Verlovingsringen drie stenen

Verlovingsringen voor haar

Verlovingsringen drie stenenElke vrouw wenst een verlovingsring op haar vinger te hebben wanneer de grote vraag wordt gesteld. Voor elke vrouw bestaan er verscheidene type verlovingsringen. Hierbij volgt enkele verschillen tussen solitaire en drie stenen verlovingsringen.

Drie stenen verlovingsringen 

Het is de droom van (bijna) iedere vrouw; ten huwelijk gevraagd worden. En hier hoort natuurlijk een perfecte tijd, locatie en ring bij. De klassieke 3 stenen is een populaire ring waarbij 3 stenen op een rij in de band staan. Vaak zijn dit diamanten die met vier pootjes worden vastgeklemd. Maar de stenen kunnen natuurlijk ook vervangen worden door andere edelstenen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ring met 3 saffieren, of een robijn als centrale steen met twee diamanten. Voor meer schittering kan je ook kiezen voor een band die is ingezet met fijne steentjes, maar is dit te veel, dan ga je voor de gladde optie.

Vaak wordt gezegd dat het staat voor het verleden, het heden en de toekomst. Het staat symbool voor de tijd die je samen hebt doorbracht en de tijd die je nog samen gaat doorbrengen. De centrale steen is vaak het grootst, met de twee aansluitende stenen in een wat kleiner formaat. In de band van de ring kunnen ook fijne edelstenen zijn verwerkt.

Kies een edelmetaal die bij je past

Ringen zijn beschikbaar in verschillende soorten edelmetalen. Het is dan ook belangrijk om een metaal te kiezen die bij jou past. Zilver is een prachtige, witte edelmetaal en is vaak ook een goedkopere optie. Bij veel dragen beschadigt het echter wel sneller. Daarentegen is wolfraam een ontzettend harde metaal, die niet snel te beschadigen is, maar ook niet aan te passen of te graveren.

Populaire edelmetalen zijn natuurlijk geelgoud, witgoud en roségoud. Vooral voor de 3 stenen ring is dit een uitstekende keuze; deze edelmetalen passen bij vele edelstenen, zijn gemakkelijker te graveren en kunnen in de loop der jaren worden aangepast.

Gravure

Een verloving is natuurlijk een bijzondere periode en daarom wil je misschien ook wel de belangrijke datum in je ring laten graveren. Of de naam, hartslag of vingerafdruk van je partner. Tegenwoordig kan je het geheel persoonlijk maken. Waar je op moet letten is dat je een edelmetaal kiest waar je ook daadwerkelijk een gravure in kunt maken. Bedenk de tekst en het lettertype waarin je de gravure wilt laten zetten. En bepaal hoe je het wilt laten zetten. Er zijn namelijk 3 soorten mogelijk:

  1. Machinale gravure: de gravure wordt met behulp van een diamantstift gezet.
  2. Laser gravure: de tekst of afbeelding wordt via een laser gezet.
  3. Handgravure: dit is de meest duurzame en kostbare methode. De graveur zet handmatig de letters in het edelmetaal.

 

De lengte van de tekst wordt natuurlijk ook bepaald door de breedte van de ring.

Solitaire verlovingsringen

De solitaire verlovingsring is dé klassieke verlovingsring. Samen met een prachtige diamant staat het symbool voor ware liefde en romantiek. Het is een tijdloze ring die nooit uit de mode zal verdwijnen. De aandacht wordt geheel naar de edelsteen getrokken, die er in een solitaire ring ook vaak groter uitziet. Het is een elegante ring die je leven lang zal blijven schitteren.

De moderne solitaire ring

Niet iedereen is op zoek naar de klassieke ring. Tegenwoordig bestaan er uitstekende alternatieven. Vaak wordt voor de ring een diamant gebruikt, maar denk ook eens aan een andere edelsteen zoals de saffier, smaragd of robijn. Dit hoeft ook niet rond te zijn, maar kunnen ook andere slijpvormen hebben zoals prinses (vierkant). Ook zijn er meerdere varianten op de band van de ring. Hierbij kan je denken aan het soort edelmetaal.

De klassieke ring

Ben je toch op zoek naar die romantische, klassieke ring, dan is er nog een ruime keuze aan klassieke ringen. Deze doen vaak denken aan die romantische scènes uit films waar de man een ring met een gigantische steen aan de vinger van zijn geliefde schuift; de man belooft haar eeuwige trouw en voor altijd te koesteren.

Maar ook voor de klassieke ring sta je voor een aantal beslissingen. Ga je voor een grote diamant die opvalt, of ga je voor een kleinere alternatief dat subtiel schittert aan je vinger. Ook kies je het soort metaal. Voor de klassieke ring wordt witgoud gebruikt. Maar afhankelijk van je huids- en haarkleur kan je ook voor geelgoud kiezen. 

In combinatie met een trouwring

Voor de grote dag moet je beslissen welke trouwring je wilt. Je kan natuurlijk je solitaire verlovingsring als trouwring gebruiken. De ring is echter ook goed te combineren met een aparte trouwring. Die schuif je op de grote dag naast je verlovingsring. De verlovingsring kan bestaan uit hetzelfde edelmateriaal, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een combinatie. Houdt je het liever alleen bij je trouwring, dan kan je de verlovingsring voorzichtig opbergen. Doe dit in een zacht zakje zodat de ring er nog lang zo goed als nieuw uitziet. Het zou natuurlijk een leuk idee zijn om in de loop der tijd de ring aan je zoon of dochter door te geven.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Dasia15
Aantal keer gelezen: 5538x
Toegevoegd: 04-10-2015 21:41
Gewijzigd: 09-02-2018 20:22

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!