Hoe vind je het perfecte kraamcadeau?

Hoe vind je het perfecte kraamcadeau?

Hoe vind je het perfecte kraamcadeau?Een familielid, je beste vriendin of kennis heeft net een baby’tje gekregen. Zo lief! En nu ga je binnenkort op visite om het kleintje te bewonderen. Niets is leuker dan zo’n lief kindje in je armen hebben. Vooral wanneer je daarna gewoon nog lekker rustig kan slapen ‘s nachts en geen vieze luiers hoeft te verschonen.

Op kraamvisite gaan is dan een mooie uitkomst: wel de lusten, niet de lasten. Maar dit betekent wel: stress! Want wat neem je mee als er een baby geboren wordt? Je wil de trotse ouders immers laten zien dat je blij bent met hun nieuwe aanwinst. En hoe kun je dat beter doen dan door ze het perfecte kraamcadeautje te geven?

Aandenken voor later

Allereerst wil je de ouders iets geven dat nú leuk is om te gebruiken. Het moet wel een beetje hip en trendy zijn, ook als ouders van een pasgeboren baby wil je nog meedoen aan de mode. Een speenkoord is inmiddels een beetje achterhaald, maar een luiertaart is bijvoorbeeld weer helemaal je van het. Wat je geeft zou ook weer een aandenken aan de geboorte moeten zijn, want daar draait het uiteindelijk om! De ouders willen later zoveel mogelijk hebben om terug te kunnen deze aan deze mooie en bijzondere tijd. Je wil hen zoiets geven dat je bewaart voor later en dat niet heel snel te klein of uit de mode is. Het zou jammer zijn als je cadeau niet lang meegaat. Lastig! Maar met de volgende tips kun je een heel eind komen.

Soorten kraamcadeaus

Er is tegenwoordig zoveel op de markt, kies daar maar eens uit. Het moet wel echt passen bij de ouders en het kindje zelf. Maar voordat je zelfs al op zoek gaat naar een geschikt cadeau, kan het verstandig zijn om eerst te bedenken in welke categorie je wil dat jouw cadeautje valt. Een aantal ideeën voor goede kraamcadeaus vind je hier:

Persoonlijke cadeautjes met de naam erop - wat dacht je van een cute rompertje met de baby’s naam? Of een gepersonaliseerde houten blokkendoos. Of een handgemaakt sieraad met de naam van het kindje en zijn of haar geboortedatum? Het kan allemaal: de mogelijkheden zijn eindeloos. Niet alleen is het origineel, het is ook extra persoonlijk. Veel ouders zul je hier ontzettend gelukkig mee maken. Dit zijn echt de cadeautjes die niet achterin de kast belanden, maar die voor altijd bewaard worden.

Kleding of schoentjes - het is misschien cliché, maar wat zullen papa en mama blij zijn met schattige kleertjes voor hun newborn! Ze zullen er vast genoeg nodig hebben, want de kleren van een pasgeboren baby worden nu eenmaal snel vies. Ook kun je ervoor kiezen om juist een wat grotere maat kleding cadeau te geven, zodat de ouders die alvast in huis hebben wanneer het kindje uit de andere kleren is gegroeid. Zo’n kleintje groeit sneller dan je denkt!

Cadeaubonnen - wanneer je de ouders niet super goed kent, of gewoon niet weet wat ze willen, kun je hier voor kiezen. Met dit kraamcadeau kunnen ze zelf uitzoeken wat ze leuk vinden en hoef jij niet te piekeren tussen die roze schoentjes of dat beige jasje. Ideaal, maar wel iets onpersoonlijker. Vraag vooraf aan de ouders of ze nog speciale wensen hebben of een winkel waar ze graag kopen voor de kleine. Denk dat aan Zara of de Hema, koop daar dan een bon van. Het is alsnog leuker dan gewoon geld geven.

