vuurtoren in Texel

Naar Texel leuke tips

vuurtoren in TexelWil je gezellig naar Texel? Dan kun je in dit artikel veel leuke tips vinden om te genieten op het Waddeneiland Texel. Ga er daarom snel op uit samen en lees alle tips door, zodat jij van een heerlijk weekendje, midweek, weekje of langer van Texel kunt genieten! Voor volwassenen, kinderen en honden een heerlijke vakantie!

Tips om naar Texel te gaan

Het is fijn om er even tussenuit te gaan, een bezoekje aan het Waddeneiland Texel misschien? Je kunt er erg veel doen en daarom geven we je graag een paar leuke tips van dingen die je daar kunt doen:

 • Lekker uitwaaien op het strand, dat is een van de redenen dat veel mensen naar Texel gaan. Richting paal 9, paal 12 en paal 33 kun je bijvoorbeeld heerlijk op het strand wandelen en schelpen zoeken. Loop lekker over het strand, geniet van de zon, een lekker windje en koel even af in een van de strandtenten om een hapje te eten en/of drinken.
 • Texel heeft een eigen bierbrouwerij en daar kun je echt Texels bier proeven.
 • De kaasboerderij Wezenspyk is voor kinderen erg leuk om eens mee te maken. Je ziet hoe de kaas wordt gemaakt en je kunt uiteraard ook kaas proeven.
 • Het Juttersmuseum is voor jong en oud de moeite waard. Je kunt hier bijvoorbeeld zelf mee gaan jutten of je gaat eens bekijken wat er allemaal is gevonden op het strand. Wat is er de laatste jaren allemaal aangespoeld? Je komt hier de gekste dingen tegen. Avontuurlijk en spannend zeker ook voor de jonge onderzoekers, hun fantasie zal overuren maken.
 • De vuurtoren is zeer fraai op Texel. Je hebt vanuit deze toren een prachtig uitzicht. Op bepaalde tijden kun je bij de vuurtoren naar binnen en vervolgens bekijken hoe mooi het uitzicht is, een unieke belevenis! Ook bij slecht weer een aanrader, de hoge golven, de woeste zee!
 • Ben je dol op fietsen? Dan kun je de Jan Wolkers fietsroute kiezen. Dit is een van de bekendste Texelaars en een zeer bekende Nederlandse schrijver, die dol was op Texel. Het is een route van 27 km en dan kom je langs de mooiste plekjes van Texel en dat is echt de moeite waard om eens mee te maken.  

Praktische tips Texel

Als je Texel een bezoek gaat brengen, ga dan vanaf Den Helder met de ferry naar Texel.

 • Zorg dat je de boottijden kent.
 • Zorg dat je op tijd bij de boot bent.
 • Neem handbagage mee, zodat je op de boot bijvoorbeeld foto’s kunt maken.
 • Zorg dat je contant geld bij je hebt, om bijvoorbeeld de boot te betalen of om wat te drinken of te eten (op de boot of na de bootreis).
 • Zorg dat je stevige en comfortabele wandelschoenen aantrekt, zodat je mooie strandwandelingen kunt maken. Wandelen op het strand, vooral bij los zand, is zwaar. Houd daar rekening mee als er kleine kinderen mee gaan.
 • Een routekaart is gemakkelijk. Met een plattegrond kun je namelijk de weg goed vinden en kun je je van de ene naar de andere plaats verplaatsen en onderweg genieten van alles wat er te zien is, zonder je zorgen te hoeven maken over hoe je terug of verder moet.
 • Texel is een mooi gebied, kleed je er ook op. Soms heb je warme kleding nodig, regenkleding en dan ineens staat de zon er en is het warmer. Bereid je daarom qua kleding goed voor en zorg dat je voor alle weersomstandigheden kleding bij je hebt. Het weer kan snel veranderen. Toch kan er op Texel altijd worden genoten, mooi weer is natuurlijk erg prettig, maar storm aan zee heeft ook zo haar charme.
 • Ga je kamperen op Texel, ga je in een huisje of toch in een hotel? Op Texel kan heb je de keuze. Maar bereid je hier wel goed op voor, zodat je weet welke spullen je allemaal mee moet nemen. In een hotel heb je veel minder nodig dan wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen. Kamperen of in een vakantiewoning vakantie vieren op Texel is echter ook wel erg leuk, zeker als er kinderen meegaan.  
 • Zorg dat je de ID bewijzen klaar hebt liggen en ga samen genieten van een mooie vakantie in Texel.

Leuke uitjes Texel

Er is op Texel voor jong en oud erg veel te beleven. Wat zou jij er allemaal willen doen? Lees de tips door en je gaat genieten:

 • Sommeltjes zoeken op Texel bij het Sommeltjespad in het bos. Kinderen kunnen hier sommeltjes zoeken en dat zijn kleine kaboutertjes uit Texel. Grotere kinderen kunnen de aanwijzingen hier zoeken. Deze activiteit is voor allemaal een leuke uitdaging!
 • Een interessante kinderwandeling spelend in de natuur, wat kinderen niet willen missen! Kinderen kunnen de duinen bij Ecomare ontdekken, maar ook planten en dieren ontdekken en kijken hoe deze leven.
 • Met de boswachter op stap in Texel is ook de moeite waard. Er worden vaak excursies gegeven en dan kun je lekker uitwaaien op het wad en in de duinen wandelen en op het strand rondkijken, wandelen en wat drinken. Je kunt ook mee naar de meeuwenkolonie, durf je dat? De boswachter vertelt vol passie zijn verhaal, erg leuk en interessant.
 • Het Piratenschip is voor veel kinderen zeker de moeite waard. Dit vind je in Oudeschild in de jachthaven, daar ligt een 32 meter lang schip met touwen en netten. Ook vind je hier een uitkijktoren en daar kunnen de kinderen eindeloos klimmen en lekker klauteren. Ze vinden het vaak erg leuk en kunnen zich hier uren vermaken.
 • Zwemmen kan op Texel bij het subtropisch zwemparadijs met een hele mooie glijbaan. Je hebt ook een openluchtzwembad met drie supersnelle glijbanen naast elkaar en ook daar kunnen de kinderen zich heel goed vermaken, het hele jaar door!
 • Een bezoekje en een tocht maken met de garnalenkotter. Voor groot en klein erg leuk! Je kunt dan mee om garnalen te vangen, maar ook om naar de zeehonden te kijken. Een unieke beleving die je vast en zeker niet wil missen!
 • Er zijn veel speeltuinen waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Een voorbeeld is het speelparadijs in De Cocksdorp en daar kunnen de kinderen gratis naar toe en spelen tot ze moe zijn.
 • Wandelen en fietsen doen veel mensen volop in Texel. Ook voor kinderen zijn er speciale routes, zodat ze veel kunnen zien en ontdekken. Altijd leuk en dit kan vanuit elke plek waar je vakantie gaat vieren op Texel.
 • Lammetjes knuffelen is iets wat je niet mag missen als je naar Texel gaat! Je zou naar de schapenboerderij op Texel kunnen gaan op de Hoge Berg. Daar kun je vanaf eind maart tot aan september op kraamvisite gaan bij de lammetjes. Je mag ze knuffelen en aaien! Aan te raden voor jong en oud.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 2959x
Toegevoegd: 10-05-2016 07:06
Gewijzigd: 02-06-2016 01:07

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!