Hoe investeren in vastgoed voor rendement op spaargeld

Hoe investeren in vastgoed voor rendement op spaargeld

Hoe investeren in vastgoed voor rendement op spaargeldCentrale banken zorgen voor een tsunami aan extra geld in omloop. Hierdoor daalt de intrinsieke waarde van de euro met elke euro die extra in omloop wordt gebracht (muntontwaarding is een feit). Op de koop toe zijn de intrestpercentages op klassieke spaarproducten laag. Hieronder wordt bekeken hoe u uw vermogen kunt beschermen én tegelijkertijd geld en rendement kunt verdienen met investeringsvastgoed voor verhuur.

Investeringsvastgoed is een populair alternatief voor een spaarrekening

Er staan momenteel miljarden euro’s op spaarrekeningen geparkeerd. Dit kapitaal slaapt en brengt quasi niets op qua intrestvoet. Brengt u de inflatie in rekening, dan verliest u met een spaarrekening zelfs jaarlijks aan koopkracht. De vraag die dus leeft bij iedereen met spaargeld is de volgende:
“Wat moet ik doen met mijn spaargeld om een beter rendement te halen?”
Tegelijkertijd is niet iedereen tuk op investeringen die veel energie of tijd vergen. Een groot voordeel van een klassiek spaarproduct zoals een spaarrekening is namelijk de passieve aard ervan. Een bijkomende vraag die zich dus stelt, is de volgende:
“Hoe kan ik investeren in alternatieve beleggingen met meer rendement, zoals vastgoed, zonder er zelf veel tijd en energie mee te verliezen?)
Het maakt niet uit welke job u uitoefent… Indien u voltijds werkt en ook een gezin en sociaal leven hebt, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk al tijd te kort voor uw partner, kinderen, vrienden, familie en hobby’s.

Hoe vermogen beschermen tegen inflatie en muntontwaarding?

Sinds de Corona pandemie zit het fenomeen van gratis helikoptergeld in de lift. De geldprinters zitten in de allerhoogste versnelling, helaas zonder dat de euro gekoppeld is aan iets met echte waarde zoals goud. Dus simpel gesteld: Hoe meer extra euro’s er in omloop komen, hoe minder elke euro waard wordt. Een belangrijke vraag voor mensen die zich niet naar de slachtbank willen laten leiden, is dus hoe men een vermogen kan beschermen tegen de ongewenste effecten van deze ongelimiteerde geldcreatie en muntontwaarding? Een van de oplossingen om uw vermogen te beschermen en inflatiebestendig te investeren, is waardevast vastgoed kopen om te verhuren. Tenminste, indien u het verstandig aanpakt met behulp van een defensieve beleggingsstrategie en een focus op waardevastheid met meerwaardepotentieel.

Uitstel wegens tijdsgebrek: Grote fout van beginners

Er zijn denkers en er zijn doeners. Vaak leidt uitstel tot afstel. In de meeste gevallen hebben particulieren met spaargeld wel interesse in vastgoed voor verhuur, maar zijn ze druk bezig met andere zaken zoals hun job, familie, vrienden en hobby’s. Gezien de beperkte vrije tijd die men doorgaans maar ter beschikking heeft, lijkt het vaak een onmogelijke missie om doeltreffend te beginnen met investeren in vastgoed. Maar is geld beleggen in onroerend goed voor verhuur echt zo tijdrovend als het lijkt? Zou u wel investeren in vastgoed indien u hierdoor als huisbaas verplichtingen, stress en kopzorgen zult ervaren? Indien u veel waarde hecht aan vrije tijd, dan is zelf verhuren niet interessant. En het is net daarom dat vastgoedontwikkelaars op de markt komen met kant-en-klare vastgoedbeleggingen die passief kunnen verhuurd worden.

Zelf kopen en verhuren OF laten verhuren

Zelf vastgoed kopen en het zelf verhuren, het valt niet te onderschatten. U strijkt er vanzelfsprekend het maximale verhuurrendement mee op zak maar het komt wel degelijk aan een prijs (een opportuniteitskost). Alles zelf doen, dat kost tijd en energie en het gaat ten koste van uw vrije tijd. Zo gaan er bepaalde zaken stuk, duiken er technische problemen op, enzovoort. Dergelijke herstellings- en onderhoudswerken dienen geregeld te worden. Daarnaast loopt u de kans om op de verkeerde huurder te botsen. Het type huurder dat steeds te laat (of niet) betaalt of gewoon nul komma nul respect heeft voor uw eigendom en deze vernielt. Er is dus steeds een risico met als eindresultaat suboptimale verhuurinkomsten en een lager rendement dan initieel verwacht. Kortom, leest u een bekentenis van iemand die klaagt over zijn/haar vastgoedportefeuille? Omdat het allemaal zoveel tijd en energie opslorpt? Dan is dit in elk geval iemand die alles zelf wenst te doen, zonder stil te staan bij de opportuniteitskost ervan. Om de zware opportuniteitskost van zelf beheren en verhuren te vermijden, is er slechts één oplossing: Een sleutel-op-de-deur vastgoedinvestering met compleet passieve verhuurformule. Eventueel aangevuld met bijkomende ontzorging op financieel vlak via een contractueel vastgelegde verhuurgarantie.


