogelijkheden. Zo kan je alles van een prachtige trendkleur voorzien, verschillende trendkleuren combineren en het geheel vervolgens verrijken met een prachtig, gedetailleerd behang dat helemaal past in deze trend. Wil jij één of meerdere muren behangen? De beste soorten behang voor de trend Wereldwijs zijn behangsoorten met oosterse, exotische, kleurrijke prints en buitenlandse invloeden. Zorg dat de kleuren van het behang altijd passen bij de rest van de kleuren in jouw interieur en bekijk vooraf of het soort behang past bij de ruimte die je wilt behangen.


De materialen 

De materialen die gebruikt kunnen worden in een Wereldwijs interieur zijn zeer uiteenlopend en hangen voor een gedeelte af van het door jou gekozen kleurenpalet. Kies jij voor een kleurenpallet met intense hoofdkleuren en rustige accentkleuren? Dan zijn materialen zoals velvet, satijn, glanzend goud/koper en donkergekleurd hout de beste keuze. Kies jij voor een kleurenpallet met rustige hoofdkleuren en intense accenten? Dan kan je kiezen voor linnen, katoen, lichtgekleurd hout en aardewerk. Wees niet bang om te experimenteren met materialen en kleuren, in de trend Wereldwijs zijn alle combinaties mogelijk.


De stijl van de ruimte benadrukken met behulp van goed meubilair

Het meubilair speelt een grote rol in de uitstraling van elke ruimte. Het kan de stijl van het interieur benadrukken en geeft de ruimte vorm. Meubilair dat goed past in de woontrend Wereldwijs heeft een opvallend doch eenvoudig design. De kleuren van het meubilair zijn warm en diep en de materialen waarvan het gemaakt is mogen opvallen. Van een prachtige, luxe velvet sofa in een rijke kleur tot een bijzonder kabinet gemaakt van donkergekleurd, kostbaar hout, in de Wereldwijs trend mag het allemaal met elkaar gecombineerd worden. 


De kracht van decoratie

Jouw prachtige meubilair is pas echt af met bijpassende decoratie. Van prachtige sierkussens tot bijzondere vazen of beelden, de mogelijkheden op het gebied van decoratie zijn eindeloos. Zorg ervoor dat de decoratie items passen bij de kleuren en de overheersende stijl in het interieur en wees niet bang om een statement te maken met een opvallend decoratie item. Vermijd kleine decoratie items, omdat deze de ruimte kleiner laten lijken en plaats niet teveel objecten bij elkaar, omdat dit rommelig oogt. Door te investeren in gordijnen en een vloerkleed in een rustige, bijpassende kleur en eenvoudige stof kan je de ruimte beter bij elkaar laten passen een zorg je voor een balans ten opzichte van de eyecatchers en meer aanwezige objecten.


Sfeer en uitstraling creëren met behulp van passende muurdecoratie

Ook in de trend Wereldwijs is bijpassende muurdecoratie van harte welkom. Een mooie, uitvergrote foto, ingelijst in een bijpassende lijst, een bijzonder muurkunstwerk, een muurschildering, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wil jij jouw interieur elke maand een klein beetje veranderen, zodat het een interessant geheel blijft om naar te kijken? Dan biedt muurdecoratie de meeste mogelijkheden. Investeer in één of meerdere sterke wissellijsten en bestel een aantal prachtige posters die qua kleur en stijl helemaal aansluiten op het interieur, en leef je uit op het wisselen van de muurdecoratie. Dankzij de wissellijst is het wisselen van de inhoud een fluitje van een cent en door te investeren in prachtige foto’s en posters kun je eindeloos combineren en houd je jouw interieur interessant en edgy.


De juiste verlichting

Verlichting kan een interieur maken of breken. Daarom is het belangrijk dat zowel de lampen als de kleur van het licht naadloos aansluiten op de rest van het interieur. Voor de interieurtrend Wereldwijs geldt dat minimalistisch vormgegeven, moderne verlichting vrij gecombineerd mag worden met opvallende lampen in een oosterse stijl. Kies altijd voor warm en helder licht, omdat hierdoor jouw prachtige interieur ook gezellig is als het donker is en alle elementen bovendien goed zichtbaar blijven. Speel altijd met de plaatsen van de verlichting en experimenteer en varieer met spots, accentverlichting en sfeerverlichting. Door even te spelen met de mogelijkheden voorkom je dat de verlichting afbreuk doet aan de stijl van het interieur en haal je alles uit de ruimte.


Overige tips

Wil jij jouw interieur volgens de Wereldwijs interieurtrend vormgeven? Wees dan niet bang om een statement te maken met bijvoorbeeld een stoel of vaas in een afwijkende kleur, doe op bepaalde wijze toch heel goed bij de rest van het interieur past. Verlies je daarnaast niet in kleine decoratie materialen, want daardoor lijkt de ruimte kleiner, kies gerust voor verrassende elementen en wees innovatief. The sky is the limit, dus laat je fantasie de vrije loop.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: JAF95
Aantal keer gelezen: 5163x
Toegevoegd: 10-07-2020 13:40
Gewijzigd: 13-07-2020 09:42

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3646 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!