Rolex horloges al lang niet meer alleen voor de elite 

Rolex horloges al lang niet meer alleen voor de elite.

Rolex horloges al lang niet meer alleen voor de elite Ten onrechte wordt door een groot aantal Nederlanders gedacht dat een Rolex horloge uitsluitend toegankelijk is voor de elite. De praktijk blijkt anders te zijn, daar de markt voor deze horloges sterk veranderd is door de jaren heen. Dit artikel zoomt in op deze veranderingen. 

Het dragen van een Rolex horloge is voor veel mensen een droom; horloges van dergelijke producenten worden vaak beschouwd als een statussymbool. Veel mensen kiezen voor de aanschaf van een dergelijke klok na het behalen van een unieke prestatie. Denk aan een afgeronde opleiding, het moment waarop men met pensioen gaat, de verkoop van een eigen zaak, enzovoorts. Daarbij geldt voor deze sieraden dat ze een outfit compleet maken; veel mensen vinden een vintage Rolex horloge veel mooier dan een moderne smartwatch. In het bijzonder, wanneer het horloge onder een pak of bijvoorbeeld colbert gedragen wordt. Dit geldt niet alleen voor de horloges van Rolex, maar bijvoorbeeld ook voor die van Tag Heuer, Omega, Cartier, Breitling en Hublot. Dergelijke producenten bieden hun horloges binnen dezelfde prijsklasse aan, als dat Rolex dit doet. 

Handel in tweedehands Rolex horloges veranderd 

Door de jaren heen is de handel in tweedehands Rolex horloges veranderd. In die zin, dat een tweedehands horloge niet langer uitsluitend via een online marktplaats of bijvoorbeeld lokale juwelier gekocht kan worden. Er zijn platforms waarop gecertificeerde partners hun tweedehands horloges van dure merken op transparante wijze aan kunnen bieden, zonder dat consumenten geconfronteerd worden met hoge transactiekosten. De keuze voor een gecertificeerde partner van zo’n platform biedt voor consumenten verschillende voordelen. Men wil er zeker van zijn dat alle documenten rondom een horloge gecontroleerd zijn, alvorens zij het horloge online aanschaffen. Fraude met dergelijke documenten komt nog altijd geregeld voor; achteraf blijkt een Rolex horloge helemaal niet echt te zijn. Daar waar de consument er vaak al snel duizenden euro’s voor betaalt. 

Rolex horloge kopen bij particulier onwenselijk 

Veel mensen vermijden de optie om een tweedehands vintage Rolex horloge over te nemen van een particuliere verkoper. Niet voor niets, daar men op voorhand nooit precies weet met wie er zaken gedaan worden. Profielen die online worden aangemaakt op platforms als Facebook en Instagram zijn in veel gevallen niet echt, wanneer het gaat om oplichting. Het kan daarbij tot vervelende situaties leiden, wanneer men bij een koper thuis komt om de deal rond te maken. Denk in het ergste geval aan een overval.  

Horloges van dure merken voor iedereen betaalbaar 

Het bedrijf achter zo’n platform waarop gecertificeerde verkopers hun tweedehands- en nieuwe horloges aan kunnen bieden, probeert deze exemplaren voor iedereen toegankelijk te houden. De prijzen van de verschillende horloges liggen in de fysieke vestiging van een juwelier vaak hoger; een vintage Rolex horloge kost al snel meer dan 5.000 à 6.500 euro. Na betaling van het horloge wordt deze toegestuurd. Dit is een veilige manier van zaken doen, daar het geld van de consument initieel bij een tussenpartij blijft staan. Pas op het moment dat de consument het product ontvangen heeft van de verkoper, wordt de betaling doorgezet naar die laatste partij.  Daarnaast geldt bij het gebruik van zo’n platform met gecertificeerde verkopers het standaard consumentenrecht. Het maakt dat en consument altijd 14 dagen de tijd heeft om een product te retourneren nadat deze het horloge ontvangen heeft. Het faciliteren van dit recht is wenselijk, daar een consument uitsluitend foto’s van het product bekeken heeft voor de aanschaf ervan. Het horloge wordt standaard verzekerd verzonden, al kan een consument er ook voor kiezen het horloge persoonlijk op te halen bij zo’n centraal platform.


Aanbod aan tweedehands horloges online groot 

Reeds werden verschillende redenen genoemd die het voor consumenten interessant maken een tweedehands horloge online aan te schaffen. Er zijn meer redenen om dit te overwegen. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit, dat het aanbod aan tweedehands horloges online vele malen groter is dan bij een fysieke juwelier in de regio. Je hebt de keuze uit vintage horloges van verschillende merken, die daarnaast in tal van verschillende modellen worden aangeboden. Kies je voor een relatief breed horloge, of geef je de voorkeur aan een smal model? Wil je een horloge met een leren bandje, of ga je voor een variant met een metalen band? De horloges die op dergelijke platforms worden aangeboden zijn in sommige gevallen tweedehands; in andere gevallen schaf je ze nieuw aan. Bovenal zijn het authentieke exemplaren en worden ze vrijwel altijd geleverd met garantie. Een belangrijk voordeel ten opzichte van de overname van een dergelijk horloge van een particulier. 

Horloge dat past bij jouw smaak 

Reeds werden enkele factoren genoemd op basis waarvan de verschillende horloges die online worden aangeboden met elkaar te vergelijken zijn. Kijk ook naar de kleur van het horloge, van de verfijndheid van de wijzers hiervan en bijvoorbeeld naar de functies waarover deze beschikt. Ook vintage horloges zijn in sommige gevallen voorzien van een stopwatch. Evenals dat sommige modellen een datum bevatten; anderen niet. Niet onbelangrijk: het materiaal van de kast van het horloge. Deze kan gemaakt zijn van onder andere goud en staal, keramiek, carbon, zilver en bijvoorbeeld palladium. 

Zelf online horloges verkopen via een centraal platform 

Niet alleen het kopen van horloges is makkelijker geworden door de jaren heen; datzelfde geldt voor het verkopen ervan. Ook voor de verkoop van een vintage Rolex of een tweedehands horloge van bijvoorbeeld Cartier en Tag Heuer kan men een centraal platform gebruiken. Men vult hierbij een formulier in, voorziet de aanvraag van enkele foto’s om de staat van het horloge te bewijzen en krijgt vervolgens een eerste prijsvoorstel. Vaak wordt zo’n prijsvoorstel al binnen enkele dagen toegestuurd. Op het moment dat het prijsvoorstel geaccepteerd wordt, kan dit verder worden afgewikkeld. Concreet betekent dit dat het geaccepteerde bedrag naar de bankrekening van de consument wordt overgeschreven, nadat de consument diens horloge heeft opgestuurd of heeft langs gebracht bij een verkooppartner van zo’n platform. 

Direct een reëel bod bij verkoop via online platform 

Het verkopen van een vintage horloge via een dergelijk platform maakt het voor particulieren heel eenvoudig om hun bezittingen om te zetten naar giraal geld. Alternatief is de verkoop van het horloge aan een andere particulier, zonder tussenkomst van zo’n derde partij. Dit kan grote risico’s met zich meebrengen. Eerder werd al aangehaald, dat men bij dergelijke objecten van een waarde van al snel enkele duizenden euro’s het risico op een overval loopt.  


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 505x
Toegevoegd: 20-03-2023 16:12
Gewijzigd: 29-03-2023 15:21

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!