Informatie over Call of Duty

Informatie over Call of Duty

Informatie over Call of DutyOoit interesse gehad in de Call of Duty franchise? In dit artikel praten wij over een paar games uit de franchise en de meesterbreinen achter deze AAA-games.

Geschiedenis van Call of Duty

Grant Collier, Vince Zampella, en Jason West zijn de mensen achter het populaire Infinity Ward. Voor dat hun Infinity Ward hadden opgericht waren hun eerst collega's bij 2015 Inc. Voor EA werken zij aan Medal of Honor: Allied Assault, een game die heel succesvol was in die tijd. Na dit grote succes weten dat ze rijk kunnen worden met videogames en vertrekken bij de lancering van Medal of Honor om in 2002 hun eigen bedrijf te starten genaamd Infinity Ward. Collier, Zampella en West nemen het complete team waarmee ze hadden gewerkt om Medal of Honor: Allied Assault te maken in hun bedrijf op. Dit team bestaat uit 22 man en had vanaf dat moment één doel: het maken van de eerste game van Infinity Ward: Call of Duty. De belangrijkste sponsor is Activison die tot heden nog steeds betrokken is met de Call of Duty games.

Call of Duty (2003)

Infinity Ward brengt in 2003 hun eerste game uit: Call of Duty. Net zoals Allied Assault is Call of Duty een game die zich afspeelt in de Tweede Wereld Oorlog en vecht je aan de kant van de geallieerde. De campaign van Call of Duty bestaan niet uit één verhaallijn, maar uit drie. In het kort: je ben een Amerikaanse soldaat die achter de linies wordt gegooid van de vijand, maak je als een Britse soldaat alle antiluchtsystemen defect en vecht je als een Russische soldaat mee in de slag om Stalingrad. Vanaf de lancering van Call of Duty is het duidelijk dat Call of Duty een franchise moet worden. Sinds het begin is het wel duidelijk dat de Call of Duty games elk jaar door een andere gamestudio ontwikkeld gaat worden. Voor Call of Duty 2 zijn Aspyr en Konami aan de beurt die de game lanceren op 25 oktober 2005.
Call of Duty: Modern Warfare
Na een paar spellen te maken over de Tweede Wereldoorlog gaat Infinity Ward een compleet andere kant op en focust zich op oorlog in de toekomst. Met een team dat bestaat uit 100 man werkt Infinity Ward zelf twee jaar lang aan die nieuwe Call of Duty 4: Modern Warfare. De game kwam in 2007 uit en speelde zich af in 2011. In dit jaar heeft een rebellenleider de president van een land wat geen naam heeft vermoord en in Rusland vormt zich een burgeroorlog. Redenen genoeg voor de Amerikanen en de Britten om zich te mengen in deze gebeurtenissen. In deze games speel je missies in verschillende landen zoals bijvoorbeeld: Engeland, Azerbeidzjan, Rusland en het Midden-Oosten. De game is gelijk super populair en heeft wel niet 7 miljoen kopieën verkocht.


Call of Duty: Modern Warfare 2

In 2009 kwam er een vervolg op Call of Duty: Modern Warfare. Dit spel speelt zich af vijf jaar na het eerste spel en inmiddels hebben de ultranationalisten de burgeroorlog gewonnen in Rusland. Hun overleden leider, Imran Zakhaev, wordt geprezen en verheerlijkt als held, alleen een klein dingetje: hij was een terrorist. Ook deze game is gemaakt door Infinity Ward en draait op een grafische engine die het spel nog realistischer eruit laat zien. Niet iedereen bij Infinity Ward is blij met het resultaat waarin de franchise zich vervormd heeft. Ze waren namelijk ooit begonnen met de Tweede Wereldoorlog en zijn nu ver in de toekomst. Ook beginnen grote fans af te haken, ook al is dat niet te zien met de verkoopcijfers het is tenslotte nog steeds miljoenen keer verkocht. Voor het derde deel van de Modern Warfare-serie werken drie gamestudios aan het spel. Dit komt door rechtzaken die er tussen Infinity Ward en Activision plaats vinden. Door deze rechtszaken vertrekken mensen bij Infinity Ward. Om de deadline wel te halen vraagt Infinity Ward om de hulp van gamedevelop bedrijven Sledgehammer Games en Raven Software. Ondank deze problemen wordt het spel een groot succes. Binnen 24 uur worden er zo 6,5 miljoen kopieën van het spel verkocht.

Call of Duty: Ghosts

Na de release van Call of Duty: ghosts stopt Infinity Ward met de Modern Warfare-serie. Het spel is in een tijdperk waar het complete Midden-Oosten verwoest is door nucleaire bommen en waarin alle Zuid-amerikaanse landen samen werken en de ‘The Federation’ oprichten. Ze proberen zo om de economische crisis die zich afspeelt in de wereld te controleren. Al heel snel groeit ‘The Federation’ uit tot een groot macht en verklaart de oorlog aan andere landen zoals Mexico en de Caraïben. De speciale eenheid ‘Ghosts’ krijgen de taak om deze bedreiging te stoppen. De Ghosts is een speciale eenheid in het Amerikaanse leger dat speciaal getraind is om operaties in vijandig gebied uit te voeren. Dit spel speelt zich af in Zuid-Amerika en ook in de ruimte! Een super coole missie, die erg geliefd is bij de fans.

Task Force 141

Task Force 141 is een Multi-nationale speciale eenheid en een antiterrorisme legereenheid opgericht door Captain Price aan het einde can Call of Duty: Modern Warfare (2019). Na Roman Barkov's dood was er een leeg stukje achtergelaten in de militaire wereld. Task Force 141 war gecreëerd als een resultaat. De leider van Task Force 141, Captain Price koos zijn eigen teamleden die hem zouden assisteren in het einde maken aan losse eindes. Simon ‘Ghost’ Riley is één van de meest iconische karakters in gamen ooit. De man die nog nooit zijn gezicht laat zien heeft een hele diepe en super trieste achtergrond. John ‘Soap’ Mactavish is het hoofd karakter van Call of Duty 4 en is het nieuwste lid van Task Force 141, niet veel is bekend over hem. Kyle ‘Gaz’ Garrick maakte zijn eerste debut in de serie in Call of Duty 4 waar hij Soap wat basistraining geeft. Captain John Price is het iconische character van de Call of Duty franchise, je ziet hem bijna overal wel als je Call of Duty opzoekt en is in de orginele Modern Warfare de enige man over van Task Force 141. De meest bekende missie waarin Captain Price zit is de missie ‘All Ghillied Up’ van Call of Duty 4: Modern Warfare waarin jij als Captain Price speelt om Imran Zakhaev te vermoorden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AliOrhan2503
Aantal keer gelezen: 329x
Toegevoegd: 16-11-2022 14:21
Gewijzigd: 18-11-2022 11:10

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3407 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!