Ierland: een prachtig land met volop natuur

Ierland: een prachtig land met volop natuur

Ierland: een prachtig land met volop natuurBen je een liefhebber van de natuur? Dan is Ierland zeker aan te raden! Voor de temperaturen moet je niet naar het westen afreizen, maar het land heeft prachtige cliffen en leuke pubs. In dit artikel lees je de reis die gemaakt is naar dit groene land. Hopelijk raak je ge´nspireerd!

Dag 1: Op weg naar Dublin!


Wij wilden er een echte budgetvakantie van maken en daarvoor moesten wij een hoop opofferen. Zo besloten wij om vanaf airport Weeze te vliegen. Dit vliegveld ligt net over de grens bij Nijmegen. Het is niet aan te raden om met het openbaar vervoer te gaan, want de reistijd bedraagt vanaf Utrecht Centraal dik 2,5 uur. Gelukkig zijn er genoeg opties om goedkoop te parkeren op vliegveld Weeze. Op deze website vind je voldoende mobiliteitsdeals om goedkoop op airport Weeze te parkeren. De reis er naar toe verliep vlekkeloos! Via Nijmegen (de A73) gingen wij bij Heijen (A77) de grens over, waarna we binnen enkele minuten op “flughafen Weeze” aanbelanden.

Het inchecken daarentegen verliep niet bepaald vlot. Tijdens het inchecken heeft mijn vriend een verkeerde naam doorgegeven, waardoor ik niet direct mocht instappen. Ik heb namelijk een doopnaam en mijn vriend vulde mijn roepnaam in. Daardoor moesten wij een flinke tijd bij de servicebalie van Ryanair (servicebalie is misschien een te groot woord) wachten eer dat wij geholpen werden. De baliemedewerkster kneep gelukkig een oogje toe en zo konden wij toch op reis. Wij hebben aardig geluk gehad, want Ryanair vraagt hier normaal gesproken 110 euro voor!

Gelukkig gingen het boarden goed. Het is mooi om te zien hoe Ryanair alles zo ‘basic’ mogelijk houdt. Zo heb je in de economy class geen beeldscherm voor je, maar een afbeelding met de veiligheidsinstructies voor nood. Ondanks dat we een vertraging hadden van driekwartier verliep de reis goed. Na de koffers te hebben gepakt zochten wij de juiste bus voor onze hostel uit. Dat is flink zoeken hoor, want de bussen rijden op Dublin Airport af en aan. Download vooraf de kaart van Dublin in Google Maps en kijk vanaf daar goed welke bus je moet nemen. Gelukkig had mijn vriend contant geld bij zich, want je kan niet met pin betalen.
Aangekomen op Isaacs Hostel hadden wij weinig puf meer over. Dit is een leuke internationale hostel, waar je voor een zacht prijsje kan overnachten. Een groot pluspunt is dat je vroeg in de morgen kan ontbijten (tot 9 uur), maar dan moet je wel echt vroeg je nest uit.

In de nacht besloten wij nog om onze maag te stillen bij de McDonald’s op O’Connell street. Eenmaal aangekomen op O’Connell street met verbazing naar een gigantisch pilaar midden op de straat. Het ‘kunstwerk’ (als je het zo wilt noemen) is maar liefst 120 meter hoog, waarvan bijna niemand eigenlijk weet waarom het daar staat. En dan te bedenken dat “The Spire”, zoals hij wordt genoemd, maar liefst 4 miljoen euro heeft gekost!

 Dag 2: Dublin ontdekken


Tijd om Dublin te ontdekken! Het grote voordeel van Isaacs Hostel is dat je vanaf daar gratis gebruik kan maken van een tour door de stad. Daar hebben wij als gierige Nederlanders dankbaar gebruik van gebruikt (wij hebben wel fooi gegeven hoor!).

