doos op steekwagen China

Shoppen in China

doos op steekwagen ChinaOnline winkelen in China wordt steeds populairder, je ziet steeds meer Chinese webwinkels met Nederlandse betalingsmogelijkheden zoals iDeal, Nederlandse vertalingen en snellere levertijden. Toch is er nog altijd veel onduidelijkheid om te shoppen in China.

Om ons heen horen we mensen steeds vaker spullen bestellen van Chinese webshops voor spotgoedkope prijzen. De artikelen hebben vaak een zeer goede kwaliteit, een erg lage prijs en bovendien worden ze vaak nog gratis of goedkoop verzonden. En dat via een Chinese webwinkel. Voornamelijk veel studenten maken gebruik van dit principe. Deze markt wordt door steeds meer mensen ontdekt. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, maar voor vrijwel iedere productcategorie kun je al producten bestellen uit China. Er zijn inmiddels vele websites waar dit mogelijk is en het is vaak lastig om te weten welke website jij het beste kunt gebruiken en welke het meest betrouwbaar zijn.

Om jou van handige basisinformatie te voorzien over het bestellen van producten uit China hebben we de belangrijkste websites verzameld waar je voor verschillende productcategorieën producten kunt bestellen. Dit zijn betrouwbare websites.

Populaire Chinese websites

Hieronder hebben we de belangrijkste bedrijven benoemd waar je producten uit China kunt bestellen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Onder het onderstaande lijstje vind je meer informatie over de betreffende webwinkels.

  • Dealextreme
  • ChinaBuye
  • Alibaba
  • AliExpress
  • Lightinthebox
  • FocalPrice
  • Banggood
  • Buyincoins

Dealextreme

Dealextreme, oftewel DX, is een van de meest bekende. Dit bedrijf heeft een enorm aanbod aan kwaliteitsproducten uit allerlei categorieën. Naast het enorme aanbod van deze website beschikken ze over een duidelijke website, een goede support en is het verzenden van de bestelde producten gratis. Dealextreme heeft een Europees distributiecentrum, waardoor je de producten binnen een aantal dagen in huis kunt hebben.

ChinaBuye

Dit is een van de grootste Chinese webwinkels. Er is een groot aanbod te vinden op de website voor allerlei categorieën. Voornamelijk wanneer je op zoek bent naar een ruim aanbod van goedkope kleding dan is ChinaBuye zeker een kijkje waard. Verder biedt deze website wholesale aan, waardoor het voor grote partijen mogelijk is om hier voor een aantrekkelijke prijs een groot aantal producten te bestellen. Net zoals Dealextreme heeft Chinabuye ook een overzichtelijke website, een goede support, gratis verzending en een ruim assortiment.

AliBaba

AliBaba is een platform om inkopers en fabrikanten bij elkaar te brengen. Het is geen Chinese webwinkel bedoeld voor consumenten om goedkoop inkopen te doen, maar voor inkopers die voor een aantrekkelijke prijs een groot aantal producten willen inkopen uit China. AliBaba is voor inkopers erg geschikt, omdat je rechtstreeks contact hebt met de fabrikant en je kunt onbeperkt offertes aanvragen. Bij Alibaba heb je ook kopers bescherming. Via de website vind je een zeer ruim aanbod aan producten. De zoekbalk kan worden gebruikt om producten te vinden. Je kunt het zo gek niet bedenken of via de website van AliBaba kun je het vinden.

AliExpress

In Nederland behoort AliExpress tot een van de populairste Chinese websites. AliExpress is onderdeel van de AliBaba Group en is gestart in 2010. Voor iedereen die het spannend vindt om producten uit China te bestellen is dit een geschikte keuze. Het klinkt leuk om heel goedkoop je producten uit China te bestellen, maar heb ik daarbij wel de garantie dat het product ook bij mij thuis wordt geleverd? Of dat dit product voldoet aan de eisen die op de website worden beschreven? Bij AliExpress heb je deze garantie wel. Je bent hier verzekerd van aankoopbescherming, omdat de verkoper pas het geld uitbetaald krijgt wanneer de koper heeft bevestigd dat hij de producten heeft ontvangen en deze voldoen aan de eisen uit de beschrijving.

Lightinthebox

Lightinthebox heeft producten uit allerlei categorieën. Voor veel Nederlanders heeft deze website een groot voordeel dat de website ook in Nederlandstalig beschikbaar is. In feite heb je helemaal niet meer door dat dit een Chinese webwinkel is. Het is een overzichtelijke website, bestellen gaat gemakkelijk en alles is beschikbaar in het Nederlands. Lightinthebox beschikt over een Europees distributiecentrum, een goede support en een overzichtelijke website.

FocalPrice

FocalPrice is gespecialiseerd in technische accessoires. Voor alles op het gebied van computer accessoires, mobiel of andere elektronische apparaten kun je bij deze webwinkel terecht. Het bevat maar liefst meer dan 75.000 producten en groeit dagelijks nog erg hard. Naast het ruime assortiment aan producten heeft FocalPrice een snelle en gratis verzending.

BangGood

BangGood is ook een Chinese webwinkel met een zeer uiteenlopend assortiment aan producten. Wanneer je met vragen over de webshop zit kun je deze direct stellen via de chat met de klantenservice op de website. De website beschikt ook over een forum en een video review pagina. Op deze manier ben je snel op de hoogte wat andere mensen zeggen over BangGood en over de producten.

Buyincoins

Samen met de website Dealextreme heeft deze website het grootste assortiment van de Chinese webwinkels. Naast dat de producten gemakkelijk via de website te bestellen zijn, zijn de producten ook via Ebay te bestellen. De website heeft een overzichtelijke website, gratis verzending en een goede support.

Waar op letten bij kopen in China?

Online shoppen in China vergt nog altijd net wat meer tijd om zeker te zijn van je zaak. De kans is groter dat je een wat slechter product in huis krijgt, als je slecht vooronderzoek doet dan als je in Nederland zou shoppen. Het is daarom belangrijk om op een aantal zaken te letten. Ten eerste is het goed om te weten of de webshop een goed garantiesysteem biedt. Ten tweede is het handig om te weten of de huidige verkoper betrouwbaar is. Dit kun je vaak het beste zien aan de reviews dat de verkoper heeft, maar ook aan de reviews dat het product heeft. Met name wat bij meer populaire producten is het verstandig om te kiezen voor een product dat veel positieve reviews heeft. Dit zegt namelijk erg veel. Als het slechte kwaliteit is, dan zul je dit vaak na lezen in de reviews die mensen achter laten. Daarnaast is het altijd verstandig om te betalen met Paypal, Paypal biedt namelijk een garantie aan waarmee je kans maakt om je geld retour te krijgen indien zaken niet goed lopen. Dit biedt iDeal helaas niet. Al gaat de voorkeur toch naar iDeal voor veel Nederlandse consumenten, vanwege het gemak. Ten slotte is het altijd verstandig bij de meest bekende namen te shoppen, namen die we hierboven ook opgenoemd hebben. Er komen namelijk nog steeds veel nieuwe shops bij, maar hier is minder van bekend. De grote webwinkels hebben hun reputatie hoog te houden dankzij de grote concurrentie, wat leidt tot een betere service.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Paulover
Aantal keer gelezen: 4359x
Toegevoegd: 08-05-2016 08:39
Gewijzigd: 09-05-2016 23:35

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!