Parkeren schiphol

Parkeren schiphol : De 3 verschillende opties

Parkeren schiphol Op vakantie gaan kan heel leuk en ook heel vermoeiend zijn. Vooral de dagen voordat je vertrekt. Je moet je koffers inpakken en ervoor zorgen dat je huis of appartement veilig zal zijn nadat je vertrokken bent. dan moet je nog al je bagage naar het vliegveld brengen en de beste manier om dat te doen, is om je auto te gebruiken.


Maar dat betekent dat je je auto bij het vliegveld moet achterlaten. Gelukkig zijn er een aantal manieren hoe je je auto kunt parkeren. Allemaal hebben ze hun voor- en nadelen. Laten we ze allemaal even doornemen.

Shuttle Parking

Shuttle Parking wordt gezien als de meest traditionele vorm van parkeren. Ook is het de goedkoopste manier van parkeren bij Schiphol. Er zijn een aantal parkeerplaatsen in de buurt van Schiphol die deze service aanbieden.
Allereerst moet je een parkeergarage uitkiezen en een reservering maken. Men moet van tevoren weten dat je gebruik wilt maken van de service. Op de dag van vertrek rij je naar de desbetreffende parkeerplaats en parkeert je auto daar. Dan moet je je bij de receptie aanmelden om alle gegevens, die je tijdens het maken van de afspraak gemaakt hebt, weer even door te nemen.
Wanneer dat geregeld is, wordt je geholpen met het uitladen van je koffers en wordt je met een Shuttle Bus naar de luchthaven gebracht. De bus is meestal gratis, maar dat hangt natuurlijk van de parking af.
Bij aankomst moet je weer contact opnemen met de parkeergarage. Zij komen je weer ophalen en brengen je, samen met je bagage, terug naar hun parkeerplaats waar je auto staat. Ook dit is gratis.

De voordelen van Shuttle Parking:

 • Het is goedkoop.
 • Het is veilig, want er wordt op je auto gelet.
 • Sommige parkings hebben extra services, bijvoorbeeld ze kunnen je auto een wasbeurt geven.
 • Dankzij de bus, hoef je je bagage niet naar de luchthaven te sjouwen.
 • Je mag je autosleutels bij je houden.
 • Je weet precies waar je je auto geparkeerd hebt.

De nadelen van Shuttle Parking:

 • Dankzij de Shuttle transfer duurt het ietsje langer voordat je de luchthaven bereikt hebt.
 • Wanneer je terug bent van je reis, kun je niet meteen naar huis rijden.

Er zijn dus vele voordelen verbonden aan Shuttle parking. Er zijn nog andere manieren van parkeren bij Schiphol die meer op gemak gebaseerd zijn.


Valet Parking

Dit is ook een bekende service en vele garages rondom Schiphol bieden deze service aan. Hier moet je ook eerst een reservering maken. Men moet weten op welk dag je op reis gaat, zodat ze helemaal gereed zijn.
Dit keer rij je niet naar een parkeerplaats, maar gewoon naar het vertrekhal. Je zult zien dat een parkeermedewerker op je zal wachten. Hij zal eerst de auto bekijken en nagaan wat voor schade het heeft om eventuele misverstanden te vermijden. Je laadt al je bagage uit, overhandigt je sleutel dan aan de chauffeur en loopt dan naar binnen om te wachten op je vlucht. De chauffeur zal dan de auto naar het parkeerterrein rijden en je auto daar parkeren.
Wanneer je terug bent van je reis, moet je de parkeergarage opbellen en melden dat je terug bent. Doe dit liever voordat je je bagage opgehaald hebt zodat er tijd is om je auto naar de luchthaven te rijden en je niet te lang hoeft te wachten. Bij sommige garages weten ze wanneer je aankomt en staan ze al voorin wanneer je naar huis wilt. Nadat de chauffeur je auto naar de afgesproken plek heeft gebracht, plaats je je koffers in je auto en kun je lekker naar huis rijden.

De voordelen van Valet Parking:

 • Je kunt direct naar het vertrekhal rijden en dus tijd winnen.
 • Er hoeft geen gebruik gemaakt te worden van een Shuttle Bus. Je blijft gewoon in je eigen auto.
 • Je hoeft geen lange afstanden met je bagage af te leggen.
 • Sommige parkeergarages bieden extra service aan, waaronder het wassen van je auto.
 • Natuurlijk is het ook een voordeel dat er op je auto gelet zal worden.

De nadelen van Valet Parking:

 • Het is best duur.
 • Je ziet niet waar je auto geparkeerd wordt.
 • Je moet je autosleutel achterlaten, maar dat hoeft niet voor alle garages te gelden.

Hier laat je dus het parkeren aan iemand anders over en concentreer je alleen op je reis. Er is nog een parkeer mogelijkheid die je helemaal zonder stress of zorgen aan je reis laat beginnen.

Sleep, Park, en Fly

Hier begin je helemaal gerust met je reis. Je krijgt zelfs de kans om in een hotel te verblijven voordat je aan je reis begint. Je vakantie begint dus een dagje eerder met de Sleep, Park en Fly arrangement.

Er zijn een aantal hotels in de buurt van Schiphol die deze arrangement aanbieden. Het eerste wat je moet doen, is het hotel van tevoren opbellen om een kamer te boeken. Een dag voordat je op reis gaat, rij je dan naar het hotel en parkeer je je auto op hun parkeerplaats. Vervolgens ga je in het hotel, maak je gebruik van alle faciliteiten die er aangeboden worden en ga je dan lekker slapen zodat je fris aan je reis kan beginnen.
De volgende dag wordt je, na het ontbijten, naar Schiphol gebracht door de Shuttle service van het hotel. Dit kan ongeveer 15 minuten duren. De Shuttle Bus rijdt de hele dag, dus er is geen bepaalde tijd waaraan je je moet houden.
Wanneer je terug bent, wordt je weer opgehaald en naar het hotel gebracht. Je hebt de keuze om nog een nachtje in het hotel door te brengen zodat je kunt bijkomen van je reis. Ook is het mogelijk om je auto naar het vliegveld te brengen zodat je meteen naar huis kunt gaan.
Dit is ideaal voor mensen die ver van Schiphol wonen. Ze hoeven dan geen lange weg af te leggen en dan vermoeid op het vliegveld aankomen. Voor sommige mensen gaat slapen in een vliegtuig niet zo snel en komen ze dan vermoeit op hun bestemming aan. Hier kun je dus eerst de hele weg afleggen, krijg je de tijd om te slapen en begin je dan uitgerust aan je reis.
De voordelen van Sleep, Park en Fly:

 • Je begint je reis helemaal uitgeruste en stress loos.
 • Het parkeren van je auto is helemaal gratis.
 • Je auto zal zeker veilig blijven op hun parkeerplaats.
 • Het is niet te duur.

De nadelen:

 • Je maakt wel gebruik van een Shuttle bus.

Je ziet dus dat er weinig nadelen zijn wanneer je gebruik maakt van Sleep, Park en Fly. Het doel is jouw gemak en het is niet eens zo duur.
Er zijn dus verschillende manieren van parkeren bij Schiphol. Voordat je één van ze gekozen hebt en een parkeergarage moet uitkiezen, is het belangrijk om van tevoren na te gaan of ze wel goed zijn of niet. Lees de ervaringen van mensen die al gebruik hebben gemaakt van de service en ga zo na welke de beste is zodat je zo goed mogelijk ervan kan genieten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Lennard
Aantal keer gelezen: 1848x
Toegevoegd: 13-06-2017 14:40
Gewijzigd: 14-06-2017 11:05

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3535 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!