De gids leidde ons rond door het centrum van Dublin, met bijvoorbeeld Dublin Castle, de rivier de Liffey en natuurlijk Temple Bar. Wat ons opviel is dat alles naast Engels ook in het Keltisch staat aangegeven. Dit is dan ook hun moedertaal. De Ieren hebben het niet zo met Dublin Castle, omdat Engels bestuur honderden jaren lang in het gebouw zat. De binnenplaats is ontstaan op de plek van het Zwarte Water, wat in het Iers Dubh Linn betekent. Zo is de naam Dublin ontstaan!

Verder zijn wij ook langs de tuin van Dublin gegaan Deze ronde tuin wordt mooi bijgehouden en heeft prachtige contouren. De contouren gelden als navigatiesignalen, zodat helikopters daar kunnen landen.

Vervolgens werd het tijd voor een drankje. Wij besloten om naar de Jameson Distillery te gaan. De brouwerij staat midden in een woonwijk met een grote flat daartegenover (het lijkt mij niet heel verstandig om daar te wonen…). Van binnen ziet de Jameson Distillery er prachtig uit. Het industriële design past goed bij Jameson. De tour is zeker aan te raden, al moet je maar hopen dat je niet wordt overstemd door dronken Duitsers. Wij werden begeleid door een familielid uit de Jameson-kringen. Je krijgt tijdens de tournee een mooi gevisualiseerde overzicht van de geschiedenis van de whisky. Mooi om te zien dat een familiebedrijf onder zware omstandigheden, bijvoorbeeld de drooglegging, overeind bleef.

Langzaamaan werd het tijd om het nachtleven te verkennen. Waar anders doe je dat dan bij de Temple Bar? De Temple Bar is het centrum van het uitgaansleven. Wij hebben gekozen om naar de bekende Temple Bar te gaan. Deze rode Ierse Pub is een enorme gezellige tent, waar je geen enkele local tegenkomt, maar het met de andere toeristen enorm gezellig is. Je merkt dat hier een hoop memorabele avonden zijn beleeft. Wist je bijvoorbeeld dat Dave Browne in het Guinness World Records is gekomen voor het langste gitaarspel? Hij speelde meer dan 114 uur! Ook U2 heeft hier wel eens opgetreden!

Dag 3: De cliffen van Moher


Een paar dagen Ierland is best pittig hoor! Zo konden wij niet lang bijkomen van onze kater, maar pakten wij een bus die helemaal naar de andere kant van Ierland ging. Mijn vriend had moeit om zijn ogen open te houden en deed nog een dutje, maar ik keek mijn ogen uit! Tussen de westkust en Dublin zit een groot landelijk gebied. Naarmate je meer richting het westen rijdt ervaar je hoe mooi Ierland is. Wij hebben The Wild Athlantic Way niet genomen, maar dit schijnt zeker aan te raden te zijn. De westkust is erg ruig met prachtige cliffen. Zo ook de cliffen van Moher. Dit is de grootste trekpleister van Ierland. Duizenden mensen lopen jaarlijks gevaarlijk langs de cliffen, met gevaarlijke situaties als gevolg. De buschauffeur waarschuwde ons op de vele ernstige ongelukken.

Het uitzicht bij deze cliffen is fantastisch, al moet je wel tegen slecht weer kunnen. Het regent hier bijna iedere dag!

Aangekomen op het hotel wachtte ons een anticlimax. Wij hadden via Ryanair geboekt voor 3 dagen, terwijl wij voor het hostel slechts 2 dagen hebben aangevinkt. Oftewel, wij moesten een ander onderkomen vinden. Nadat wij met spullen op straat zijn gezet hebben wij gelukkig snel een ander luxe hotel weten te vinden. In dit luxe hotel kwamen wij bij van een intensieve verblijf in Ierland.

Kortom, Ierland is zeker aan te raden. Met name de Jameson Distellery en de cliffen van Moher zijn een bezoekje waard. Voor een comfortabele reis is het slim om te parkeren vanaf Airport Weeze en je auto te parkeren op vliegveld Weeze. Zo bespaar je een hoop tijd en begin je goed aan je reis naar Ierland! 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: FabianClemens
Aantal keer gelezen: 98x
Toegevoegd: 01-11-2019 14:16
Gewijzigd: 02-11-2019 13:21

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2676 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!