Passief beleggingsvastgoed met aantrekkelijk rendement als oplossing

Beleggen in onroerend goed voor verhuur is tegenwoordig ook mogelijk zonder extra verplichtingen, stress of kopzorgen. Passief investeren in vastgoed biedt het grote voordeel dat u door de bouwheer compleet ontzorgd wordt als investeerder. Met andere woorden, uw vrije tijd blijft uw vrije tijd. Via een professionele verhuurmakelaar/rentmeester kan u alle zorgen van operationele verhuur en beheer uitbesteden. Een professionele speler behartigt uw belangen en leidt alles in goede banen. Duiken er problemen op met huurders, dan is dit niet uw probleem. Dit kan ook interessant zijn om continu in regel te blijven met de meest recente wetgeving en regeltjes. Door al deze zaken uit te besteden, kunt u gewoon verder leven en werken zonder de dupe te zijn van uw vastgoedbelegging. De huurinkomsten worden dan passieve inkomsten, wat uiteraard interessant is indien u sowieso al niet veel tijd over heeft. Passief investeringsvastgoed is de beste investeringsstrategie om vrije tijd te vrijwaren. Het vermijden van stress en kopzorgen in combinatie met de waardevastheid van vastgoed is ontzettend interessant. Bovendien kunt u via bepaalde aanbieders ook financiële kopzorgen vermijden. Dit kan door te opteren voor een passieve vastgoedinvestering die los van de all-in verhuurservice en beheer ook komt met een of andere vorm van verhuurgarantie. Een verhuurgarantie kan in verschillende vormen komen en is in essentie een financiële zekerheid voor de eigenaar/investeerder. In de praktijk kan u vaak rekenen op een bepaalde periode van zekere huurinkomsten en/of verhuurrendement. De partij die garant staat is dan de bouwheer of de overheid. Tot slot nog een kanttekening: De component levenskwaliteit is van primordiaal belang in het kader van beleggen in vastgoed. Vermogen beschermen via onroerend goed en een goed rendement nastreven is uiteraard interessant, maar niet ten koste van alles. Conclusie: Vermogen beschermen door te investeren in vastgoed met een passieve verhuurformule, eventueel aangevuld met een contractueel vastgelegde verhuurgarantie, is een interessante aanpak voor mensen met een druk leven. Ter inspiratie krijgt u hieronder kort een overzicht gepresenteerd van 2 passieve beleggingsformules die interessant kunnen zijn…

2 passieve formules om te investeren in vastgoed

Combinatie privégebruik en verhuur

Een opbrengsteigendom kopen voor verhuur is mogelijk in zowel binnen- als buitenland. Dit kan op passieve wijze via een investeringsformule van gemengd gebruik.
Gemengd gebruik staat voor een combinatie van 2 zaken:

  • Privégebruik voor x aantal weken op jaarbasis (gratis of aan gunstige voorwaarden)
  • Verhuur via professionele verhuurservice gedurende de rest van het jaar (passief zonder zorgen)

In vele gevallen gaat het om recreatievastgoed op een aantrekkelijke locatie waar u zelf x aantal weken per jaar wenst te vertoeven om volledig te ontspannen. Deze manier van beleggen in vastgoed voor gemengd gebruik laat u toe om een gezonde balans na te streven tussen geld en levenskwaliteit. Bovendien zijn er diverse beleggingsformules beschikbaar inclusief bijkomende financiële garanties op het vlak van huurinkomsten en rendement. Dergelijke types passieve vastgoedinvesteringen voor gemengd gebruik (privégebruik + passieve verhuur incl. garanties) worden te koop aangeboden in Frankrijk, Spanje, Griekenland, Samos, Montenegro, Brazilië, Italië, enzovoort.

Permanente verhuur

Investeren in een beleggingspand kan ook met een pure focus op verhuren gebeuren. In dit geval ligt de focus op het rendement uit de verhuur alsook op de potentiële waardegroei in de toekomst. Ook voor dit type belegging in onroerend goed bestaan er aanbieders die met bijkomende garanties en zekerheden op de proppen komen. Met andere woorden, passief beleggen in vastgoed met een pure focus op rendement is ook mogelijk. Dergelijke all-in vastgoedinvesteringen met een focus op rendement en inclusief ontzorgingspakket door de promotor, inclusief verhuurgarantie, zijn verkrijgbaar op talloze locaties zoals België (Vlaanderen, Brussel, Antwerpen, Leuven), Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, de Verenigde Staten, Spanje, Portugal, Samos, Montenegro, Italië, enzovoort.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 2185x
Toegevoegd: 21-04-2021 12:00
Gewijzigd: 22-04-2021 08:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!