Muurverf op buitenmuur

Muurverf kopen, duur of goedkoop?

Muurverf op buitenmuurAls je muurverf nodig hebt, dan heb je de keuze uit veel kleuren, uit verschillende kwaliteit en uiteraard uit diverse prijzen. Kies je de dure muurverf of een goedkopere variant? Er zijn volop mogelijkheden, maar wij informeren je middels dit artikel over dure of goedkope muurverf kopen. Waar jij uiteindelijk voor gaat, die keuze maak je zelf.

Muurverf

Ben je er aan toe dat je de wanden en de muren moet gaan behandelen met muurverf dan is het verstandig dat je hier van te voren jezelf goed over laat informeren. Je komt er pas achter als je in een bouwmarkt of speciaalzaak voor verven komt hoeveel verschillende soorten muurverf er zijn. Er worden in een speciaalzaak of bouwmarkt zoveel verschillende termen gebruikt dat je niet meer weet waar je aan moet beginnen en hoe je een goede keuze moet maken.

Muurverf stoffen

Je kunt het beste als je muurverf wil gaan kopen letten op wat voor stoffen er is de muurverf zitten. Je moet dan zeker letten op de dekkracht en de bindmiddelen. Als je kiest voor een muurverf waar de dekkracht en de bindmiddelen goed zijn dan weet je bijna zeker dat je een muurverf hebt die van goede kwaliteit is. Bij het kopen van muurverf is het meestal niet verstandig om op de prijs te gaan bezuinigen. Wanneer je jezelf laat informeren in een verfzaak of bouwmarkt dan zul je al snel overgaan tot het kopen van een A-merk. Ook als je voor een bepaalde kleur gaat moet je dit goed overwegen, je moet goed nadenken wat voor kleur je zult kiezen, je moet er per slot van rekening weer lang tegen aan kijken.

Aanschaf muurverf

Waar je ook op moet letten als je muurverf wil gaan kopen is op het rendement, je moet weten hoeveel muurverf je per vierkante meter nodig hebt. Hoeveel muurverf je nodig hebt kan afhangen waar je de muurverf op wil smeren, het kan erg afhangen van de ondergrond en natuurlijk de kwaliteit. Als je muurverf van een goede kwaliteit hebt gekocht (dit is dan meestal dure muurverf) dan kun je er op rekenen dat je hier ongeveer 7 vierkante meter mee kunt verven.

Dure muurverf

Koop je dure muurverf dan is de kans groot dat je maar één keer hoeft te verven om 'alles er onder te krijgen', met een goedkopere muurverf zul je meestal een paar keer moeten verven. Wanneer je hebt gekozen voor goedkope muurverf loop je wel de kans dat je wel drie keer over dezelfde oppervlakte heen moet om het mooi strak te krijgen. Bij de meeste soorten muurverf van een goede kwaliteit ben je meestal in een keer klaar. Je hebt bij de goedkope muurverf meer nodig en het kost je meer tijd. Ook tijd is geld, dus tel uit waar jij het beste gebruik van kunt maken.

Keuze muurverf

Welke keuze je maakt met het uitzoeken van muurverf goedkope verf of muurverf van een A-kwaliteit kan van verschillende factoren afhangen. De keuze die je maakt kan afhangen van, hoe lang wil je plezier hebben van het werk dat je hebt gehad met het schilderen van een muur of plafond. Een andere factor die ook belangrijk is in de keuze die je moet maken met het kiezen van muurverf is hoeveel geld je er aan wil of kan besteden. Wil je een plafond of een wand gaan schilderen met muurverf en het is maar voor tijdelijk dan kun je een goedkope soort muurverf kopen.

Duurdere muurverf of goedkopere?

In de meeste gevallen kun je wel stellen dat de duurdere professionele muurverf beter is dan de goedkopere, die je eventueel bij een bouwmarkt koopt. Koop je duurdere muurverf dan zal de dekkingsduur en de levensduur van deze soort beter zijn. Als het zo is dat je een hele tijd van het schilderen af wil zijn dan zal de keuze niet zo moeilijk zijn. Het zal zo zijn als je een goedkope soort muurverf gaat gebruiken dat je ongeveer een jaar of drie niet hoeft te schilderen, koop je muurverf van een goede kwaliteit dan ben je een jaar of vijf à zes van het schilderen af en je krijgt een prachtig en strak resultaat.

Muurverf binnen of buiten?

Is het zo dat je muurverf nodig hebt om buiten te schilderen dan moet je er voor zorgen dat je de allerbeste verf hebt gekocht. Koop je muurverf van de allerbeste kwaliteit dan ben je zeker van een goede dekking en het eindresultaat zal een stuk beter en fraaier zijn. Als je muurverf gaat kopen dan moet je er op letten dat de meerwaarde te vinden is in de duurzaamheid, let er goed op hoe de muurverf samengesteld is.

 

Grote bedrijven die kwaliteitsverf leveren zijn altijd bezig met het onderzoeken van muurverf, dit kost geld, maar je krijgt in dat geval ook meestal een topproduct. Met een duurder merk muurverf kun je meestal ook veel efficiënter werken, het komt voor dat je met een gewoon huismerk maar 5 vierkante meter kunt verven en met een duurder merk meer dan 10 vierkante meter. Wel zal het altijd zo blijven dat je moet weten dat de voorbereiding van alle schilderwerken het belangrijkste is. Is de voorbereiding van het schilderwerk niet goed dan maakt het niets uit of je dure of goedkope muurverf gebruikt het resultaat zal dan nooit zijn zoals het moet.

Tips muurverf kopen

Als je muurverf nodig hebt, is het belangrijk om op een aantal punten te letten:

  • Je hebt een ruime keuze uit soorten muurverf, namelijk de veegvaste muurverf, de gewone latex, de vinyllatex, de acryllatex, de speciale muurverf en de decoratieve muurverf. Zorg daarom dat je je doel duidelijk voor ogen hebt zodat je weet welke muurverf je het beste kunt gebruiken. Laat je adviseren als je hier zelf geen kaas van hebt gegeten.
  • Ken de ondergrond. Personeel dat je wil adviseren zal hiernaar vragen. Vervolgens dien je de ondergrond goed voor te bereiden waardoor het eindresultaat goed wordt.
  • Let ook op het rendement van de muurverf. Dit hangt af van de zuiging van de ondergrond, maar ook van de manier van verwerken en de kwaliteit van de verf.
  • Let op de kwaliteit en op het merk.
  • Bekijk goed waar je de muurverf gaat kopen.
  • Informeer naar de verschillende soorten en merken, hierdoor weet je wat er nodig is en kun je de nodige voorbereidingen treffen en de juiste muurverf kiezen.
  • Je kunt als je op je budget moet letten, ook naar de prijzen kijken. Let er dan goed op dat je in de aanbieding goede muurverf koopt, waardoor je een goed product koopt en toch goedkoper uit bent.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 4545x
Toegevoegd: 30-11-2015 07:01
Gewijzigd: 02-12-2015 19:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3651 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!