Speeltafel

Voordelen van een speeltafel in een wachtruimte

SpeeltafelVeel bedrijven, winkels en andere publieke plekken zijn er veel mee bezig om hun ruimtes kindvriendelijk te maken, dit om het wachten voor kind en ouder(s) een stuk aangenamer te maken. Een speeltafel is hiervoor een ideale oplossing. Aan deze speeltafel kunnen de kinderen kleuren, praten of knutselen, terwijl de ouders in alle rust kunnen wachten.

De mogelijkheden die er tegenwoordig zijn met betrekking tot speeltafels is groot. Zo is er voor elk kind wel een tafel waar ze leuk aan kunnen spelen. Bent u benieuwd wat er mogelijk is om uw ruimte kindvriendelijk te maken? Bekijk dan eens de mogelijkheden!

Wat zijn de voordelen?

Een speeltafel voor kinderen zorgt voor een aantal fijne voordelen. Er zijn namelijk veel situaties waarin ouders met hun kinderen voor een langere tijd moeten wachten in een wachtruimte. Kinderen, zo onschuldig als ze zijn, vervelen zich vaak snel en kunnen enigszins vervelend worden tijdens het wachten. Wanneer er een speeltafel aanwezig is, zal dit probleem voorkomen worden en kunnen de kinderen op een creatieve en leuke manier vermaakt worden. Om u een overzicht te geven zetten we de voordelen van een kinderspeeltafel voor u op een rijtje:

 • Creatieve manier van vermaken
 • Geschikt voor jongens en meisjes
 • Meerdere activiteiten aan één tafel
 • Voor meerdere leeftijden

Een kinderspeeltafel is creatief en een educatieve manier van vermaken. Geen beeldschermen en elektronische apparaten, maar gewoon zoals vroeger. Kinderen kunnen met elkaar knutselen, puzzelen, boekjes lezen of een leuk ontwerp maken met klei. Dit alles is mogelijk aan de kinderspeeltafels van tegenwoordig. Doordat er zoveel dingen aan de tafel te doen zijn, is er voor elk kind wel iets wat hij/zij leuk vindt en is het voor meerdere leeftijden leuk. Bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn op het gebied van leuke kinderspeeltafels? Oriënteert u zich dan eens in de markt!

Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling

Voor kinderen is met elkaar spelen erg belangrijk voor de ontwikkeling. Tegenwoordig is er helaas steeds meer tijd en ruimte om de kinderen te laten spelen. De wereld wordt steeds digitaler en dit heeft ook invloed op de kinderen. Omdat we leven in een economie die 24/7 draait en online is, worden de dagen van kinderen steeds voller gepland en is er minder tijd om de kinderen met elkaar te laten spelen. Daarnaast wordt er op school steeds meer op presteren gelet dan op het laten spelen van kinderen. Met name in grote steden wordt het (buiten)spelen steeds moeilijker. De natuurgebieden mogen niet zomaar gebruikt worden voor buiten avonturen in vorm van een hut, en de straten in de steden zijn te gevaarlijk voor kinderen. De belangrijke dingen die spelen met zich mee brengt, zijn:

 • Ontwikkeling van fantasie
 • Verwerken van ervaringen
 • In contact komen met anderen
 • Dingen leren oplossen

Kinderen gebruiken tijdens spelen veelal hun fantasie. Vaak creëren ze hun eigen “werkelijkheid” en beelden zich in hun fantasie in. Naast dat dit erg leuk is voor kinderen, is dit ook nog eens harstikke goed. Verder zorgt spelen ervoor dat kinderen ervaringen gemakkelijk en op een goede manier kunnen verwerken. Een voorbeeld hiervan is dat wanneer een kind naar de dokter is geweest, dit zelf gaat naspelen. Dit is als het ware een verwerkingsproces van hun nieuwe ervaring. Met spelen komen kinderen ook in contact met elkaar wat goed is voor hun sociale welzijn. Bent u benieuwd wat u kunt betekenen voor het laten spelen van uw kind? Verdiept u zich dan eens in de mogelijkheden die er zijn om uw kind te stimuleren om weer écht te gaan spelen.


Welke soorten speeltafels zijn er?