Gezamenlijk cadeau van verschillende mensen - een voordeel hiervan is dat je met z’n allen meer budget hebt om een groter cadeau te kunnen kopen. Nog een plus punt is dat als je een cadeau met de familie geeft, je extra goed weet wat de ouders wel en niet willen.

Luiertaart - als we het dan toch over trends hebben. De luiertaart is op en top hot in kraamcadeautjes land. Ik kan sommige hersens al horen kraken: een taart gemaakt van luiers? Juist ja, een luiertaart is een super leuk en praktisch cadeau voor de ouders. De mooi verpakte luiers kunnen zij meteen gebruiken!Waar vind je die leuke cadeaus voor baby's?

Je hebt nu een aardig idee gekregen van het soort cadeau dat je wil gaan kopen. Maar nu nog de zoektocht naar het daadwerkelijk cadeau. Ook dat kan een behoorlijke opgave zijn, want de mogelijkheden zijn eindeloos! Zelfs wanneer je van plan bent om een cadeaubon te gaan geven, kan je nog behoorlijk last krijgen van keuzestress.

Het is erg belangrijk om de ontwikkeling op het gebied van kraamcadeaus online in de gaten te blijven houden. Vanzelf zul je dat een keer iets tegenkomen wat je leuk vind. Of je ontdekt juist wat je niet wil. Ook dat kan erg handig zijn in je zoektocht, want zo kun je al verschillende mogelijkheden uitsluiten. Er is namelijk zóveel aanbod qua kraamcadeaus, dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien.

Hou ook vooral goed je oren - en ogen - open voor (onbewuste) suggesties van de moeder over wat zij leuk vindt. Zo krijg je al een beetje een idee welke richting je op moet denken en weet je zeker dat je cadeau ook bij de ouders goed in de smaak zal vallen.

Heb je nog meer inspiratie nodig dan alleen die van de moeder zelf? Check dan even je social media. Zoek relevante hashtags op voor kraamcadeautjes op Instagram of neem een kijkje in de Facebook feed van mama’s van pasgeboren baby’s. Ook het lezen van blogs over dit onderwerp zal je genoeg inspiratie opleveren voor jouw perfecte kraamcadeau.

Tenslotte is het nog een goed idee om eventuele tips van andere moeders te raadplegen en in je achterhoofd te houden welke kraamcadeaus ze zelf leuk vonden. Want wat de ene mama leuk zal vinden om te krijgen, zal de andere mama vast ook een plezier doen. Misschien kan je al wat baby cadeautjes vooruit kopen, dan heb je altijd iets in huis waar je uit kan putten. Bijvoorbeeld wanneer ze in de opruiming zijn. Heb je een plekje in de kast met babyspulletjes (unisex het liefst, wel zo handig) dan kan je daar altijd iets uit vissen als bijvoorbeeld de juf zwanger is (of bevallen) of de moeder van een kindje op school. Multifunctioneel en het scheelt een hoop last minute gezoek, dat meestal ook nog veel te veel geld kost.

Voor 'eigen' koop je natuurlijk iets mooiers, bijzonders en mag het ook wat meer kosten. Maar alsnog is het niet gek om vooruit te denken en bijvoorbeeld in de sale te shoppen. Dat betekent niet dat je gierig bent, maar je hebt gewoon meer waar voor je geld. Je hebt als het ware een mooier cadeau voor het zelfde geld als wanneer je de volle pond betaalt. Slim inkopen noemen ze dat.

Blijdschap voor het kindje: daar kan niks tegenop

Dan heb je ‘m eindelijk: je perfecte kraamcadeau! Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Wat zullen de ouders blij zijn wanneer ze het cadeau uitpakken! Maar onthoud ook vooral: ook al doe je nog zo je best, het belangrijkste is dat je op kraamvisite gaat en de ouders laat zien hoe blij je bent met hun kindje. Daar kan geen cadeau tegenop!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: writeandblog
Aantal keer gelezen: 1931x
Toegevoegd: 07-09-2019 15:50
Gewijzigd: 09-09-2019 09:00

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3305 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!