Innovatieve zakelijke cadeau-ideeën

Innovatieve zakelijke cadeau-ideeën

Innovatieve zakelijke cadeau-ideeënOp zoek naar de leukste relatiegeschenken? In dit blog bespreken wij de verschillende mogelijkheden! Wacht niet langer en lees het artikel.


Wanneer u op zoek bent naar relatiegeschenkideeën is het heel belangrijk dat u zich niet beperkt tot het zoeken naar de goedkoopste artikelen. Relatiegeschenken zijn geschenken die worden gegeven om uw waardering te uiten aan trouwe bestaande klanten en om de naamsbekendheid bij potentiële nieuwe klanten te vergroten. Hierdoor vergroot je niet alleen je eigen bekendheid, maar creëer je ook een naam bij bedrijven waar je later eventueel zaken mee wilt gaan doen.


Vergeet niet dat het soort relatiegeschenk dat u kiest veel zegt over uw bedrijf. Een goedkoop geschenk van lage kwaliteit zal een negatieve indruk achterlaten bij de ontvanger en kan er zelfs toe leiden dat zij geen zaken meer willen doen. Aan de andere kant zal een zorgvuldig gekozen, kwalitatief hoogwaardig cadeau de ontvanger dwingen om zaken met u te willen blijven doen.
Nu er zoveel op het spel staat, is het echt belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste artikelen kiest. Zakelijke geschenken moeten bepaalde kwaliteiten hebben die u helpen uw doelstellingen te bereiken, namelijk het opbouwen van merkentrouw en het verbeteren van het terughalen van klanten.


Plaats uzelf in de plaats van de ontvanger. Wat zou uw reactie zijn als u een geschenk zou krijgen dat nuttig is in plaats van dat u een geschenk krijgt waar u niets mee kunt doen? Zou u zeggen: "Het is de gedachte die telt" of zou u teleurgesteld zijn?

Houd bij het brainstormen over relatiegeschenken deze paar regels in gedachten:

Geef een relatiegeschenk dat nuttig is
Ik weet dat dit vaak makkelijker gezegd is dan gedaan. Verschillende mensen vinden verschillende dingen nuttig en het is onmogelijk om slechts één item te vinden waar iedereen gebruik van zal maken.
Hoe u dit probleem aanpakt, hangt grotendeels af van uw budget. Als u met een krap budget werkt, moet u overwegen om dingen te schenken zoals pennen, koffiemokken of fotolijsten, waar bijna iedereen gebruik van kan maken. Aan de andere kant, als u een flexibeler budget heeft, is het een uitstekende gelegenheid om de individuele geschenken van uw speciale klant te schenken, afhankelijk van hun favoriete bezigheden. Golfbenodigdheden worden zeker gewaardeerd door golfliefhebbers, terwijl iemand die van hengelsport houdt graag een mooie hengel of een selectie van visaccessoires zou willen hebben. Het graveren van uw bedrijfsnaam, logo en slogan op de geschenken zorgt ervoor dat uw doel ook wordt bereikt.

Zakelijke geschenkideeën die duurzaam zijn

Duurzaamheid is een belangrijke overweging bij het kiezen van relatiegeschenken. Het belangrijkste doel van het weggeven van deze promotionele artikelen is om uw bedrijf in de voorhoede van de ontvanger te houden.
Hoe kunt u dit doel bereiken, is uw geschenk een artikel dat in een paar dagen tijd in verval raakt of uit elkaar valt? Als u op zoek bent naar een relatiegeschenk, bedenk dan hoe het onderscheidend vermogen van uw bedrijf zal vertegenwoordigen en tegelijkertijd een langdurige herinnering zal zijn aan het product of de dienst die u aanbiedt.

Creatief zijn bij het kiezen van relatiegeschenken

Ik kan dit niet genoeg benadrukken! Creatief zijn is een belangrijke factor bij het kiezen van relatiegeschenken. Wanneer u hetzelfde artikel als ieder ander cadeau doet, is de kans groot dat uw cadeau uiteindelijk gewoon in de menigte verdwijnt. Om herinnerd te worden moet u onderscheidend zijn.
Nu, onderscheidend zijn betekent niet dat u uitgaat en de duurste geschenken koopt die u kunt vinden. In plaats daarvan betekent het dat u creatief genoeg bent om zelfs een goedkoop geschenk te maken dat boven de menigte uitsteekt en opvalt. Koffiemokken kunnen bijvoorbeeld lijken op een gewoon voorwerp dat niet echt de aandacht trekt. Dat kan zo zijn, maar wat gebeurt er als u de mok aanpast met pakkende ontwerpen of spreuken? De juiste aanraking kan het meest gewone object verheffen tot een buitengewoon object dat iedereen aanspreekt.

Volg geen trends, maak ze zelf!

Ik weet dat het makkelijk is om u te laten verleiden door trends. Als er een nieuwe film uitkomt en een grote hit is, wordt de markt ineens overspoeld met goederen die met de film te maken hebben. In de hoop om te profiteren van de trend, beginnen verschillende bedrijven ook met het weggeven van promotionele artikelen met betrekking tot deze films. Dit lijkt op dat moment misschien een slim idee, maar wat gebeurt er als de rage uitbarst? Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze cadeaus in de prullenbak belanden en zult u snel vergeten worden. Wees niet kortzichtig bij het bedenken van relatiegeschenken. Denk vooruit en koop een nuttig, duurzaam item dat u vervolgens kunt markeren met uw bedrijfslogo.

 

Vermijd het geven van persoonlijke cadeaus
Parfums, make-up, sieraden zijn allemaal geweldige keuzes als u op zoek bent naar geschenken voor familie en vrienden, maar niet in zakelijke kringen. Zakelijke geschenken moeten professioneel, smaakvol en neutraal zijn zonder ook maar de geringste kans om iemand te beledigen of u zou een klant of een medewerker kunnen verliezen.

Plannen voor de toekomst

Wacht niet tot de laatste minuut om uw relatiegeschenken uit te zoeken. Als u tijd tekort komt, is de kans groter dat u gewoon 'genoegen' neemt met een product. Dit kan ertoe leiden dat het artikel niet het meest geschikte is voor uw bedrijf of het kan u veel meer kosten dan u van plan was te betalen.
Als u vroeg begint, heeft u genoeg tijd om na te denken over wat u wilt geven en om uw mogelijkheden te verkennen wat betreft de prijs en de presentatie. Door ruim van tevoren te plannen heeft u de tijd om alle richtlijnen voor het geven van relatiegeschenken te volgen, zodat uw geschenk door iedereen zeer op prijs wordt gesteld.


De beste relatiegeschenken zijn relatiegeschenken waar op voorhand over nagedacht is. Het is dan ook van belang om niet direct het eerste beste relatiegeschenk dat u tegenkomt te gebruiken voor al uw relaties. U kunt onderscheid maken in verschillende gradaties van bedrijven waar u veel mee samenwerkt, of bedrijven waar u slechts enkele keren per jaar mee samenwerkt. Welk relatiegeschenk u ook wilt geven, zorg ervoor dat deze aansluit bij de ontvanger. Hierdoor zullen ze het nog meer waarderen en zal het relatiegeschenk niet in de kast belanden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jerre-on
Aantal keer gelezen: 1733x
Toegevoegd: 28-01-2020 10:10
Gewijzigd: 30-01-2020 11:55

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!