Er zijn meerdere soorten kinderspeeltafels, verschillend in soorten, maten en materialen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een LEGO-speeltafel of juist een speeltafel met een kralenspel. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van kinderspeeltafels:

 • Houten speeltafel
 • Kunststof speeltafel
 • Treintafels
 • Kralentafels
 • Ronde speeltafel
 • Speelwand
 • Lego/duplo speeltafel

Zoals u ziet is er een ruime keuze in speeltafels. Alle speeltafels voldoen aan een bepaalde criteria. Zo moeten de speeltafels 100% veilig zijn, duurzaam, professioneel en kindvriendelijk zijn. Dit moet omdat de veiligheid voor kinderen gewaarborgd moet worden. Scherpe randen of uitsteeksels moet allemaal netjes afgewerkt zijn zodat elke kind er zonder gevaar aan kan spelen. Vooral met een speeltafel voor een baby moet alles ovaal en afgewerkt zijn. Een speeltafel is daarom ook volledig op maat te bestellen en kan geheel naar uw wensen worden geproduceerd. Zo weet u zeker dat de speeltafel veilig is voor alle kinderen.

Waar kom je zoal speeltafels tegen?

Een kinderspeeltafel kunt u op meerdere plekken tegenkomen. Plekken waar u speeltafels vooral tegen kunt komen zijn:

 • Wachtkamers
 • Speciale ruimtes
 • Bij iemand thuis

Met name in wachtkamers worden speeltafels erg gewaardeerd. Hierdoor hoeven ouders zich minder zorgen te maken over hun kinderen tijdens hun wachttijd. Een positief gevolg hiervan is dat mensen zich welkom voelen en meer op hun gemak zullen voelen. Daarnaast worden speeltafels ook steeds vaker toegepast in woonkamer bij iemand thuis. Het is namelijk leuk voor kinderen om zich te kunnen vermaken en te spelen. Zowel thuis als tijdens het wachten.

Waarom een speeltafel?

Wanneer u de keuze maakt om een kinderspeeltafel aan te schaffen is dit op meerdere vlakken een uitstekende keus. Heeft u een bedrijf en wilt u graag een kinderhoek inrichten, of juist een speeltafel voor thuis? Ontdek dan wat er mogelijk is. Als u kiest voor een speeltafel zorgt u voor aangename wachtkamers, showrooms en/of huiskamer. De kinderen ontwikkelen zich beter en vermaken zich op een leuke en creatieve manier. Een speeltafel voor een peuter of voor een baby, bekijk wat er mogelijk is!

Wachten was nog nooit zo leuk

Met een speeltafel voor een kind wordt het wachten een stuk aangenamer en leuker voor zowel de ouders als het kind. Wanneer uw bedrijf beschikt over een wachtruimte is het voor uw klanten met kinderen een zeer welkom gevoel als er een kinderspeeltafel aanwezig is. Zo kunnen ze op hun gemak wachten en hoeven ze zich geen zorgen te maken en/of druk te maken over het vermaken van hun kind(eren). Wachten wordt hierdoor leuker als ooit tevoren!

Binnenspeeltuin

Met een leuke kinderspeeltafel creëer je als het ware een binnenspeeltuin voor kinderen. De kinderen kunnen zich leuk vermaken en het wachten wordt eerder een plezier als een grote opgave. Met name de ouders zullen hier veel baat bij hebben. Daarnaast is spelen goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Het is goed om onze kinderen te stimuleren om meer met elkaar te spelen op een creatieve manier. Op meerdere vlakken heeft dit invloed op bepaalde ontwikkelpunten. Kies daarom ook voor een leuke kinderspeeltafel bij u in de wachtruimte en/of woonkamer. Zo zal uw kind en zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes op een goede manier spelen en een aantal belangrijke dingen voor later/nu leren.

Ontdek de mogelijkheden

Ontdek de mogelijkheden die er zijn en oriënteert u zich eens in de markt van kinderspeeltafels en creëer een fijne wachtruimte voor uw klanten of gasten bij u thuis. Vanwege de ruime keuze is er vast en zeker een kinderspeeltafel die past bij uw wensen. Het wachten aangenamer maken voor uw klanten en meewerken aan betere ontwikkeling voor de kinderen, dit kan wanneer u kiest voor het aanschaffen van een kinderspeeltafel.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Bernard
Aantal keer gelezen: 2240x
Toegevoegd: 25-10-2017 08:28
Gewijzigd: 03-07-2018 13:38

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!