vakantie woningen Noorwegen

Vakantiewoningen vergelijken

vakantie woningen NoorwegenJe bent op zoek naar een gezellige vakantiewoning, waarbij je bepaalde wensen hebt. Om een beeld te krijgen van de vakantiewoningen die er zijn, kun je deze met elkaar vergelijken. In dit artikel krijg je tips hoe je dit aan kunt pakken.

Vakantiewoning kiezen

Je gaat op vakantie, je hebt een bepaalde bestemming voor ogen en het enige wat je nog moet doen is een vakantiewoning kiezen. Waar denk je aan bij het kiezen?

 • Met hoeveel personen ga je op vakantie?
 • Gaan er kinderen mee en hoe oud zijn ze?
 • Gaan er huisdieren mee en zo ja hoeveel?
 • Wil je een vrijstaande vakantiewoning?
 • Waar bevindt de vakantiewoning zich?
 • Is de vakantiewoning goed bereikbaar en goed toegankelijk?
 • Wat zit er allemaal in de vakantiewoning?
 • Is er een bad of een douche?
 • Kun je buiten zitten bij de vakantiewoning?

Het zijn maar een paar vragen die je jezelf kunt stellen als je op zoek bent naar een vakantiewoning. Wil je een eenvoudige woning of ben je graag voorzien van luxe en wil je graag een sauna? Er zijn genoeg woningen die het je aanbieden, maar het is wel zinvol om daar bij je zoektocht rekening mee te houden.

Wensen vakantiewoning

Je hebt wensen als je een vakantiewoning gaat boeken. Je budget kan daarin een grote rol spelen. Als je een vakantiewoning in het hoogseizoen reserveert, dan kun je rekenen op een hogere prijs dan wanneer je buiten dit seizoen boekt. Ook zal de accommodatie die je kiest van invloed zijn op de prijs. Daarnaast ligt het ook aan de luxe die je wenst. Als je een grote villa gaat boeken, met een zwembad en een sauna, dan ben je duurder uit dan wanneer je bijvoorbeeld een chalet kiest. Ga daarom van tevoren na welke wensen je hebt en voer deze in als je een vakantiewoning gaat zoeken. Via internet kun je namelijk je wensen invoeren en dan krijg je het aanbod aan vakantiewoningen te zien, dat beschikbaar is in de periode dat je op vakantie wilt.

Vakantiewoningen vergelijken, tips

Als je een vakantiewoning uit gaat kiezen, dan zijn er verschillende factoren waar je naar kunt kijken bij het vergelijken. Hierbij een aantal tips:

 • Als je op zoek bent naar een goedkope vakantie, dan kun je vakantiewoningen vergelijken door puur naar de prijs te kijken. Houd hierbij je eigen budget in gedachten en van daaruit kun je bekijken welke vakantiewoningen er geboekt kunnen worden.
 • Last minute vakantiewoningen boeken kan ook een optie zijn, hierdoor kun je namelijk ook geld besparen. De keuze is vaak wel wat beperkt. De vakantiewoningen die je bij een last minute worden aangeboden zijn vrij in de drukkere periode. De aanbieder wil het toch graag vol hebben en daarom vraagt hij een lagere prijs, zodat de woningen toch  worden verhuurd .
 • Reviews op internet geven een goed beeld hoe anderen een vakantie hebben ervaren. Werkt alles goed? Is alles wat

in de omschrijving staat ook echt aanwezig? Hoe is de service? Hoe is de omgeving? Is de prijs kwaliteit verhouding goed? Als de reacties op een forum of social media zijn geplaatst, kun je ook je vragen stellen en zo meer te weten komen over een vakantiewoning.

 • Op social media worden vaak vakantiehuizen gedeeld, leuke aanbiedingen, ervaringen en acties kun je hier dan ook vinden en er gebruik van maken. Je hebt hierdoor een goed beeld van wat er zoal mogelijk is in deze tijd en waar mensen voor kiezen. Misschien kom je een vakantiewoning tegen op een plaats waar je zelf nooit aan had gedacht, misschien is dat wel leuk om te proberen.
 • Inschrijven op nieuwsbrieven van aanbieders, zodat je de laatste kortingen in de gaten kunt houden en van leuke acties kunt profiteren. Hierdoor word je ook op de hoogte gehouden van nieuwe vakantiewoningen en als er wat voor je tussen staat kun je meteen boeken.
 • Landen en bestemmingen vergelijken, de prijzen zijn ook afhankelijk van waar je naar toe gaat. Sommige landen zijn erg duur, maar je hebt ook erg goedkope landen. Het kan ook zijn dat wanneer je langer boekt, je ook een korting krijgt en zo in verhouding een goedkopere vakantie kunt krijgen.
 • Vervoersmogelijkheden vergelijken. Is de bestemming goed bereikbaar met de auto of met de fiets? Is het openbaar vervoer in de buurt goed geregeld als je bijvoorbeeld uitstapjes wil maken? Dit kan van groot belang zijn als je een vakantiewoning gaat kiezen, want als je met de kinderen op vakantie gaat, is een dagje weg altijd leuk. Bekijk daarom ook wat er in de buurt te doen is, zodat je goed voorbereid op vakantie kunt. 
 • Vergelijk de kwaliteit van de woningen met elkaar, wat wordt er in de woning aangeboden? Krijg je wat je wil voor het bedrag dat men ervoor vraagt?
 • Luxe of minder luxe vakantiewoningen? Een huis met een zwembad en een sauna, of gewoon een vakantiewoning waarin de standaard basisvoorzieningen aanwezig zijn? Bij het vergelijken is het belangrijk goed aan te geven wat je wensen zijn, zodat je ook de beschikbare woningen, die aan je eisen voldoen, met elkaar kunt vergelijken. Het geeft je een goed beeld wat je kunt reserveren voor welke prijs.
 • Let goed op de algemene voorwaarden. Wat zit er inbegrepen bij de kosten die op de website staan? Wat zijn extra kosten waar je rekening mee moet houden? Schoonmaakkosten bijvoorbeeld betaal je daar extra voor of moet je dat zelf doen? Bedlinnen, bij de prijs inbegrepen, moet je dat extra doorgeven of neem je het zelf mee? Allemaal kleine dingen om over na te denken. Handdoeken e.d. kun je zelf meenemen als je niet ver hoeft te rijden. Maar als je al veel bagage hebt of echt vakantie wil vieren, kun je het ook huren en betaal je een paar euro extra voor deze voorzieningen.
 • Als je op vakantie gaat met de kinderen, is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de veiligheid van de woning. Zijn er vijvers in de buurt of een zwembad? Is er een traphekje aanwezig, zodat de kinderen niet alleen de trap op en af kunnen? Als het niet bij de woning is aangegeven, kun je altijd meer informatie opvragen bij de aanbieder door door te bellen of een e-mail te sturen.

Zijn er in het gezin mensen met een lichamelijke beperking? Denk aan de toegankelijkheid van de woning (met trappen als de vakantiewoning hoger is gelegen), traplopen, bad of douche! Zijn de andere voorzieningen, speeltuin, restaurant, winkel rolstoelvriendelijk?


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3733x
Toegevoegd: 02-08-2016 18:43
Gewijzigd: 14-08-2016 09:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!