Het dragen van een vlinderstrik

Het dragen van een vlinderstrik

Het dragen van een vlinderstrikDe vlinderstrik is geheel terug van weggeweest. Steeds meer mannen, en zelfs vrouwen, kiezen voor deze unieke accessoire voor bij de outfit. Het dragen van een vlinderstrik is echt een statement, je ziet het immers niet iedere dag. Nu is het alleen wel zo dat er aardig wat komt kijken bij het dragen van deze soort strik.

De regels en richtlijnen van een vlinderstrik

Net als bij een stropdas zijn er enkele algemene regels en richtlijnen die je zal moeten volgen om het meeste uit jouw outfit te halen. Wij laten je in dit artikel het een en ander zien over de vlinderstrik, op die manier weet je na het lezen precies hoe jij deze bijzondere strik kunt dragen. Want ja er zijn zeker regels omtrent de vlinderstrik, wat zijn de gelegenheden, wanneer draag je welke kleur vlinderstrik. Nogal belangrijk om te weten voordat je jezelf waagt aan het dragen van de o zo beroemde vlinderstrik.

Wat is een vlinderstrik?

Goed, laten we beginnen met het begin. Wat is een vlinderstrik nu eigenlijk? Want ja, je moet toch weten wat iets is, voordat je het draagt.  Een vlinderstrik is een bijzonder type soort das die je op de boord van je overhemd draagt. De naam is natuurlijk te danken aan het feit dat het de vorm heeft van een vlinder. Misschien ken je deze soort das ook wel onder de informele naam ‘strikje’, deze benaming wordt vaak in de mond genomen. Er zijn verschillende soorten vormen en soorten vlinderstrikken te onderscheiden. Op de eerste plaats is er de originele strik. Dit is de vlinderstrik die vrijwel altijd gekozen wordt. Hij valt op, is wat groter van formaat en staat echt super bij een mooi overhemd. Voor de mensen die niet per se houden van al dat opvallende gedoe is het ook mogelijk om te kiezen voor de fijne strik. Deze is iets slanker van formaat en treedt niet zo in de voorgrond. Als laatste is er nog de kinderstrik die voor de kids bedoelt is, dit spreekt natuurlijk voor zich.

Waarbij een vlinderstrik dragen?

Het eerste waar mensen aan denken bij een strik is toch wel een smoking, je kent het wel, het mooie zwarte pak wat men draagt bij chique aangelegenheden. Dit is inderdaad een van de soorten gelegenheden waarbij een vlinderstrik super goed zal staan. Een stropdas in combinatie met een smoking kan natuurlijk niet, een vlinderstrik is dan ook een goede afwisseling. Het is niet zo dat een vlinderstrik alleen maar gedragen kan worden in combinatie met een smoking. Je kunt een vlinderstrik, net als een stropdas, ook gewoon dragen bij een overhemd. Dit is een eenvoudige manier om toch wat meer charme mee te geven aan jouw outfit en om ervoor te zorgen dat het overhemd niet zo saai is.
Als je op zoek gaat naar overhemden om de vlinderstrik mee te dragen heb je erg veel keuze. Door de compactheid van de strik zal je zowel een wide spread hemd als een button down overhemd kunnen dragen. Het maakt dan ook vrijwel niet uit welke soort hemden je het liefste draagt qua grootte van de kraag. Voor mensen die een vlinderstrik voor het gala willen hebben is het natuurlijk wel van belang dat je een speciaal smoking overhemd aan hebt. Hier kan je namelijk de manchetknopen bij dragen.


Het combineren van een vlinderstrik

Het allerbelangrijkste bij het dragen van een vlinderstrik is dat je goed kijkt naar de sfeer van de gelegenheid. Als je naar een gala gaat en dus in een smoking komt zal je moeten gaan voor een zwarte of witte strik, dit past nu eenmaal bij de rest van de outfit. Wil je daarentegen een vlinderstrik dragen bij iemand zijn of haar bruiloft dan heb je iets meer keuze. Hier is het van belang dat de vlinderstrek past bij de rest van het pak. Kies bijvoorbeeld voor een blauw pak met een gekleurde vlinderstrik, dit is een leuke manier om alles als het ware een beetje open te breken. Wanneer je vlinderstrikken op kantoor wilt gaan dragen dan is het verstandig om het subtiel te houden. Kies dan niet voor die hele felle kleuren maar houd het bij de basis. Mocht je nog klanten krijgen die langskomen dan zullen ze tenminste naar jouw verhaal luisteren in plaats van constant kijken naar je vlinderstrik.
Wij raden altijd aan m de kleur van je strik af te stemmen op de rest van je outfit. Wees niet bang om te experimenteren, maar ga verkeerde kleurencombinaties uit de weg. Een groene strik bij een blauw jasje is dus geen geslaagde keuze. Een blauw jasje met een hemelblauw strikje daarentegen weer wel. Door uniek te zijn en door alles in je outfit op elkaar aan te laten sluiten zal je er simpel doch stijlvol bijlopen.

Hoe een vlinderstrik omdoen?

Voor de mensen die al moeite hebben met een stropdas is het mogelijk om te kiezen voor de gebreide strikken, deze zijn namelijk al voor je gestrikt. Hierdoor zal je niet meer aan de haal hoeven gaan met allerlei filmpjes die je uitleggen hoe je een strik om moet doen. Bij deze strikken zal je een haakje vinden die je in de bandlengte kunt verstellen. Je hoeft hem alleen maar om te doen en aan te laten sluiten met de haaksluiting.
Voor de mensen die het wel leuk vinden om zelf aan de slag te gaan met het strikken van de vlinderstrik zijn er genoeg soorten strikken te vinden. Net als bij stropdassen zal de soort knoop die je wilt leggen persoonlijk zijn. Je kunt het beste even kijken op internet om enkele filmpjes in te zien die je stap voor stap laten zien hoe je ze moet strikken. Eenmaal geleerd is nooit meer vergeten!

Ideaal om een bijzondere outfit te creëren

Het dragen van een vlinderstrik is echt een super eenvoudige manier om te zorgen voor een unieke uitstraling. Aangezien je het niet iedere dag ziet zal je zeker wat verwonderde blikken krijgen, de meeste mensen zien alleen stropdassen in combinatie met een pak. Dankzij de ruime mate van keuze uit kleur en de diverse soorten maten van de vlinderstrikken is het voor iedereen mogelijk om een strik te vinden die bij hem of haar past. Kies een leuke kleur, zoek een mooi overhemd en zorg voor een outfit waar je je prettig in voelt. Voortaan wil je nooit meer terug naar de standaard stropdas!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: STRICKIE
Aantal keer gelezen: 1759x
Toegevoegd: 01-04-2019 19:01
Gewijzigd: 03-04-2019 09:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3261 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!